Interferente.ro Lifestyle Retete Prajitura Greta Garbo

Luni, 14 Aprilie 2014 01:06

Prajitura Greta-Garbo

Prajitura Greta-Garbo (cunoscuta si sub denumirea de Prajitura Jerbo) este o prajitura dulce-acrisoara, aromata si extrem de gustoasa.

Pentru a prepara prajitura Greta Garbo e nevoie de urmatoarele ingrediente:

·         1/2 kg faina

·         250 gr smantana

·         100 gr zahar pudra

·         200 gr unt

·         2 oua

·         25 gr drojdie

·         putina sare

·         coaja rasa de la o lamaie.

 

Pentru a realiza umplutura e nevoie de:

·         1 borcan marmelada fina

·         1/4 kg nuci macinate

·         1/4 kg zahar

iar pentru a realiza glazura e nevoie de:

·         250 gr zahar

·         1 lingura cu varf cacao

·         1 lingura zeama de lamaie

·         100 gr unt

Daca aveti la indemana toate aceste ingrediente, lucrul e pe jumatate facut. Mai trebuie doar sa preparati prajitura. In continuare va prezentam modul de preparare pentru prajitura Greta Garbo.

Drojdia se adauga intr-un castron mai mic, fiind amestecata si frecata mai apoi cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga untul (nu uitati ca acesta trebuie sa fie moale). Intreaga compozitie se amesteca bine pana la omogenizare, timp de 2-3 minute.

Treptat, unul cate unul, se adauga ouale, amestecand incontinuu. Se adauga putina sare, coaja rasa de la o lamaie, iar la final smantana si faina.

Intreaga compozitie se framanta foarte bine, pana face cocoloase, apoi se lasa la crescut aproximativ jumatate de ora.

Dupa ce a crescut, aluatul se imparte in 4 parti egale. Din fiecare parte se intinde o foaie potrivita ca marime (nici groasa, nici subtire), corespunzatoare pentru marimea tavii in care veti coace.

Foile trebuie sa fie unse cu nuca macinata/pisata. Exceptie face foaia de deasupra care se lasa neunsa. Se lasa tava la cald sa creasca jumatate de ora, apoi se coace la foc potrivit timp de circa o ora. Dupa ce este gata, prajitura este scoasa de la cuptor si este lasata in tava sa se raceasca. La final, puteti face glazura, lasati sa se raceasca si taiati in felii potrivite ca marime, dupa care … in sfarsit, se poate servi. Pofta buna!


Newer news items:
Older news items: