Interferente.ro Sanatate Terapii alternative Remedii naturale cu legume si fructe

Luni, 23 Iunie 2014 11:24

Remedii naturale cu legume si fructe

Remedii naturale cu legume si fructeAlaturi de plantele medicinale, cu proprietati antiseptice, utile in cistite, nefrite, pielite si pielonefrite sau in litiazele renale, alaturi de unele produse apicole si alte remedii ale terapiei naturale, fructele, cu proprietati antiinflamatorii si emoliente, legumele si semintele ii aduc contributie lor in tratamentul preventiv sau curativ al acestor afectiuni.

Atfel, in cistite se recomanda frunzele de par salbatic datorita continutului ridicat in arbutozid sub forma de infuzie din 100 g frunze proaspete sau 25 g frunze uscate la 1 l apa. Intreaga cantitate se bea in loc de apa in cursul unei zile.

Napii se pot consuma ca atare, sub forma de salata sau sub forma de infuzie preparata dintr-o lingura de napi maruntiti si uscati la ½ l apa. Aceasta cantitate se bea in cursul unei zile in mai multe reprize.

Sparanghelul se recomanda pentru cei care au leziuni organice ale cailor urinare. Se consuma ca atare in salate sau preparate culinare sau sub forma de decoct preparat din 20 g la 1 l apa, cantitate care se bea in cursul unei zile.

In colicile renale se recomanda frunzele de par salbatic care au proprietati dezinfectante, diuretice si sedative. Se administreaza sub forma de infuzie preparata din 100 g frunze proaspete (sau 25 g frunze uscate) la 1 l apa, cantitate care se bea intr-o zi in cursul crizelor si ziua urmatoare.

Din naut se prepara un decoct din 100 g la 1 l apa, cantitate care se bea in cursul unei zile in timpul crizelor de colici renale.

Patrunjelul este si el util, sub forma de infuzie prepara din 1-2 lingurite frunze la o cana cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi.

Varza alba, recomandata in special in ulcer, este eficienta si in colicile renale, in special daca se asociaza tratamentul intern cu cel extern. Intern se recomanda consumarea a 100-200 ml suc celular proaspat de varza alba cruda (obtinut la mixer sau prin presare) in trei reprize inainte de mesele principale. Extern, se fac aplicatii directe pe piele a frunzelor de varza, curatate de nervuri, strivite pe o planseta si aplicate in zona rinichilor.

Ca dezinfectante urinare prin continutul ridicat in taninuri, antociani, acizi organici si substante bacteriostatice, fructele de afin dau rezultate in tratamentul intern al infectiilor uro-renale. Se prepara sub forma de decoct dintr-o lingurita de afine uscate la o cana cu apa sau mai bine sub forma de macerat apos la rece timp de 8 ore la aceeasi cantitate. Se beau 2 cani pe zi, iar fructele se consuma cu putin zahar sau miere.

Frunzele de par salbatic sunt utile sub forma de infuzie preparata din 100 g frunze proaspete (sau 25 g frunze uscate) la 1 l apa. Intreaga cantitate se bea in cursul unei zile.