Interferente.ro Lifestyle Retete Serbet din samburi de caise

Marţi, 13 August 2013 21:18

Serbet din samburi de caise

 

Serbetul din samburi de caise este o delicatesa culinara cu o aroma deosebita. Va prezentam ingredientele necesare si modul de preparare pentru serbetul din samburi de caise.

 

Ingrediente

50 g samburi dulci

50 g samburi amari

1,250 kg zahar

½ lamaie

 

Mod de preparare

Se oparesc samburii si se inlatura pielitele. Se aseaza apoi pe o tabla, la marginea aragazului, sa se usuce. Cand samburii sunt bine uscati se trec prin masina de tocat nuci si se piseaza marunt. Din aceasta cantitate se opareste o lingurita plina si restul se introduce apoi intr-un vas, se toarna jumatate de pahar cu apa clocotita si se lasa 15-20 de minute, vasul fiind acoperit, dupa care se strecoara. Se pune zaharul cu un pahar de apa la foc mic si cand s-a dizolvat complet, se adauga zeama in care s-au oparit samburii tocati, se amesteca bine si se da vasul la un foc iute sa se lege siropul.

Se incearca siropul si daca este bine legat, se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand este cald, atat cat poate suporta degetul, se incepe frecatul, in care timp se adauga (treptat) lingurita cu samburii pisati, care au fost opariti si zeama de lamaie. Serbetul se freaca mai departe pana ce dispare luciul si devine mat.

 

Vezi retete pentru dulceata de caise.


Newer news items:
Older news items: