Interferente.ro Sanatate Terapii alternative Nucile scad riscul de diabet

Vineri, 23 August 2013 21:59

 

Nucile scad riscul de diabet

 

S-a cercetat si s-a constat: nucile scad riscul de a dezbolta un diabet de tip 2. Despre nuc, nuci si beneficiile consumului de nuci am discutat intr-un alt articol. Ceea ce e esential si de retinut este faptul ca un consum regulat de nuci este benefic si sanatos pentr organismul nostru. Mai mult de atat, consumul regulat de nuci poate sa previna diabetul.

 

Pentru a lamuri lucrurile, dorim sa va prezentam un experiment realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Harvard din SUA (Scoala de Sanatate Publica). S-a luat un esantion de aproximativ 140.000 femei din Statele Unite cu varste cuprinde intre 35 si 77 de ani. Acestea au fost supuse la experimente si analize timp de 10 ani. S-a urmarit regimul lor alimentar, obiceiurile alimentare si, in special, frecventa cu care consumau nuci. De asemenea, s-au inregistrat si cazurile de diabet.

 

Ce a rezultat si s-a constat?

Datele studiului au fost publicate in Journal of Nutricion. Concluzia la care au ajuns specialistii este ca persoanele care consuma 28 grame de nuci, de doua ori pe saptamana, prezinta un risc cu 24 % mai mic sa faca diabet de tip 2 fata de persoanele care nu mananca deloc sau care le consuma rareori. Cu cat cantitatea de nuci consumata este mai mare, cu atat mecanismul de protectie se consolideaza. Nucile consumate o data pana la 3 ori pe luna reduc riscul de diabet cu 4%, nucile consumate o data pe saptamana reduc riscul de diabet cu 13 %, iar nucile consumate de cel putin 2 ori pe saptamana reduc riscul de diabet cu 24 %.

 

Rezultatele sunt valabile si pentru barbati?

Da, rezultatele sunt concludente si pentru barbati. Acest avantaj este valabil si pentru acestia, cu toate ca efectul a fost observat doar asupra femeilor.

 

Care este explicatia?

Cercetatorii, specialistii si autorii studiului explica acest efect prin felul lipidelor din nuci, deosebit de bogate în acizi graşi omega-3. Stim cu totii ca nucile reprezinta un aliment bun pentru sanatatea cardiovasculara, avand functii antioxidante si antiinflamatoare. Nucile si consumul de nuci nu produc cresteri in greutate pe termen lung daca nu se exagereaza si daca sunt consumate cu masura, integrate intr-un regim alimentar echilibrat si variat. Nucile sunt bogate in acizi grasi sanatosi, ceea ce reduce inflamatia din organism si protejeaza impotriva bolilor cardiace, a cancerului si a artritei.

 

Sursa: http://www.telegraph.co.uk/