Interferente.ro Lifestyle Retete Dulceata de struguri reteta

Duminică, 25 August 2013 08:37

Dulceata de struguri reteta

 

Dulceata de struguri (rosii sau albi) este aromata si absolut delicioasa. Se poate servi simplu sau cu clatite, papanasi, etc. Iata reteta pentru dulceata de struguri.

 

Ingrediente

3 pahare pline cu boabe de struguri

1 kg zahar

4 pahare apa

vanilie

½ lamaie

 

Mod de preparare

Pentru aceasta dulceata se folosesc strugurii din soiurile Napoleon, Afuz-Ali, Cardinal, etc., care au boabele mai mari si tari.

Se curata de pielite, apoi cu un ac mai mare sau cu o scobitoare se scot cu atentie samburii, fara a sfarama boabele. Se introduc boabele intr-un tifon care se atarna pentru a se scurge zeama din ele.

Zaharul cu apa se aseaza intr-o cratita pe marginea aragazului, apoi la un foc iute. Cand siropul este bine legat, se da vasul la o parte si dupa ce clocotele au incetat se adauga boabele de struguri si vanilia. Se lasa 10-15 minute, dupa care dulceata se adauga din nou la fiert, la un foc iute agitand vasul din cand in cand.

Intre timp se aduna spuma, se adauga zeama de lamaie si se incearca siropul daca este suficient legat. Cand consideram ca este gata se ia dulceata se pe foc, se acopera cu un servet umed si bine stors si se lasa sa se raceasca.

Se toarna in borcane, se infileteaza bine cu capac sau se leaga cu celofan.


Newer news items:
Older news items: