Interferente.ro Descopera Diverse Sacul pentru camping alimentatie si accesorii

Duminică, 31 Iulie 2016 00:08

Sacul pentru camping, alimentatie si accesorii

Cum sa ne echipam sacul pentru camping

Sacul pentru camping, alimentatie si accesoriiSacul pentru camping este dulapul turistului, iar el trebuie sa contina tot echipamentul si alimentele fara sa plesneasca.

Sacul nu trebuie sa mai fie, cum se facea odinioara, ca o ranita militara, cu curele si bretele, care trec peste corp in toate partile si impiedica respiratia. Sacul nu mai are nic cuvertura invelita in forma de potcoava, nici cratitele care se vedeau la exterior si care erau greu de asezat si dus. Totul se pune in buzunarele dinafara ale sacului (in numar de trei, dintre care doua in parti). Numai cortul si imbracamintea de ploaie trebuie sa fie infasurate in afara sacului, ca sa fie mai usor la indemana.

Prin aceasta se ingaduie plecarea pe vreme de ploaie, caci astfel sacul poate fi umplut legat sub cort. Numai dupa aceea se desface cortul si e infasurat. El poate fi asezat, dupa ce a fost infasurat ud chiar, in afara sacului, intr-un invelis anume. Tot afara, in buzunarele rezervate pentru aceasta, se vor aseza ridicatoarele de cort, carligele si franghiile de intins. Numai covorul de pamant si ce de lana, ca si patura, se vor aseza la fundul sacului.

Sacul de camping trebuie sa fie de capacitate mare. O armatura din otel sau de os il indeparteaza de spatele purtatorului si ii da o rigiditate si o stabilitate care usureaza mult mersul, in orice fel de teren, chiar la urcare.

Vasele si incalzitorul, ca si proviziile vor fi la indemana, asa incat repede sa se poata instaa bucataria la halta, fara a desface sacul intreg. Sacii de apa vor fi atarnati sub armatura, impreuna cu farmacia.

Alimentare

In principiu, in camping trebuie sa se manance putin si des si sa se evite felurile de bucate complicate: carne fripta, cartof fierti in apa, oua pregatite repede, fructe, salata, laptarii, pot forma o serie intreaga de mese, destul de felurite si repede gata. Din timp in timp, ramanand intr-un colt de sat ori intr-un han, turistul isi poate permite luxul unei mese mai bogate.

La munte, unde Campingul presupune ramanerea, timp de mai multe zile departe de orice centru locuit si, prin urmare de orice posibilitate de aprovizionare, este folositor de a lua cu sine alimente cu putere mare nutritiva, cum este laptele condensat, zaharul, faina, branza, fructele uscate, ciocolata, etc. Dar trebuie suprimata painea care tine si loc prea mult si se stric.a se pot lua saculete de faina si unt si prepara in munte, un fel de prajitura foarte buna. Uneltele de bucatarie vor trebui sa tina seama de nevoi. Toate vasele sunt facute din aluminiu. O lampa mica cu alcool meta (solid), cu o privizie de tablete e preferabila celorlalte mijloace, cu combustibil lichid. Doua cratite de 1-2 litri, 2 farfurii, o cana de ceai, o strecuratoare, o furculita, o lingura, doua carpe de vase, trei cutii pentru alimente, 3 saculete care se pot strange la gura, fara a uita mai ales ligheanul pentru spalat vasele si bidonul de apa de 3 sferturi de litru, vor cumula toata bateria de bucatarie necesara si suficienta intr-o tabara miscatoare. Toata aceasta bucatarie nu cantareste mai mult de 1 kg.

Accesoriile

Viata turistului cere cateva accesorii. Trusa de toaleta ce trebuie sa contina un sapun, un piaptan, o oglinda, perie de haine, pasta si periuta de dinti, un prosop, un briceag, un burete, fara a uita pantalonii de baie. Trusa pentru incaltaminte contine sireturi, unsoare si o perie. Trusa de farmacie contine pansamente, gata pregatite, putin alcool, tinctura de iod, produse sterilizate si cateva medicamente mai uzuale. Trusa de cusut contine cele necesare pentru a repara o ruptura, spre a coase la loc un nasture, etc. Trusa de orientare contine un carnet, un creion, o harta, o busola, un termometru, un barometru si eventual o calauza a drumurilor.

Mai e nevoie inca de un cutit bun, cu mai multe taisuri, cu tirbuson, deschizator de cutii de conserve, precum si de o lampa electrica de buzunar.

Se mai iau unul sau doi saci de panza impermeabila, care au capac si care slujesc la adusul apei de la fantana pana la tabara.

Uneori, daca ceata e mai numeroasa, se duce si o lanterna cu pereti de fier si din mica, foarte usoara si in care poate arde o lumanare.

Nu trebuie uitata de apa, facuta din metal si care contine un litru si se pot aseza in sac.

In buzunarul hainei se tine carnetul, in care se inscriu cheltuielile zilnice si intamplarile din drum. Se tine condeiul cu cerneala si un pahar mic turtit, din aluminiu, care ingaduie turistului sa bea apa, fara a pune sacul jos.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: