Joi, 16 August 2012 04:00

Sos de macese

 

Va prezentam cateva retete pentru sos de macese. Sosul de macese se serveste ca si alte sosuri de fructe, cu garnitura de piure de cartofi sau orez, budinci, macaroane. Sosul de macese este apreciat mai ales de copii, fiind bogat in vitamina C. De asemenea, se poate servi cu carne rasol sau friptura de pasare.

 

Sos de macese reteta

Ingrediente:

3-4 linguri de marmelada de macese

1 lingura faina

1 pahar apa

sare

 

Mod de preparare:

Marmelada se subtiaza cu apa rece, dupa care se pune intr-o oala si se da la foc pentru cateva minute. Se lasa sa fiarba. Se adauga faina amestecata cu putina apa si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute, amestecand continuu sa nu se prinda de fundul oalei, pana se leaga. Se adauga putina sare, dupa gust. Se poate servi langa carne rasol si diferite fainoase.

 

Reteta pentru sos de macese

Ingrediente:

1 lingura dulceata/marmelada de macese

2 linguri faina

20 gr unt

1 pahar vin alb

sare

apa


Mod de preparare:

Dulceata/marmelada de macese se amesteca cu faina, se freaca, dupa care se subtiaza cu vin. Continutul obtinut se pune la fiert, se lasa sa dea cateva clocote, pana se face un sos subtire. Se adauga sare dupa gust. Se ia de pe foc si se pun bucatele de unt pentru omogenizare.

 

Reteta sos de macese

Ingrediente:
1 lingura marmelada de macese

1 lingurita rasa faina

1 lingurita unt proaspat

1 lingura vin

sare

supa de carne

 

Mod de preparare:

Marmelada se freaca cu faina, se subtiaza cu supa de carne si vinul. Se pune pe fos si se lasa sa dea cateva clocote. Dupa preferinte, se potriveste cu sare, zeama de lamaie si putin zahar.

Pofta buna!

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: