Interferente.ro Lifestyle Retete Mere coapte cu miez de nuca

Sâmbătă, 07 Februarie 2015 01:02

Mere coapte cu miez de nuca

Mere coapte cu miez de nucaIata o reteta delicioasa de mere coapte cu miez de nuca. E un produs apetisant, preferat mai ales de catre copii.

Ingrediente

8 mere mari

300 g miez de nuca

6 linguri de zahar

1 lingura coaja de lamaie

zahar vanilat

scortisoara

50 g unt

3-4 linguri de lapte

Mod de preparare

Se spala cu grija merele si se scot cu grija cotoarele, astfel incat sa ramana mijlocul intact. In interior se va pune pasta de nuci.

Samburii de nuca trebuie introdusi in cuptorul incins, unde se lasa sa stea timp de cateva minute sa se coaca. Se scot din cuptor, se lasa cateva minute sa se zvante, iar dupa aceea se trec prin masina de macinat (se pot macina mai marunt sau mai mare in functie de preferinte). Continutul se amesteca cu zaharul pudra, zaharul vanilat, coaja de lamaie, scortisoara, 3-4 linguri de lapte caldut si untul mare. Toate aceste ingrediente se amesteca bine pana se obtine o crema densa de nuci. Cu aceasta pasta de nuci se vor umple merele, dar mare atentie sa nu ramana goluri. 

Merele cu miez de nuca sunt gata de pus la cuptor. Desi, e timpul sa tapetati tava cu hartie de copt si sa asezati merele umplute.

Se baga la cuptor si se lasa circa 40 de minute pana cand merele capata o crusta aurie. Se scot si se servesc caldute cu lapte sau cu frisca. Daca e vara, le puteti servi cat sunt calde alaturi de inghetata de vanilie.


Newer news items:
Older news items: