Interferente.ro Sanatate Naturiste Diuretice apoase fructe legume si seminte

Sâmbătă, 28 Iunie 2014 01:37

Diuretice apoase – fructe, legume si seminte

Diuretice apoase fructe legume si seminteVolumul de urina este influentat in general de cantitatea de lichide ingerate pe care le elimina organismul prin aparatul urinar. In acest sens, fructele, legumele si mai putin semintele isi aduc o contributie importanta (diuretice apoase).

In acest scop se recomanda:

· Afinele, sub forma de decoct preparat dintr-o lingura de afine uscate la o cana cu apa sau sub forma de macerat la rece preparat din aceeasi cantitate timp de 8 ore. E beau 2-3 cani pe zi.

· Agrisele, conumate ca atare au ub forma de compot sau in supe. Sucul proaspat obtinut prin presare se consuma proaspat cate 100-300 ml pe zi, in trei reprize.

· Coacazele negre, consumate ca atare (300-500 g) sau sub forma de sirop diluat cu apa. Foarte rar prezinta fenomene alergice, dar numai la anumite persoane sensibile la aceste fructe.

· De la macese se folosesc achenele, denumite popular seminte. Se prepara sub forma de decoct din 2 lingurite achene la o cana cu apa. Se filtreaza bine prin tifon dublu pentru a indeparta perisorii iritanti. Se beau 3-4 cani pe zi.

· Merele, consumate ca atare pana la 1 kg pe zi sau sub forma de cidru indulcit cu miere. Se poate prepara si un compot din fructe uscate si se bea pana la 1 kg pe zi.

· Perele, in special cele dulci si bine coapte, au efecte diuretice. Se consuma ca atare cate ½ kg zilnic sau din fructele uscate se face un compot din care se consuma pana la 1 kg pe zi.

· Pepenele galben si in special pepenele rosu au remarcabile proprietati diuretice. Din pepenii galbeni se consuma ½ kg pe zi, iar din cei cu miezul rosu 1-1 ½ kg pe zi.

· Piersicile, consumate ca atare sau sub forma de suc sau compot pana la 1 kg pe zi.

· Prunele, consumate ca atare sau sub forma de compot din care se bea 1 kg in cursul unei zile.

· Smochinele se utilizeaza sub forma de decoct preparat din 2-3 fructe la o cana cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi. Din 2 linguri ramurele tinere, taiate marunt, la o cana cu apa se prepara un decoct. Se beau 2-3 cani pe zi.

· Strugurii, fie consumati ca atare si in specal sub forma de must. Cura incepe cu minimum ½ l pe zi in trei reprize cu o ora inainte de mesele principale. Se poate ajunge progresiv in doua saptamani la 2 l, iar apoi se scade treptat pana la ½ l.

· Sucul de agurida are proprietati diuretice deosebite. Se consuma 300-500 ml pe zi.

· Zmeura, consumata ca atare sua sub forma de sirop, 3-4 cani pe zi.