Interferente.ro Lifestyle Retete Tocana din carne de porc reteta

Luni, 14 Decembrie 2015 01:12

Tocana din carne de porc - reteta

Tocana din carne de porc retetaIata reteta noastra pentru prepararea unei delicioase tocanite din carne de porc.

Ingrediente:

· 1 kg carne de porc

· 1 kg rosii sau 2 linguri de bulion

· 4-5 cepe de marime mijlocie

· 1 lingura de untura sau 2-3 linguri de ulei

· Sare

· Piper

· Condimente

Mod de preparare:

· Se spala carnea si se taie in bucate potrivite. Se pune intr-o cratita cu o lingura de untura sau 2-3 linguri de ulei. Dupa ce apa lasata de carne s-a evaporat, se adauga cepele taiate felii foarte subtiri. Se sareaza si se lasa sa se rumeneasca frumos, atat carnea cat si ceapa, apoi se pune un pahar cu apa si se amesteca, se acopera si se lasa sa se fragezeasca carnea. Nu se pune multa apa.

· Carnea fierbe acoperit, aburii contribuind la fragezimea carnii. Cand carnea este fiarta, se potriveste de sare si piper, se aduga rosiile sau bulionul dizolvat in putina apa calda.

· Se introduce cratita la cuptor, se lasa sa scada.

· Pentru gust, se adauga la tocana felii de rosii, ardei gras taiat felii subtiri si marar sau patrunjel tocat. Verdeata se pune cu putin timp inainte de a fi luata de pe foc. Tocana trebuie sa fie scazuta, grasa si picanta.

Se serveste calda cu mamaliguta. Pofta buna!


Related news items:
Newer news items:
Older news items: