Interferente.ro Lifestyle Retete Mucenici moldovenesti

Sâmbătă, 09 Martie 2013 09:06

Mucenici moldovenesti

 

In fiecare an, la inceputul primaverii, pe 9 Martie, sarbatorim cei 40 de Mucenici. Cu ocazia acestei sarbatori se pregatesc mucenici sau sfintisori. Iata o reteta de mucenici moldovenesti.

 

Ingrediente aluat:
1 kg faina
3 oua
4 linguri miere
½ l lapte
50 gr drojdie
100 gr unt
sare
zahar vanilat, 1 plic


Ingrediente sirop:
2 linguri de zahar
3-4 linguri de miere
apa

esenta de rom
zeama de lamaie
nuca


Mod de preparare:

Se amesteca bine ouale, mierea, zaharul, untul topit, drojdia si zaharul vanilat, dupa care se adauga faina si se framanta pana ce obtinem o compozitie care nu se lipeste de maini. Compozitia se lasa la dospit. Dupa ce a crescut, impartim aluatul in bucatele la dimensiunile pe care le dorim si formam opturi. Se pun opturile (mucenici/sfintisori) intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Dupa ce am asezat mucenici ii ungem cu un ou batut si ii dam la cuptor la foc potrivit pana acestia se rumenesc.

Siropul pentru mucenici se prepara la foc mic amestecand zaharul, mierea, apa, esenta de rom si zeama de lamaie.

Dupa ce mucenicii s-au rumenit ii scoatem de la cuptor si ii lasam sa se raceasca putin, dua care ii insiropam si presaram deasupra lor nuca macinata.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: