Interferente.ro Lifestyle Frumusete Trucuri pentru frumusete

Vineri, 22 Noiembrie 2013 00:00

Trucuri pentru frumusete

Ati trecut vreodata o felioara de castravete, de rosie ori de portocala pe tenul vostru delicat? V-ati spalat obrazul cu infuzie de musetel, de galbenele sau de tei?

Daca ati facut-o, cu siguranta ati constatat ca tenul vostru dintr-o data a devenit mai curat, mai catifelat, mai luminos si mai frumos.

 

Ei bine, legumele (castraveti, morcovi, rosii) si fructe (pepeni, piersici, capsuni, struguri, etc.) se aplica dirept, pe fata curata, ori sub forma de masti.

Dar sa trecem in revista doar cateva legume si fructe:

Rosiile (acide), bogate in viatamina E, sunt indicate pentru tenurile grase, acneice. Pe fata demachiata, curata, treceti o rondea de rosie. Este astingenta, adica strange, inchide porii. Fata se lumineaza si se catifeleaza. Clatiti fata cu ceai de musetel sau cu apa rece.

Morcovii, dati pe razatoarea fina, calmeaza excelent tenurile iritate, inrosite de soare. Tineti pe fata 10 minute pulpa de morcov rasa, apoi clatiti fata cu infuzie de musetel.

Castravetii, usor astringenti, hidrateaza suficient tenul. Sucul este foarte racoritor. Taiati rondele subtiri si aplicati-le pe fata, lasandu-le 5-10 minute.

Piersica, astringenta, emolianta, va tonifica tenul. Indepartati pielita si cu miscari ascendente masati usor obrazul dinspre barba spre pometi. Dupa 10 minute, clatiti bine obrazul cu apa rece.

Trandafirii. Din petale faceti o infuzie, iar cu aceasta o baie de aburi. Petalele de trandafiri tonifiaza epiderma.

Cimbrisoul, in cazul tenurilor grase, da rezultate foarte bune sub forma de lotiune: 50 g de cimbrisor la 1 litru de apa. Dimineata si seara, inainte de culcare, treceti pe fata un tampon de vata inmuiat in lotiune.

Teiul purifica si emoliaza pielea, intretine tenul proaspat si-l catifeleaza. Faceti o infuzie (25 g de flori de tei la 1 litru de apa).

Si lista ar putea continua …