Marţi, 21 Iulie 2015 09:34 |
Tratament naturist pentru sanatatea pielii si combaterea unor afectiuni dermatologice
Pielea este un fidel indicator al starii de armonie si de sanatate a intregului organism. In marea lor majoritate, bolile de piele sunt de fapt o refexie a unui dezechilibru intern mai profund si nu o simpla problema de suprafata. Ca tratament naturist a bolilor de piele se poate recurge cu succes la plante medicinale, vitamine, soare, aer, apa de mare, namoluri sapropelice, cromoterapie.
Plantele medicinale ajuta la vindecarea bolilor de piele prin restabilirea echilibrului intern a organismului.
· In diverse boli de piele, herpes, zona zoster, inflamatia pielii insotita de puroi, acnee se poate utiliza si coada soricelului. In acest sens, se fac comprese cu infuzie concentrata de planta, iar intern se consuma cate o cana de ceai pe zi. Alifia de coada soricelului este recomandata pentru persoanele cu ten uscat, fiind folosite comprese ori unguent. Pentru un efect mai mare coada soricelului se poate amesteca cu tataneasa ori galbenele. In cazul ranilor, se foloseste pulbere de coada soricelului sau se aplica pe piele comprese cu tinctura. In cazul arsurilor, se aplica ulei de coada soricelului pe zona afectata.
· Ghimbirul, fiind bogat in vitamina E, ajuta la intretinerea pielii. Mai exact, hraneste si intretine pielea tanara. In acest sens, recomandam folosirea sapunului natural de ghimbir. O sa constatati rapid efectul sau: incalzirea pielii, intensificarea circulatiei sangvine, combaterea celulitei si a varicelui, accelerarea eliminarii toxinelor.
· Napraznicul este utilizat cu succes in tratarea scerodermiei, a petelor senile pe piele, in cazurile de herpes si eczeme ce apar pe fondul unor disfunctii ale gonadelor sau ale glandelor cortico-suprarenale. De asemenea, rezultate excelente, prin efectul sau adjuvant, in cazurile de prevenire si combatere a cancerului de piele, precum si in cazurile de dermatoze care apar si se agraveaza prin expuenrea prelungita la soare sau la radiatii, prin contactul cu substante chimice daunatoare. De obicei, se utilizeaza pulberea. Se ia cate o lingurita de pulbere de napraznic, pe stomacul gol, de 4 ori pe zi. Planta se tine sub limba timp de aproximativ 5 minute, dupa care se inghite cu apa. Tratamentul dureaza 2-3 luni.
· Papadia, mai exact pulberea din radacina de papadie, este de folos in afectiuni precum: acnee de toate tipurile, furunculoza, dermatita seboreica, dermatita de contact, infectie hepatica, pete pe piele de origine hepatica (asa-numitele pete de ficat). Se consuma, in general, pe stomacul gol, luaundu-se cate o lingurita rasa de cate 3-4 ori pe zi.
· Rostopasca este folosita cu succes in cazul ranilor infectate, eczeme, herpes bucal sau genital, negi, cancer de piele. De obicei se folosesc cataplasme si compresele cu tinctura de rostopasca aplicate pe zona afectata timp de jumatate de ora, realizandu-se cate 2-3 aplicatii pe zi. Sub actiunea acestei plante, bacteriile patogene sunt distruse din zona tratata, iar tesuturile sunt patrunse in profunzime, vindecand astfel complet.
· Tataneasa (mai exact, uleiul sau alifia de tataneasa) este de real folos in dermatoze, iritatii ale pielii, cancer de piele. De asemenea, ajuta la refacerea rapida a pielii dupa rani, arsuri, interventii chirurgicale.
· Cura cu trei frati patati este recomandata in eczeme alergice, psoriazis, eczeme infectioase greu vindecabile, tulburari de pigmentare a pielii (nu si in cele genetice), furunculoza. Se iau 6 linguri de planta uscata, maruntita si se pun in apa calduta, fiind lasate de seara pana dimineata la macerat. Dimineata, se filtreaza, iar planta ramasa se opareste cu jumatate de litru de apa clocotita. Se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei. Infuzia astfel obtinuta se amesteca cu maceratul anterior, pus deoparte. Evident, se amesteca aceste continuturi si acest produs se ia pe stomacul gol, circa 1 litru pe zi, in cure ce dureaza minim 30 de zile.
· Trifoiul rosu este folosit in cazul unor boli de piele, precum: iritatii, acnee, eczeme, ulceratii, psoriazis ori alte dermatite cronice. Se consuma ceai simplu sau in asocieri cu alte plante depurative.
Vitaminele au un rol important atat in mentinerea starii de sanatate a pielii, cat si in combaterea unor afectiuni dermatologice. Cel mai eficient tratament este consumul alimentelor si remediilor naturale care contin vitamine in stare naturala. Despre ce vitamine este vorba, vom vedea in continuare.
· Vitamina E – joaca un rol esential in procesele de mentinere a sanatatii pielii, precum si in cee de reconstructie, dupa traumatisme, arsuri etc. O intalnim in stare naturala, in uleiul de catina, in uleiul de masine, in nuci, in soia si in fasole, acestea fiind principaele surse de alimentatia zilnica. Consumul de alimente si remedii bogate in vitamina E este foarte uti in tratarea acneei, psoriazisului, sclerodermiei, leziunilor cutanate cauzate de radiatii.
· Vitamina F se gaseste mai ales in semintee neprelucrate termic ale plantelor: floarea soarelui, dovleac, arahide, nuci, soia. Administrarea acestei vitamine s-a dovedit a fi eficienta in combaterea eczemelor alergice, a seboreei, a acneei, a psoriazisului, a plagilor si arsurilor.
· Vitamina B6 este continuta in mari cantitati in galbenusul de ou si in branzeturile proaspete, iar in proportii mai reduse in porumb, soia, ceapa. Are efecte foarte bune in tratarea acneei (impreuna cu vitamina B2), a dermatitei seboreice, a eczemelor infectioase (in asociere cu vitamina C), in tratarea boilor de piele produse de iradieri.
Cercetatorii au observat faptul ca anumite culori au efecte foarte favorabile asupra bolnavilor cu boli de piele. De asemenea, expunerea la lumina colorata a portiunilor de piele bolnave are pe termen lung efecte vindecatoare uimitoare. Pe primul loc in tratarea afectiunilor dermatologice este culoarea verde, care a fost utilizata cu succes ca adjuvant in tratarea cancerului de piele, a lupusului eritematos, a eczemelor inflamate si a acneei. Culoarea galbena (nuanta aurie) este utila in terapia plagilor atone, a scelrodermiei (impreuna cu cea verde) si a infectiilor persistente. Culoarea albastra este indicata in bolile de piele care apar pe fondul unor deficiente imunitare.
Cum pot fi utilizate practic aceste informatii despre efectele cromoterapiei in bolile de piele? In primul rand, prin folosirea culorilor benefice in amenajarea mediului in care muncim si ne odihnim, precum si in alegerea vestimentatiei. Apoi, efecte foarte puternice are expunerea portiunii de piele afectate la lumina colorata. In comert se gasesc in prezent lampile terapeutice, produse de diferite firme, care au inclus un set de filtre colorate pentru cromoterapie.
De folos e si uleiul de catina si cremele. Tratamentul intern de minim 2 luni cu ulei de catina are un efect benefic asupra pielii. Ne referim la afectiuni precum: psoriazis, sclerodermie, dermatoze rezistente la tratament, eriteme (pete rosii pe piele), mancarimi ale pielii etc.
Newer news items:
Older news items:
|
La săniuş - poezii La săniuş Larmă mare e pe deal,Cântă, chiuie văzduhul,Zboară copiii pe săniiDe li s-a-nroşit năsucul. Unul vrea ca să nu cadăŞi-a-nhămat un căţeluş,Care-l trage, hopa - hopa,La vale şi...
Read moreAparatul locomotor si obezitatea Supraponderarea organismului uman are rasunet favorabil in primul rand pentru sistemul locomotor (osteoarticular si muscular). Alcatuirea normala a acestui sistem poate fi comparata cu un complex de...
Read moreBucate gustoase din verdeturi si legume Simplu de pregatit, aceste bucate gustoase din verdeturi si legume corespund unei alimentatii rationale. Proportiile sunt stabilite pentru 4 persoane.
Read moreHoroscop Rac octombrie 2014 Afla horoscop Rac octombrie 2014. Afla previziunile astrologice pentru luna octombrie 2014 pentru zodia Rac: dragoste, cariera si bani, sanatate.
Read moreFelicitări animate de Dragobete Dragobetele este la români sărbătoarea tinereţii şi a dragostei. Legendele spun că sărbătoarea îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa acestora într-un zeu al iubirii....
Read moreOtilia Cazimir - Baba iarna intră-n sat … Alergând, ca de năpastă,Au venit buluc pe coastăDoi băieţiMai isteţi,Să dea vesteLa nevesteC-au văzut în deal la stână,Coborând din vârf de munte,Peste ape...
Read moreParcul dendrologic Mihaesti Muscel din judetul Arges Parcul dendrologic Mihaesti-Muscel (judetul Arges) este situat pe terasele Raului Targului, la 20 km de orasul Campulung-Muscel. A fost infiintat in anul 1859 de...
Read moreRegim alimentar pentru protectia inimii si circulatiei sanguine Pentru ca sanatatea inimii sa fie aparata se impune, in principal, limitarea retentiei de apa in organism, in care scop, in primul rand,...
Read moreValentine’s Day 2016 Suntem in zi de sarbatoare, 14 februarie 2016 – Valentine’s Day. Sarbatorim, ca intotdeauna, iubirea si cele mai pure sentimente de dragoste. Mijloacele de a...
Read moreSemnificatia si etimologia numelui Litera Q Calitati: Imprima o atitudine ingenioasa si originala. Cei al caror prenume incepe cu Q sunt plini de idei, intuitivi si inspirati. Multi dintre ei au preocupari...
Read moreIncursiune in parcurile si rezervatiile naturale ale Terrei Asemenea incursiune isi propune prezentarea si reactualizarea unor obiective ocrotite ale naturii. Unele, desi mai putin stiute de noi, sunt emblematice prin importanta...
Read morePartiile de schi din statiunea montana Suior Maramures Sezonul de schi 2012-2013 a fost oficial deschis, iar partiile de schi Suior s-au deschis pe data de 12 decembrie 2013. Conditiile de...
Read moreMesaje de Paste 2014 Sarbatoarea Invierii lui Iisus Hristos sa va aduca bucurie in casa si pace in suflete. Daca doriti sa trimiteti un mesaj special de Paste celor dragi puteti...
Read moreSemnificatia florilor in functie de culori Culoarea florilor va avea mereu o semnificatie. Pentru a-ti exprima dragostea, pasiunea trebuie sa oferi flori ce au nuante de rosu. Pentru a arata o dragoste ascunsa...
Read morePeisajul montan din Muntii Rodnei Un peisaj de neuitat ofera turistilor Muntii Rodnei, acesti colosi naturali cu un peisaj fermecator, plini de chemari catre inaltimi, cu o serie de...
Read moreSemnificatia si etimologia numelui Litera W Calitati: Imprima o atitudine expresiva si adaptabila. Oamenii ai caror prenume incepe cu W sunt curiosi, prietenosi, plini de farmec, vioi, inteligenti si comunicativi. Sunt...
Read more