Interferente.ro Lifestyle Retete Preparate din carne de porc

Marţi, 22 Decembrie 2015 00:46

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de porcVa prezentam cateva retete de preparate din carne de porc: cabanos, limba cu ciuperci, rulouri din carne de porc umplute cu creier, toba cu limba afumata, toba cu sange, tocana din carne de porc si tocatura din cap de porc.

Cabanos

Pentru fiecare kilogram din acest preparat se socotesc 600 g carne macra de porc, 200 g carne manzat si 200 g slanina fara sorici.

Se toaca marunt carnea de manzat, se framanta tocatura si se lasa la o parte. Se toaca putin mai mare tocatura de porc impreuna cu slanina. Se amesteca cele doua umpluturi impreuna cu 20 g sare si 1.5 silistra. Cu acest amestec se umplu matele. Carnatii se asa sa se zvante dupa care se pun la fum slab si apoi intr-o incapere care e bine aerisita. Se tin la uscat 2-3 saptamani.

Limba cu ciuperci

Pentru prepararea limbii cu ciuperci, aveti nevoie de 750 g limba, ½ kg ciuperci, zarzavat de supa, 100 ml ulei si sare. Se fierbe limba, bine spalata, tmp de jumatate de ora, in apa cu sare. Se scoate, se curata de pielite si se pune din nou la fiert adaugand ceapa si zarzavat de supa. Ciupercile se pregatesc sote cu uleiul. La servire se asaza feliie de limba in mijlocul farfuriei si ciupercile imprejur.

Rulouri din carne de porc umplute cu creier

Toba cu limba afumata

Capul de porc curatat se fierbe in apa sarata, in care s-a pus si 0.5 g silistra. Separat, se fierb 1-2 bucati de limba de porc afumata sau una de vita. Cand carnea a fiert se taie feliute sau cubulete, se sareaza, se adauga piper pisat si zeama de usturoi. Se introduce in basica in asa fel ca in mijloc sa fie asezate 3-4 oua fierte si curatate de coaja. Se leaga si se fierbe in zeama in care a fiert carnea. Intre timp se inteapa din cand in cand cu un ac. Se raceste presate, intre scanduri.

Toba moldoveneasca

Toba cu sange

Se pun la fiert in apa condimentata cu sare, piper si enibahar urmatoarele ingrediente:

· jumatate cap de porc (fara rat)

· Un rinichi

· Limba

· bucata de carne de pe spate

· bucata potrivita de sorici

Dupa ce au fiert, se curata limba, se inveleste si se lasa de-o parte. Restul carnii se taie fasii lungi si impreuna cu o bucata de slanina cruda taiata cubulete se amesteca cu un paharel de sange (daca sangele este coagulat se freaca in prealabil) si putina zeama in care a fiert carnea. Basica bine spalata se umple pe jumatate cu aceasta compozitie, se asaza in ea limba invelita in sorici, apoi se umple basica si se leaga. Toba astfel pregatita se inteapa, din loc in loc, cu un ac mai gros si se fierbe incet, fara clocot, in zeama in care a fiert, carnea, cam ¾ ora. Se preseaza intre doua scanduri timp de o ora si se poate consuma ca atare ori afumata.

Tocana din carne de porc

Tocatura din cap de porc

Capul de porc se pune la fiert impreuna cu zarzavaturi si ceapa. Atunci cand carnea este moale se scoate din zeama, se toaca si se condimenteaza cu sare si piper pisat dupa gust. Cu aceasta tocatura se umple o basica si se fierbe in jur de 40-50 de minute. Se incearca cu un ac. Cand iese grasime, si nu apa, preparatul este gata. Se raceste presat, apoi se usuca.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: