Interferente.ro Lifestyle Retete Telina cu ciuperci

Joi, 27 Octombrie 2016 22:15

Telina cu ciuperci

Telina cu ciuperciTelina cu ciuperci este o mancare gustoasa si delicioasa, excelenta mai ales pentru cei vegetarieni. Iata o reteta de telina cu ciuperci (ingrediente si mod de preparare), usor de preparat.

Ingrediente

· 1 kg telina

· 300 g ciuperci

· 2-3 cepe

· 300 ml ulei

· 1 – 1 ½ kg rosii

· 2 cesti (de cafea) cu vin

Mod de preparare

Se alege telina proaspata, nu prea mare si cu putine radacini fibroase. Se curata bine de coaja (destul de adanc), se taie in doua pe lung, apoi fiecare jumatate in felii groase de 0.5-1 cm, care se spala, se oparesc in apa clocotita cu sare, 5-10 minute, pana ce se inmoaie, se scot si se asaza pe o strecuratoare sa se scurga. Intre timp se calesc cepele tocate marunt. Cand ceapa s-a ingalbenit, se pun feliile de telina si se amesteca usor pana ce acestea s-au cait putin. Se adauga apoi doua cesti de vin alb sau rosu si doua cesti din apa in care a fost oparita telina sau, daca se poate, zeama de carne. Se lasa sa fiarba la un foc potrivit, pe tabla ca sa nu se prinda de vas. Dupa cateva clocote, se adauga si ciupercile, bine spalate si taiate feliute. Cand mancarea este aproape gata, se toarna sucul de rosii preparat ca la celelalte retete, scazut ca o smantana, se mai adauga restul de ulei, patrunjel tocat, cimbru si o frunza sau doua de dafin. Se potriveste de sare si piper si se mai lasa sa dea 2-3 clocote, dupa care se da vasul de pe foc. Dupa ce mancarea s-a mai racit, se asaza feliile de telina, unele peste altele, in borcane, printre ele ciupercile, iar deasupra se toarna sosul. Se sterilizeaza in prima zi 30 minute si a doua zi 10-15 minute.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: