Interferente.ro Lifestyle Retete Inghetata de pepene galben retete

Duminică, 22 Iulie 2012 04:00

Inghetata de pepene galben retete

 

Tututor ne place pepenele galben. Aroma sa este absolut delicioasa. E vara si ce poate fi mai bun decat ceva racoros. O inghetata de pepene galben este un delicios desert. E o inghetata foarte usoara, racoritoare, aromata si atat de simplu de facut. Iata cateva retete de inghetata de pepene galben! Pofta buna!

 

Inghetata de pepene galben

Ingrediente:

500 gr pepene galben
3 galbenusuri de ou

120 gr zahar brun
200 gr smantana
zahar vanilat

vanilie (optional)
gelatina

Mod de preparare:

Curatam pepenele galben de seminte si il dam prin blender. Adaugam 50 gr zahar si amestecam. Separat, se freaca galbenusurile cu restul de zahar, zaharul vanilat si vanilia pana compozitia se ingroasa si zaharul este topit. Adaugam smantana si amestecam pana la omogenizare, utilizand mixerul. La final, adaugam piureul de pepene galben si mixam iar. Adaugam si gelatina (initial, gelatina a fost dizolvata in 2-3 linguri de apa si topita in bain-marie). Introducem compozitia la congelator.

 

 

Inghetata de pepene galben cu frisca

Ingrediente:

1 pepene galben
200 ml frisca lichida
2 linguri zahar pudra
zeama lamaie

Mod de preparare:

Curatam pepenele de seminte si coaja, dupa care il taiem in bucatele mici si-l pasam cu cu blender-ul sau cu furculita. Adaugam zaharul si zeama de lamaie. Amestecam compozitia pana la omogenizare.
Mixam frisca, dupa care punem compozitia de pepene, zahar si zeama de lamaie. Omogenizam compozitia, o punem intr-o caserola, dupa care o introducem in congelator pentru cateva ore.

 

 

Inghetata de pepene galben de casa

Ingrediente:
1 pepene galben
4 oua
200 gr zahar
250 ml frisca lichida

Mod de preparare:

Spalam si curatam pepenele galben de coaja si de seminte. In taiem cubulete si il mixam cu blender-ul.

Separat, batem ouale cu zahar, pana se topeste, dupa care adaugam frisca lichida. Amestecam si dam compozitia, la foc potrivit, pana se ingroasa. O lasam la racit si o dam la congelator.

 

 

Inghetata de pepene galben reteta

Ingrediente:

600 gr pepene galben

2 linguri miere

200 ml frisca lichida

Mod de preparare:

curatam pepenele de seminte si coaja. Taiem pepenele galben in bucatele si il mixam cu blender-ul. Adaugam mierea, frisca lichida si amestecam pana la omogenizare. La final, o dam la congelator. Se poate servi si insiropata.

 

 

Inghetata cu pepene galben si iaurt

Ingrediente:

1 pepene galben
180 gr iaurt
1 plic zahar vanilinat
suc de lamaie
2 linguri zahar pudra
fistic decojit

Mod de preparare:

Curatam pepenele galben de seminte si de coaja, dupa cate il taiem in cubulete. Dam compozitia prin mixer, apoi amestecam cu iaurtul si zaharul vanilat. Adaugam treptat sucul de lamaie si zaharul pudra. Amestecam pana la omogenizare si dam compozitia la congelator. Macinam fisticul. Cand este gata, turnam peste inghetata siropul de vanilie si fisticul.

 

 

Inghetata de pepene galben cu iaurt

Ingrediente:

1 pepene galben

200 ml frisca lichida
250 ml iaurt

2-3 linguri de miere
zahar vanilat

Mod de preparare:

Spalam si curatam pepenele galben. Il taiem cubulete si il mixam cu blender-ul, impreuna cu mierea, zaharul vanilat si iaurtul.

Separat, batem bine frisca si amestecam cu restul ingredientelor. Dam compozitia la congelator si o servim dupa cateva ore. Se poate servi cu sos de ciocolata sau cu frisca.

 

 

Inghetata de pepene galben dietetica

Ingrediente:

1 pepene galben

1 iaurt mic degresat
1 lingura de indulcitor
esenta de vanilie

Mod de preparare:

Spalam si curatam pepenele galben. Taiem fructul in bucatele si il dam la maruntit in blender. Amestecam compozitia cu iaurtul, indulcitorul si esenta de vanilie pana la omogenizare. Punem compozitia la congelator unde o lasam cateva ore, dupa care o putem consuma.

 

 

Inghetata raw de pepene galben

Ingrediente:
1 kg pepene galben

300 ml smantana

2 linguri de fructoza sau 130 g zahar tos

zeama de la o lamaie mica
2-3 linguri de coniac

Mod de preparare:

Spalam si curatam pepenele de seminte, dupa care il taiem bucati. Il stropim cu zeama de lamaie si coniac, lasam sa intrepatrunda aromele, dupa care mixam. Separat, batem frisca, dupa care o incorporam in piureul de pepene galben. Amestecam bine compozitia si o dam la congelator.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: