Interferente.ro Lifestyle Retete Miere de pepene

Vineri, 26 August 2016 00:20

Miere de pepene

Va prezentam modul de preparare a mierii din pepene. In sucul de pepene se gaseste 8-10% zahar. Daca acest suc se separa si se fierbe, se poate obtine un sirop consistent, care se pastreaza mult timp fara sa se strice. Acest sirop de numeste miere de pepene.

Marimea si forma pepenilor nu are nici o importanta, insa nu este indicat sa se foloseasca pepeni atinsi de boli sau cu alte defecte. La pregatirea mierii se pot folosi si pepeni care sa nu fie prea copti, sar in acest caz mierea va fi acrisoara.

Pepenii se spala bine cu apa, curatind cu o perie pamantul lipit de ei si se taie in 3-4 bucati intr-un vas ca sucul sa nu se imprastie.

Se scoate miezul cu o lingura metalica, se aduna intr-un vas si se marunteste cu un pistil de lemn, apoi se strecoara printr-o sita sau strecuratoare, iar sucul se trece printr-o sita. Se poate utiliza si blender-ul.

Inainte de fierbere sucul trebuie sa fie separat cat mai mult de bucatile de miez.

Prin fierberea sucului, la inceput, se formeaza o spuma rosiatica, care nu este altceva decat particule de albumina descompusa si substante colorante din pepene. Aceasta trebuie separata si sucul se foltreaza printr-o sita sau panza, pentru separarea particulelor existente inca in el. Apoi sucul se pune pe foc si se fierbe moderat amestecandu-l continuu. Cand volumul sucului scade de 5-6 ori, se controleaza daca este fiert. Pentru aceasta se iau cateva picaturi de suc fiert pe o farfurie si se racesc si daca picaturile nu se imprastie sau se imprastie foarte putin, se considera fierberea terminata.

Mierea de pepene se poate pasta in ambalaje neermetice. Dupa ambalare se pastreaza in incaperi racoroase.


Newer news items:
Older news items: