Interferente.ro Lifestyle Frumusete Masajul japonez un mijloc de dinamizare a celulelor fetei

Sâmbătă, 22 Martie 2014 02:02

Masajul japonez - un mijloc de dinamizare a celulelor fetei

Masajul fetei este o operatie traditionala in familiile japoneze, ceea ce si explica lipsa ridurilor chiar la batranele japoneze (nu chiar la toate, dar la foarte multe). In urma unor analize minutios realizate, s-a ajuns la concluzia ca masajul facial are drept rezultat activarea metabolismului pielii, deci accelerarea ciclului de innoire a celulelor. Chiar anumiti experti au reusit si au pus in pagina o metoda foarte precisa pornind de la practica traditionala.

Dar, ce este de fapt acest masaj? E vorba de apasari pe anumite puncte ale fetei si de masaje foarte fine care provoaca o relaxare extrem de binefacatoare. Singura conditie este sa se consacre pentru asta 3 minute, o data sau de doua ori pe saptamana.

Masajul se poate face cu orice crema mai subtire. Masajul se face cu degetele cele mai delicate: inelarul si mijlociul. Fiecare miscare se repeta de 3 ori.

Punctele de apasare sunt centrii nervosi, usor de reperat, pentru ca sunt cei mai sensibili. Presiunea se face cu varful degetelor.

Masajele:

Nasul – degetele mainii drepte maseaza usor fosa stanga de sus in jos. Alternativ, mana stanga maseaza usor fosa dreapta pe aceeasi directie. Apoi se maseaza conturul narii, de jos in sus si de sus in jos, cu degetele de la mana dreapta pentru nara dreapta si cu cele de la mana stanga pentru nara stanga.

Fruntea – masajul se face de la sprancene spre radacina parului, apoi spre tample.

Gatul – cu palma intinsa bine, masati de jos in sus, dinspre laturi spre centru si apoi dinspre centru spre laturi. Terminati, batand usor cu palma sub barbie, ceea ce activeaza circulatia si previne barbia dubla.

Ochii – apasati cu degetele pe punctul din coltul ochilor, in interior si numarati: 1, 2, 3, apoi faceti usor un incljur al ochiului si numarati 4, 5, 6. aceasta miscare e menita sa atenueze cearcanele.

Gura – cu degetele de la amandoua mainile, pornind exact de dedesubtul buzei de jos, se maseaza usor in jurul gurii, pana la mijlocul buzei de jos si se revine apoi la locul de plecare.

Obrajii – se face un masaj circular, urmarindu-se cele trei fascicule musculare: de la barbie pana sub ureche, din coltul gurii pana deasupra urechii si de la nari la tample. Pe fiecare din puncte apasati cateva secunde.