Sâmbătă, 05 Aprilie 2014 17:20 |
Friptura de miel la cuptorSe apropie sarbatoarea de Paste, iar o masa fara miel parca nu se potriveste. Friptura de miel este una din mancarile speciale, delicioase pregatite de Paste. Secretul pentru o friptura de miel reusita consta in felul si modul in care este pregatita carnea. Retineti ca cea mai buna parte este piciorul din spate de la miel. Iata reteta noastra pentru friptura de miel la cuptor.Ingredientele necesare pentru friptura de miel la cuptor sunt:· 1 picior de miel – partea din spate· 2-3 catei de usturoi· sare· piper· boia de ardei dulce sau iute· condimente pentru carne de miel· ulei de masline sau unt sau untura· patrunjel· rosii· lamaieVa prezentam si modul de preparare:Piciorul de miel (partea din spate) este curatat bine de firele de par si chiar se parleste la flacara pana cand dispar toate.Mai apoi, carnea de miel se curata si se spala sub jet puternic de apa, dupa care se lasa sa se usuce. Cu ajutorul cutitului se fac cateva scobituri in care se introduc bucatile de usturoi si alte condimente pentru friptura de miel.Se aseaza piciorul de miel in tava, iar carnea se unge cu ulei de masline, unt sau untura (in functie de preferinte). Pentru a da gust, se presara peste carnea de miel piper, boia de ardei dulce sau iute (dupa gust), sare si alte condimente. Gata! Carnea de miel este buna de pus la cuptor. Pentru inceput, retineti ca e nevoie de foc mare (pentru cateva minute), dupa care se lasa la foc mic.Friptura se lasa in tava la cuptor circa o ora. Verificati si, ori de cate ori e nevoie, se adauga cate putina apa. Pentru a nu fi seaca, friptura de miel se stropeste din cand in cand cu zeama din tava. Pentru a se rumeni bine pe ambele parti, friptura de miel se intoarce cu grija si pe cealalta parte.La final, friptura de miel va fi asezata pe un platou intins, peste care se toarna sosul gustos si aromat. Pentru ornare, pe marginea platoului se pot aseza rosii cherry, feliute de lamaie, frunze de patrunjel, etc.Friptura se poate servi simplu sau cu garnitura de cartofi ori legume inabusite.Afla cum poti face si ciorba sau bors de miel - Retete pentru ciorba de miel, Retete pentru bors de miel.Pofta buna!
Newer news items:
Older news items:
|
Intretinerea frigiderului Exploatarea si intretinerea corecta a frigiderelor asigura acestora o mare durata de folosinta si un consum minim de energie electrica. Buna functionare depinde in primul rnad de modul in...
Read moreHoroscop Varsator februarie 2016 Afla horoscop Varsator februarie 2016. Afla previziunile astrologice pentru luna februarie 2016 pentru zodia Varsator: dragoste, cariera si bani, sanatate. ...
Read moreFelicitari de 8 Martie Ziua mamei 8 Martie este Ziua Mamei. Aceasta este o zi minunata, dedicata in special mamelor. De 8 Martie, gandul nostru se indreapta cu multa dragoste spre...
Read moreDespre fericire Dupa cum, cel mai compotent sa vorbeasca despre bolile de inima este cardiologul, tot astfel, despre fericire, cel mai chemat sa se pronunte este omul fericit. Cu toate ca nici...
Read moreInlocuitori pentru zahar Cand spui dulce, spui de fapt zahar. Totusi, stim ca zaharul alb este un pericol zilnic pentru sanatatea noastra. V-ati saturat sa folositi zaharul si vreti sa il...
Read moreTerra planeta oamenilor Terra este casa noastra, a oamenilor. Si, ca orice casa, trebuie sa o pastram in buna stare si curata. Este un adevar care adesea se uita sau unii...
Read moreSemnificatia si etimologia numelui Litera G Calitati: Imprima o atitudine intreprinzatoare si perspicace. Oamenii al caror prenume incepe cu G au o parere buna despre sine si multa incredere in capacitatile proprii....
Read moreMierea de albine - falsificare, defecte si remedii Intr-un alt articol am vorbim despre mierea de albine, o adevarata sursa de energie, un produs apicol de mare valoare in alimentatia omului....
Read moreFilmul “Mihai Viteazul” de Sergiu Nicolaescu Regizorul Sergiu Nicolaescu a reusit sa aduca pe ecran figura monumentala, renascentista a domnitorului Mihai Voda Viteazul, deschizand o perspectiva de mare emulatie nationala si...
Read moreCitate Johann Wolfgang von Goethe A gândi este mai interesant decât a şti, dar mai puţin interesant decât a privi. A ierta înseamnă a oferi celuilalt ocazia de a mai greşi odată. Absurdul...
Read morePreparate din plante medicinale Substantele utile se extrag din organele plantelor medicinale, in general, fie cu ajutorul apei (de obicei fierbinte), fie cu ajutorul unui solvent, cum ar fi,...
Read moreSambata Mare in traditii, credinte, obiceiuri si superstitii Sambata Mare sau Sambata Pastelui este dedicata unor superstitii, credinte, traditii si obiceiuri ce incununeaza straduintele crestinilor din timpul Postului Pastelui. Sambata Mare reprezinta...
Read morePrajitura cu migdale in forme de tarte Prajitura cu migdale in forme de tarte este un desert deosebit de aromat si delicios. Iata reteta (ingrediente necesare si mod de preparare) pentru...
Read moreCostumul popular romanesc O harta a costumului romanesc din Transilvania si Banat ofera o imagine cu totul deosebita de cea a hartii costumului provinciilor romanesti din sudul si estul Carpatilor. Transpuse...
Read moreProgram artistic - 1 decembrie - Ziua Nationala a Romaniei Va prezentam un minunat program artistic de 1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei. Acest program artistic poaate fi folosit pentru serbare...
Read more