Marţi, 22 Decembrie 2015 00:46 |
Preparate din carne de porc
Va prezentam cateva retete de preparate din carne de porc: cabanos, limba cu ciuperci, rulouri din carne de porc umplute cu creier, toba cu limba afumata, toba cu sange, tocana din carne de porc si tocatura din cap de porc.
Cabanos
Pentru fiecare kilogram din acest preparat se socotesc 600 g carne macra de porc, 200 g carne manzat si 200 g slanina fara sorici.
Se toaca marunt carnea de manzat, se framanta tocatura si se lasa la o parte. Se toaca putin mai mare tocatura de porc impreuna cu slanina. Se amesteca cele doua umpluturi impreuna cu 20 g sare si 1.5 silistra. Cu acest amestec se umplu matele. Carnatii se asa sa se zvante dupa care se pun la fum slab si apoi intr-o incapere care e bine aerisita. Se tin la uscat 2-3 saptamani.
Limba cu ciuperci
Pentru prepararea limbii cu ciuperci, aveti nevoie de 750 g limba, ½ kg ciuperci, zarzavat de supa, 100 ml ulei si sare. Se fierbe limba, bine spalata, tmp de jumatate de ora, in apa cu sare. Se scoate, se curata de pielite si se pune din nou la fiert adaugand ceapa si zarzavat de supa. Ciupercile se pregatesc sote cu uleiul. La servire se asaza feliie de limba in mijlocul farfuriei si ciupercile imprejur.
Rulouri din carne de porc umplute cu creier
Toba cu limba afumata
Capul de porc curatat se fierbe in apa sarata, in care s-a pus si 0.5 g silistra. Separat, se fierb 1-2 bucati de limba de porc afumata sau una de vita. Cand carnea a fiert se taie feliute sau cubulete, se sareaza, se adauga piper pisat si zeama de usturoi. Se introduce in basica in asa fel ca in mijloc sa fie asezate 3-4 oua fierte si curatate de coaja. Se leaga si se fierbe in zeama in care a fiert carnea. Intre timp se inteapa din cand in cand cu un ac. Se raceste presate, intre scanduri.
Toba moldoveneasca
Toba cu sange
Se pun la fiert in apa condimentata cu sare, piper si enibahar urmatoarele ingrediente:
· jumatate cap de porc (fara rat)
· Un rinichi
· Limba
· bucata de carne de pe spate
· bucata potrivita de sorici
Dupa ce au fiert, se curata limba, se inveleste si se lasa de-o parte. Restul carnii se taie fasii lungi si impreuna cu o bucata de slanina cruda taiata cubulete se amesteca cu un paharel de sange (daca sangele este coagulat se freaca in prealabil) si putina zeama in care a fiert carnea. Basica bine spalata se umple pe jumatate cu aceasta compozitie, se asaza in ea limba invelita in sorici, apoi se umple basica si se leaga. Toba astfel pregatita se inteapa, din loc in loc, cu un ac mai gros si se fierbe incet, fara clocot, in zeama in care a fiert, carnea, cam ¾ ora. Se preseaza intre doua scanduri timp de o ora si se poate consuma ca atare ori afumata.
Tocana din carne de porc
Tocatura din cap de porc
Capul de porc se pune la fiert impreuna cu zarzavaturi si ceapa. Atunci cand carnea este moale se scoate din zeama, se toaca si se condimenteaza cu sare si piper pisat dupa gust. Cu aceasta tocatura se umple o basica si se fierbe in jur de 40-50 de minute. Se incearca cu un ac. Cand iese grasime, si nu apa, preparatul este gata. Se raceste presat, apoi se usuca.
Newer news items:
Older news items:
|
Sanatatea varstnicilor in sezonul rece Organismul varstnic este cu deosebire sensibil la schimbarile climatice ale anotimpurilor, aceasta sensibilitate tinand de unele modificari organice si functionale, proprii procesului de imbatranire, ceea ce...
Read moreSalina Turda Salina Turda este situata in zona numita Durgau - Valea Sarata in localitatea Turda, judetul Cluj. Este cea mai populara destinatie a turistilor ce viziteaza aceasta zona. Mina de sare de la Turda dateaza inca...
Read morePreparate cu branza de vaci Va prezentam cateva retete de preparate alimentare cu branza de vaca.
Read moreScoaterea petelor de pe haine Iata cum puteti scoate petele de pe haine in functie de natura petelor si a obiectelor patate.
Read morePartii de ski Predeal Statiunea Predeal este situata in judetul Brasov, in partea superioara a Vaii Prahova si este inconjurata de Muntii Bucegi, Muntii Postavaru si Muntii Piatra Mare. Predeal este ...
Read moreDonald Zolan biografie si picturi Donald Zolan este un pictor de origine americana (1937-2009), supranumit “pictorul copiilor”. Donald Zolan a inceput sa picteze de la varsta de 3 ani, iar la...
Read moreHoroscop Sagetator noiembrie 2015 Afla horoscop Sagetator noiembrie 2015. Afla previziunile astrologice pentru luna noiembrie 2015 pentru zodia Sagetator: dragoste, cariera si bani, sanatate. ...
Read moreTecile de fasole - un medicament la indemana oricui Fasolea, adusa in Europa din America, are proprietati medicale recunoscute inca din secolul XVI. In primul rand, vom sublinia efectele curative pe...
Read moreObiceiuri si superstitii de Anul Nou Pentru prognozarea vremii, conform asa-numitului calendar din foi de ceapa, o ceapa era taiata in 12 parti egale, corespunzatoare fiecarei luni a anului, iar in...
Read moreUn leac impotriva reumatismului - tuia Va prezentam un leac ce este folosit de multi oameni, cu rezultate excelente intr-o durere lombara. Din experienta personala a unora, acestia au afirmat ca,...
Read moreMos Nicolae - imagini animate Imagini animate cu Mos Nicolae: Sfantul Nicolae impartind cadouri precum si imagini specifice sarbatorilor de iarna si sarbatorii de 6 decembrie. Pentru a vedea imaginea animata...
Read morePsihotest - Esti o persoana sociabila? Ti se intampla foarte des sa cunosti persoane noi. Cat de repede intri in legatura cu acestea si cat timp pastrezi aceasta legatura? Afla parcurgand...
Read moreHoroscop Capricorn 2016 Descopera predictiile astrale si horoscopul pe 2016 pentru zodia Varsator: previziuni generale, dragoste, cariera, bani si sanatate.
Read moreLotul Greciei pentru EURO 2012 Afla care este lotul Greciei (portari, fundasi, mijlocasi, atacanti, antrenor) pentru Campionatul European de Fotbal 2012, EURO 2012. Iata care sunt cei 23 de jucatori convocati!
Read moreAventurile si mitul lui Perseu Perseu se aseamana multor eroi din alte traditii - de la Romulus si Remus la Moise si Iisus Hristos - trebuind sa supravietuiasca prigonirii si umilirii...
Read morePacalici si Mos Craciun de Nicolae Labis Azi, la Pomul cel de iarna,Ce ne-asteapta luminand,Mergem plini de incantare,Tulburati ca orisicand … Iata-s adunati la scoalaToti elevii de prin sat.Vor canta cu...
Read more