Interferente.ro Sanatate Plante medicinale Papadia remedii naturiste beneficii si proprietati terapeutice

Joi, 26 Martie 2015 01:04

Papadia - remedii naturiste, beneficii si proprietati terapeutice

Papadia remedii naturiste beneficii si proprietati terapeuticeE primavara si e sezonul papadiei. Se cuvine sa amintim bogatia in vitamine si minerale pentru frunzele de papadie, respectiv remediile naturiste, beneficiile si proprietatile terapeutice asociate consumul acestei plante medicinale, papadia. Papadiile sunt gasite din abundenta pe pajisti, fiind preferate mai ales papadiile tinere, fragede si mai putin amare. Specialistii fitoterapeuti recomanda ca in fiecare primavara sa facem o cura cu suc din tije sau frunze de papadie pentru remineralizare si detoxifiere. In general, se recurge la salata de papadie realizata din frunzele papadiei, putini fiind cei care folosesc tulpinile de papadie.

Sa recurgem la acest remediu natural ... Cu ajutorul papadiei putem trata numeroase afectiuni, dintre care amintim cateva:

·         Acnee si furunculoza. Cura cu papadie ajuta la eliminarea toxinelor din oganism si, implicit, lupta impotriva aparitiei si remedierii cazurilor de acnee si furunculoza.

·         Insuficienta hepatica, hepatita cronica. Pentru ameliorare, e bine sa se consume 5-6 tulpini de planta in fiecare zi. Papadia este un excelent dronic hepatic. La fel de bun este decoctul preparat din radacina. Astfel, o lingurita cu radacina se fierbe timp de circa 10 minute intr-o cana cu apa.

·         Diabet. Papadia este recomandata celor suferinzi de diabet, deoarece aceasta stimuleaza secreta de insulina. De asemenea, papadia e recomandata celor suferinzi de hipoglicemie, calcuri biliari, pietre la rinichi si anemie.

·         Lipsa poftei de mancare. In acest sens e nevoie sa consumam frunze sau tije de papadie sub forma de salata. Ocazional, dupa gust, se poate adauga putina sare, otet balamic, ulei de masline. Cu siguranta, va fi stimulata pofta de mancare.

·         Litiaza biliara, icter si hepatita. Papadia este extrem de benefica in aceste cazuri, deoarece frunzele de papadie stimuleaza functia hepatica si secretia biliara. De asemenea, cu ajutorul acestora se normalizeaza fierea lenesa. Acestea sunt motvele se o recomanda in cazurile de, litiaza biliara, icter si hepatita.

·         Reumatism si guta. Planta este un excelent depurativ.

·         Tulburari ale circulatiei. Papadia ajuta la normalizarea circulatiei sangvine si la subtirea sangelui. In acest scop se foloseste inguzie de papadie.

·         Constipatie si balonare, intoxicatii, coelcist, gastrita si ciroza hepatica, cancer etc. Papadia este o planta ce lupta contra tuturor acestor boli, prin aportul de vitamine (mai ales A si C, dar si W, B1, B2, B5, B12, D, P), acid linoleic, potasiu, zinc, calciu, sodiu, fier, magneziu, pectina.

Modalitatile de administrare ale papadiei sunt din cele mai diverse:

·         Infuzia de papadie – se pun la infuzat 2 lingurite de papadie, in 2 cani cu apa fiarta, pentru circa 10 minute. Se poate folositi cu eficienta pentru tratarea anemiei si obezitatii.

·         Macerare la rece. Se pune o mana de papadie intr-un jumatate de litru de apa, lasandu-se la macerat peste noapte. A doua zi, se consuma intreaga cantitate. Evident, are efect diuretic si poate fi folosita cu succes in tratamentul bolilor ce inclus caile urinare.

·         Suc de papadie – mai multe frunze de papadie se dau la tocat prin mixer. Sucul obtinut se administreaza in amestec cu putina apa, inclusiv putina miere de albine pentru un gust mai dulce. De asemenea, in amestec cu sucul de morcovi gustul va fi mai placut. Sucul de papadie poate fi facut si in amestec cu suc de castravete, mere, telina, lamaie. Rezultatul e unul pozitiv pentru starea de sanatate, fiind excelent pentru sistemul cardiovascular, oase, boli parodontale, coloana vertebrala, reumatism, boli si afectiuni ale ficatului, bolile cailor urinare.

·         Salata de papadie – e simplu de preparat o asemenea salata, fiind o excelenta cura de detoxifiere cu clorofila. Cel mai adesea sunt folosite frunzele si tijele de papadie. In functie de preferinte, salata de papadie poate sa fie asezonata cu ulei vegetal, sare si zeama de lamaie. Pentru un gust mai pregnant si bogat, papadia poate fi amestecata in salata cu frunze de rucola spanac si alte verdeturi.

·         Tinctura de papadie – 2-3 linguri de papadie uscata se adauga in 200 ml alcool, amestecul fiind lasat la macerat timp de 2 saptamani. Se filtreaza si se iau, de regula, 15 picaturi de cate trei ori pe zi.

Sa nu uitam, ca folosind sucul de papadie, puteti trata negii intr-un mod extrem de simplu. Tot ce trebuie sa faceti e sa o aplicati pe ei sub forma de cataplasme.