Interferente.ro Lifestyle Retete Lichior de macese

Sâmbătă, 07 Iulie 2012 04:00

Lichior de macese

 

Macesele sunt fructele rosiatice de toamna, bogate in vitamine, minerale si ale substante acide. Din ele se poate obtine numeroase preparate, iar unul dintre acestea este si lichiorul de macese. Este racoritor si aromat, avand un rol stimulator si intaritor. Lichiorul de macese este excelent pentru a fi servit la ocazii si mese festive. Iata 2 retete de preparare pentru lichior de macese.

 

Lichiorul de macese - reteta

Ingrediente:

500 grame macese coapte

1 kg zahar candel

1 l tuica de pere, mere sau cirese
Mod de preparare:

Se spala macesele, se lasa sa se zvante, dupa care se taie in doua si se zdrobesc cu un ciocan din lemn pentru snitele. Se pun intr-un vas de sticla pana aproape la gura lui, iar deasupra se toarna tuica. Initial, in tuica a fost dizolvat zaharul.

Amestecul obtinut se lasa la macerat, aproximativ 2-3 saptamani, la temperatura camerei.

Dupa trecerea acestei perioase, se strecoara lichidul printr-un filtru de cafea si se pune in sticle pe care le inchidem ermetic. Se lasa in camara, cel putin o luna, inainte de a fi consumat, pentru a se intrepatrunda bine aromele.

Lichior din boabe de macese - reteta

Ingrediente:

1 kg boabe de macese

1,5 l vodca sau tuica neparfumata - de mere

150-300 gr zahar

100-200 ml apa

1 baton de scortisoara

coaja de la 1 portocala

Mod de preparare:

Se spala bine macesele, dupa care se pun intr-o sticla mai mare, peste care se toarna tuica.

Se adauga scortisoara si coaja de la portocala taiata fasii subtiri. Se lasa amestectul 2 saptamani in camara. Se agita sticla zilnic, apoi se strecoara lichiorul cu ajutorul unei site dese sau cu un tifon.

Dupa aceasta perioada, se fierbe un sirop din zahar cu apa si se adauga treptat peste lichior. Trebuie gustat pentru a nu-l indulci prea mult. Se poate consuma dupa cel putin o luna de maturare, fiind tinut in camara pentru a castiga ca gust in intensitate.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: