Interferente.ro Lifestyle Horoscop Musaca de cartofi si vinete reteta

Vineri, 25 Septembrie 2015 00:18

Musaca de cartofi si vinete - reteta

Musaca de cartofi si vinete retetaVa prezentam o reteta de musaca de cartofi si vinete, potrivita pentru 10-12 persoane. Nu necesita foarte mult efort. Aveti nevoie de circa 20 de minute pentru preparare si circa o ora pentru gatit.

Ingrediente

· Legume (1 kg de cartofi, 1 kg de vinete, 1 kg de dovlecei, o lingura de supa cu ceapa tocata marunt)

· 1 kg de carne tocata de vita

· 250 g branza rasa (poate fi parmezan)

· 2 linguri de supa cu patrunjel tocat

· un pahar (250 ml) cu rosii taiate marunt

· 5 ml de pasta concentrata de rosii

· un pahar (125 ml) cu ulei de porumb

· un pahar (125 ml) cu vin alb sec

· sare

· piper

Pentru crema:

· 3 pahare (750 ml) cu lapte

· 4 linguri de supa cu ulei (60 ml)

· 4 linguri de supa cu faina

· un pahar (250 ml) cu branza rasa

· 4 galbenusuri de ou

· lingurita (3 g) cu pulbere de nucsoara

· sare

· piper

Mod de preparare

Carnea:

Rumeniti ceapa intr-o tigaie cu putin ulei. Adaugati carnea si amestecati pana ce se rumeneste. Turnati vinul si, dupa 2 minute, adaugati patrunjelul, rosiile taiate si concentatul de rosii dizolvat intr-un vas mic si adugati putin cate putin faina, amestecand-o constant pana se ingroasa. Turnati incet aptele cald, amestecand sosul pana devine o crema suficient de groasa. Retrageti de pe foc si adaugati galbenusurile, branza rasa, nucsoara, sarea si piperul.

Crema:

Incalziti uleiul intr-un vas mic si adaugati putin cate putin faina, amestecand-o constant pana se ingroasa. Turnati incet laptele cald, amestecand sosul pana devine o crema suficient de groasa. Retrageti de pe foc si adaugati galbenusurile, branza rasa, nucsoara, sarea si piperul. In final, se prepara musacaua: curatati de coaja cartofii, vinetele si dovleceii, apoi taiat-i in rondele mai groase. Rumeniti legumee intr-o tigaie cu ulei incins. Ungeti o tava a carei fund puneti un strat de cartofi, pudrati cu branza rasa si nucsoara. Puneti un strat de vinete, unul de branz si altul de dovlecei, iar deasupra un strat gros de amestec cu carne. Repetati operatia in aceeasi ordine, alternand straturile de dovlecei, cartofi si vinete. Pe deasupra turnati toata crema si presarati branza rasa. Tava se introduce in cuptorul incalzit la 180ºC si se tine pana cand crema devine usor bruna. Lasati sa se raceasca si taiati in forma de patrat.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: