Sâmbătă, 19 Aprilie 2014 11:05 |
Sfaturi alimentare pentru masa de PastePastele o o sarbatoare cu mare incarcatura religioasa, prilej cu care familia se reuneste. E bine sa pastram traditiile pe care le stim inca de cand eram la mama acasa, dar nu trebuie sa exageram, mai ales in privinta mancarii. Sa nu uitam ca revenim la normalitate dupa o perioada in care am tinut post ori am incercat sa renuntam la anumite alimente. Indiferent de situatie, a fost o perioada in care am incercat sa consumam alimente cat mai usoare si reduse cantitativ. Asadar, masa de Paste este bogata, dar ar fi bine sa incepem festinul pascal intr-o maniera cat mai echilibrata si sanatoasa. In acest articol incercam sa venim in ajutorul dvs., oferindu-va sfaturile noastre alimentare pentru masa de Paste, fara sa exagati cu portiile si gustarile de mancare.Masa de Paste e plina de bunatati din cele mai diverse sortimente. Cum sa te poti abtine de la bucatele traditionale de Paste (oua rosii, ciorba si friptura de miel, cozonac, pasca, etc.)?Consumati oua moderat, caci acestea au cantitati mari de colesterol. Daca aveti probleme cu colesterolul, nu consumati mai mult de 2 oua pe zi. Cel mai bine ar fi sa le consumati alaturi de salata verde ori legume proaspete de sezon (salata verde, urzici, leurda, papadie, etc.), caci ele au puternic efect detoxifiant.In privinta painii, cel mai indicat e sa consumati paine, chifle, baghete din faina integrala.Dar, cum sa sari peste drobul de miel, ciorba de miel, friptura de miel? Chiar daca mielul este o carne slaba, adaugarea a cat mai multe ingrediente, sosuri, uleiuri, nu fac alceva decat sa creasca valoarea calorica.Friptura de miel e apetisanta, dar e prajeala ... Consumati friptura in combinatie cu o garnitura de legume, precum: fasole verde, conopida, brocolli, ciuperci ori o salata de cruditati. Ar fi de evitat sa o combinati cu garnitura de orez, paste ori cartofi. De fapt, ar fi bine sa evitati prajelile de orice fel, mai ales cele in ulei mult. De aceea, cea mai buna solutie ar fi sa gatiti carnea la cuptor ori pe grill. Daca nu va place carnea de miel, puteti recurge la cotlet de porc la gratar, la fel de apetisant.Nu in ultimul rand, consumati dulciurile si alcoolul in cantitati cat mai mici. Evident, simtiti nevoia de dulce dupa o masa copioasa, dar nu e sanatos. Si, daca mai punem si ornamentatia, frumosii iepurasi de ciocolata, ouale multicolore de ciocolata, deliciosa pasca ori cozonacul rumen si proaspat nu e de bine ... Mai bine recurgeti la un mic truc si, dupa masa, consumati o salata de fructe proaspete. In acest fel veti estompa dorinta pentru dulce si veti consuma mai putin din acestea.Sa aveti o masa de Paste armonioasa, fara probleme digestive, calma si cat mai calda.
Newer news items:
Older news items:
|
Horoscop Balanta mai 2014 Afla horoscop Balanta mai 2014. Afla previziunile astrologice pentru luna mai 2014 pentru zodia Balanta: dragoste, cariera si bani, sanatate.
Read moreTratamente pentru fibrom uterin Optiunile de tratament pentru fibrom includ: § expectativa; § tratamentul chirurgical; § terapia medicamentoasa; § terapia naturista.
Read morePrincipalele tipuri de droguri 1. Haşişul şi marihuana 2. Opiacee 3. Halucinogene 4. Amfetamine 5. Sedative şi somnifere 6. Cocaina 7. Crack-ul 8. Droguri sintetice (designer drugs) - Ecstasy 9. Droguri...
Read moreOrasul Liverpool Situat in Marea Britanie (Anglia), orasul Liverpool este atestat documentar in anul 1207. Nucleul sau l-a constituit un sat de pescari, existent inca din secolul al XI-lea, activitatile locuitorilor...
Read moreMama lui Mihai Viteazul Dar nu plâng Mama lui Mihai Viteazul de Ana Ioniţă De e jale-n trupul meu Şi de sufletul mi-e greu – Ca greul de lut udat – Pentru cel ce mi-e plecat, Fiule, nu...
Read moreSfantul Andrei si predica sa la Gurile Dunarii Sfantul Andrei a fost cel dintai dintre ucenicii alesi de Mantuitor nostru Iisus Hristos. Andrei era frate cu Petru si amandoi se ocupau...
Read more7. Crack-ul La mijlocul anilor 80 a apărut în SUA şi mai târziu în Europa un drog care seamănă, din punct de vedere al procesului de producţie, cu drogurile sintetice...
Read moreBranza de vaca preparare si caracteristici Branza de vaca este un produs foarte solicitat, mult apreciat de consumatori, datorita calitatilor sale nutritive si dietetice. Prepararea branzei de vaca a reprezentat forma cea...
Read moreFelicitari cu mesaje de Sf. Ioan Ca in fiecare an, pe 7 ianuarie e sarbatoare – Soborul Sfantului Ioan Botezatorul. E una din cele mai mari sarbatori...
Read moreGinkgo biloba – arborele vietii La 6 august 1945, prima bomba atomica explodeaza deasupra Hiroshimei. Singurul supravietuitor al exploziei, care s-a aflat, practic, la verticala punctului de cadere a bombei, este...
Read moreBorsec - statiunea cu ape minerale Borsecul este cea mai frumoasa localitate climaterica si balneara din Transilvania, cunoscuta drept statiunea celor mai cunoscute ape minerale. Aceasta localitate se afla in creierii...
Read moreCostumul popular romanesc O harta a costumului romanesc din Transilvania si Banat ofera o imagine cu totul deosebita de cea a hartii costumului provinciilor romanesti din sudul si estul Carpatilor. Transpuse...
Read moreFriptura de miel la cuptor Se apropie sarbatoarea de Paste, iar o masa fara miel parca nu se potriveste. Friptura de miel este una din mancarile speciale, delicioase pregatite de Paste....
Read moreMusaca de vinete reteta Musacaua de vinete este o mancare excelenta, un preparat grecesc, un aliment servit rece, aromat si gustos. Iata o reteta pentru musaca de vinete, nu foarte greu...
Read moreHoroscop Fecioara 2012 Afla ce iti prezic astrele pentru semnul tau zodiacal, afla azi horoscop 2012 fecioara. Horoscop Fecioara - Caracteristici generale 2012 Impulsivitatea nativilor Fecioara in 2012 este in crestere si...
Read moreSpecific românesc de Ion Minulescu Ce româneşti sunt astăzi căsuţele din Şchei!… Sunt vesele şi albe şi curate - Şi totuşi, altădată, ce triste şi-ncruntate Te-ntâmpinau aceste căsuţe strămoşeşti, Prin care ţărăncuţele minore, De teama slujitorilor...
Read more