Interferente.ro Lifestyle Frumusete Transpiratia excesiva cum scapam de ea

Sâmbătă, 24 Martie 2012 21:46

Transpiratia excesiva - cum scapam de ea

 

Transpiratia este un mecanism fiziologic absolut normal prin care sunt eliminate toxinele din corp. Transpiratia este lichidul sarat eliminat de corp prin glandele sudoripare si care are rol de termoreglare a organismului. Transpiratia este formata din apa, uree si cantitati mici de minerale (sodiu, potasiu, calciu, magneziu, zinc, cupru, fier, crom). Transpiratia in sine nu miroase. Mirosul neplacut este generat de bacteriile prezente la nivelul pielii si care intra in contact cu transpiratia.

Atunci cand transpiratia este foarte abundenta si urat mirositoare putem fi pusi in situatii foarte stanjenitoare. Astfel, este recomandata o igiena corporala corespunzatoare. Cateva solutii care va pot fi utile in lupta cu transpiratia sunt:

Spalati-va zilnic si folositi un gel de dus sau un sapun cu efect antibacterial. Astfel, se reduce numarul bacteriilor care sa intre in contact cu transpiratia si care sa declanseze mirosul urat.

Nu va imbracati cu acelasi rand de haine doua zile la rand. Se recomanda ca dupa ce ati imbracat o haina sa o spalati pentru a distruge o parte dintre bacterii si microbi.

Alegeti haine din materiale naturale (bumbac, in, canepa, matase) care lasa pielea sa respire. Hainele din material sintetic sunt mai predispuse la a dezvolta bacterii in contact cu pielea.

Folositi cu regularitate antiperspirante si deodorante. O solutie 100% naturala eficienta impotriva transpiratiei urat mirositoare este piatra de alaun sau bicarbonatul. Acestea diminueaza activitatea glandelor sudoripare si absorb cu succes mirosurile. Otetul de mere poate fi folosit de asemenea cu mare succes.

Epilati-va cat mai des la sub brat. Pilozitatea excesiva favorizeaza umiditatea, aparitia bacteriilor si a mirosului neplacut.

Evitati sa consumati cafea, alcool, condimente si chiar carne. Consumul acestor alimente amplifica mirosul neplacut al transpiratiei. Este recomandat sa consumati zilnic ceai de salvie, care are ca efect reducerea activitatii glandelor sudoripare.

In cazurile mai grave se poate recurge la tratamente cu botox sau administrarea de medicamente speciale prescrise de medic.

In cazuri foarte grave, se poate apela la medicul chirurg care poate elimina glandele sudoripare. Aceasta operatie se face sub anestezie generala.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: