Interferente.ro Sanatate Terapii alternative Tratament pentru laringita

Duminică, 01 Septembrie 2013 06:47

Tratament pentru laringita

 

Laringita este o inflamatie a corzilor vocale, a laringelui, ca urmare a iritatie sau a aparitiei unei infectii. Laringita poate fi o afectiune acuta (de scurta durata) sau cronica (de durata mai mare de 3 saptamani). De cele mai multe ori, insa, laringita este cauzata de infectii virale temporare si trece de la sine dupa o saptamana. Tratamentul laringitei variaza in functie de cauza care a dus la aparitia afectiunii. Se poate realiza si acasa prin apelarea la mai multe terapii alternative. Iata cateva solutii simple si remedii naturiste, eficiente pentru un tratament pentru laringita.

 

In primul rand si cel mai important, renuntati la fumat si nu mai vorbiti. Incercati sa nu va mai folositi vocea. Daca chiar este necesar, vorbiti pe soptite si scrieti-va mesajele. La urma urmelor, corzile dumneavoastra vocale sunt iritate si au nevoie de odihna.

 

In al doilea rand, evitati pe cat posibil aerul rece. Nu mai lasati ferestrele deschise seara, cad se lasa racoarea si atunci cand dormiti. Se stie, aerul rece este foarte iritant pentru corzile vocale inflamate.

 

Consumati cat mai multe lichide pentru a preveni deshidratarea, insa evitati cofeina si alcoolul. Fluidele ajuta la mentinerea mucozitatii de la nivelul gatului. Faceti gargara de apa cu sare, mestecati o bucata de guma deoarece ajuta la diminuarea iritatiei gatului.

 

Evitati curatarea gatului prin adunarea mucozitatilor si expectorarea lor fiindca se produce o vibrare anormala a corzilor vocale, ceea ce duce la sporirea iritatiei acestora.

 

Puneti doua-trei linguri de tinctura de smirna (se gaseste in farmacii) intr-o cratita mai veche continuand cu 5 pana la 7 cm de apa. Incalziti pe aragaz aceasta mixura si inhalati aburii pe gura, pe masura ce acestia se ridica din cratita. In timpul acestei operatiuni, vaporii trebuie sa ajunga direct pe corzile vocale suferinde. Se repeta operatiunea de cate ori doriti si simtiti nevoia in cursul zilei si al serii.

 

De cele mai multe ori, pastilele, pilulele si dropsurile pe care le sugeti nu pot atinge punctele dureroase. Daca o raguseala rezista inca acestui tratament pentru o saptamana, lasati-l intotdeauna pe medicul dumneavoastra de familie sa faca un consult si sa arunce o privire corzilor vocale cu ajutorul unei mici oglinzi pentru gat, conceputa special pentru aceste situatii. Tratamentul laringitei pe cale medicamentoasa include folosirea de antibiotice, corticoizi si medicamente impotriva refluxului gastric. Laringologia este o alta metoda de diagnosticare. Persistenta laringitei poate sugera existenta unei alte afectiuni medicale.