Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013 01:28 |
Lichior din fructe si planteUnele retete de lichioruri din plante sunt mai putin cunoscute, de aceea aprecierea lor depinde, fireste, de gustul fiecaruia. Pentru a incerca reteta aleasa e preferabil sa lucrati la inceput numai cu ¼ din cantitatile propuse, iar dupa degustarea produsului obtinut veti decide pentru viitor. Toate lichiorurile e recomandabil sa fie puse in consum numai dupa cel putin 45 de zile de la terminarea prepararii lor.Lichior din cirese amareIntr-o damigeana de 3 l se pun 500 g cirese, 200 samburi de cirese faramitati, 1 l alcool de 80º-90º. Se astupa bine si se lasa la macerat timp de 10 zile, scuturand vasul zilnic. Apoi se adauga un sirop rece pregatit din 1 kg zahar dizolvat in 500 ml apa. Dupa alte 10 zile, cu agitarea zilnica a damigenei, se strecoara, se filtreaza prin tifon si se pastreaza la invechit in sticle de cate 500 ml.Lichior din samburiSe iau miezurile de la cate 300 samburi de caise si prune, se strivesc, li se adauga 100 g miez de nuca macinata si se pun intr-o damigeana de 2-3 l impreuna cu o lingura de foi de spanac tocat pentru culoare, 1 l de alcool de 90º si 200 ml de apa rece. Se lasa 60 de zile la macerat, scuturand zilnic vasul, dupa care se strecoara si se filtreaza. Se adauga un sirop obtinut din 200 g zahar dizolvat in 150 ml de apa rece. Se da in consum dupa 60 de zile.Lichior din fructe combinate1 kg dude sau capsuni, 250 g zmeura, 250 g coacaze rosii, 250 g afine, bine spalate, se strivesc cu o lingura de lemn intr-un vas de sticla si se lasa in repaus o ora la loc rece. Apoi, se pun intr-un sac de tifon si li se stoarce sucul. Acesta se toarna intr-o mica damigeana, dupa ce i se adauga 1 kg zahar si 2 l de alcool de 60º-70º. Se lasa la macerat 30 de zile, dupa care se strecoara, se filtreaza si se lasa la invechit.Lichior de anasonIntr-o sticla de 1 l se pun 60 g seminte de anason, cateva bucatele pisate de scortisoara, cateva boabe de coriandru sau 3 cuisoare, 4-5 boabe de piper, coaja rasa de la ½ lamiae si se umple cu alcool de 80º-90º. Se astupa bine si se lasa la macerat timp de 60 de zile, agitand zilnic. Apoi, se toarna continutul intr-o sticla de 2-3 l, i se adauga un sirop obtinut din 750 g zahar si 500 ml apa si se lasa din nou alte 10 zile, scuturand zilnic vasul,Lichior de mentaIntr-un vas de sticla de 2-3 l se pun: 100 g frunze de menta tocate si 500 ml alcool de 80º-90º. Se astupa si se lasa la macerat timp de 15 zile, agitand zilnic. Se prepara apoi sirop din 500 g zahar si 1 l apa clocotita, in care se adauga putina scortisoara, 3-4 cuisoare si 4-5 boabe de piper. Dupa ce siropul s-a racit se toarna in vasul cu esenta de menta. Se astupa si se mai lasa la macerat alte 10 zile, dupa care se strecoara si se filtreaza.Lichior din ierburiIntr-o sticla se pun: o lingura tarhon, o lingura frunze de patlagele rosii, o lingura foi de menta/izma buna, tocate, o lingurita busuioc tocat si 50 g samburi de mere striviti. Se adauga 750 ml alcool de 90º si 200 ml apa. Se lasa 30 zile la macerat, dupa care se strecoara, se filtreaza si se adauga sirop din 200 g zahar si 200 ml apa.Lichior din vin negru si rosuIntr-o damigeana de 2-3 l se pun 1 l vin vechi de cel putin 1 an, 250 ml alcool de 90º si 10 nuci verzi. Se lasa la macerat timp de 40 de zile, agitand zilnic recipientul. Apoi se adauga 250 g zahar si se lasa alte 15 zile. Dupa aceea se strecoara si, se filtreaza si in lichidul limpede se pun 50 ml coniac. Se lasa la invechit cel putin 60 de zile.
Newer news items:
Older news items:
|
Somnul nou-nascutului Bebelusul dumneavoastra doarme in timpul noptii? Nou-nascutul doarme foarte mult - aproximativ 17-18 ore in primele saptamani si 15 ore pe zi in a 3-a luna de viata, in reprize...
Read moreCredinta in Dumnezeu - predica la Sfantul Nicolae Fratilor, in viata noastra de toate zilele, avem trebuinta de credinta, nu numai pentru a cunoaste pe Dumnezeu, ci si pentru...
Read moreDeschide uşa creştine Deschide uşa creştine Că venim şi noi la tine Drumu-i greu şi-am obosit De departe am venit. {youtube}6iq360BMRXY{/youtube}
Read moreFrasinul planta medicinala Frumosul arbore din padurile noastre de ses si deal, Frasinul (Fraxinus excelsior din fam. Oleaceae), are importante proprietati medicinale, care au inceput sa fie studiate inca de la...
Read moreCeai antianemic Natura ne sare in ajutor ori de cate ori ne confruntam cu probleme de sanatate. Anemia poate fi amelioara consumand urmatorul ceai: Formula ceai antianemic: Radacina de papadie (Taraxacum officinale L)...
Read moreGatul girafei Dintre toate curiozitatile pe care le prezinta girafa, caracteristica cea mai frapanta este, fara indoiala, gatul sau neobisnuit de lung, dar care are tot sapte vertebre ca la toate...
Read morePeste la cuptor, retete Pestele la cuptor este un deliciu. Va prezentam cateva retete pentru peste la cuptor (in sare), peste la cuptor cu lamaie, peste la cuptor cu ciuperci. Pofta...
Read moreAlbinele Informatii generale Albinele de orice fel apartin unui ordin de insecte numit Hymenoptera, care inseamna "aripi membranate". Acest ordin, cuprinzand in jur de 100.000 de specii, include si viespi, furnicile, mustele....
Read moreHoroscop Gemeni ianuarie 2015 Afla horoscop Gemeni ianuarie 2015. Afla previziunile astrologice pentru luna ianuarie 2015 pentru zodia Gemeni: dragoste, cariera si bani, sanatate.
Read moreHoroscop Scorpion decembrie 2015 Afla horoscop Scorpion decembrie 2015. Afla previziunile astrologice pentru luna decembrie 2015 pentru zodia Scorpion: dragoste, cariera si bani, sanatate.
Read moreIstoria mătăsii Mătasea naturală – adevărat miracol al naturii. Fină şi transparentă ca firul de păianjen, strălucitoare şi rezistentă ca diamantul, uşoară şi unduioasă ca briza mării – iată fibra, pe...
Read moreFata in fata Va oferim spre lectura poezia “Fata in fata” scrisa de E. Dinu. Privirea e cand rea cand buna: Intotdeaun alta-mi pari …
Read moreCum au ajuns tropicele in regiunea polara Putini stiu, probabil, ca in plimbarile noastre zilnice, calcam in picioare miliarde de busole microscopice, tintuite in pietre si stanci. Pietrele contin...
Read moreOrasul York - bijuteria arhitecturala din Anglia Orasul York este cea mai buna dovada a maiestriei arhitecturale engleze, fiind al doilea ca importanta, dupa Londra. Fondat de catre romani in 71...
Read moreNervii la stomac - tulburare digestiva si semn de boala Multi bolnavi se prezinta la medic, acuzand suferinte in sfera tubului digestiv (stomac, intestin), plangandu-se de asa-zisii nervi la...
Read moreVrăbiile poveste Demult-demult, cine ştie cât de demult, a răsărit în mijlocul unei păduri un stejărel, care începuse a creşte încet-încet şi a privi cu dragoste la ceilalţi stejari falnici care...
Read more