Interferente.ro Lifestyle Retete Dulceata de piersici albe

Joi, 05 Septembrie 2013 13:01

Dulceata de piersici albe

 

Piersicile sunt fructe gustoase si zemoase. La randul ei, dulceata obtinuta din piersici este plina de aroma, absolut delicoasa. Iata reteta pentru dulceata de piersici albe.

 

Ingrediente

1 farfurie adanca cu piersici curatate

1 kg zahar

3 pahare apa

½ lamaie

vanilie

 

Mod de preparare

Se aleg piersici frumoase, proaspete, coapte si nu prea mari. Se inlatura usor coaja (foarte subtire) cu un cutit bine ascutit. Deoarece piersicile albe sunt mai moi, este necesar sa se tina seama de acest lucru si sa nu se apese la curatat. Tot pentru acest motiv trebuie sa se introduca in apa de var sau de bicarbonat, pentru a le intari. Se limpezesc cu apa rece si se pun la scurs pe un servet uscat.

Se leaga bine siropul, se introduc piersicile si vanilia si se aseaza vasul la foc iute. Dupa cateva clocote, se retrage vasul de pe foc si se lasa la stea 10-15 minute, dupa care se aseaza din nou la foc iute, sa fiarba bine, adunand spuma cand se formeaza si agitand vasul din cand in cand.

Cand dulceata este aproape gata, se adauga zeama de lamaie si dupa cateva clocote se incearca siropul. Daca picura sub forma de bob pe farfurioara, se da cratita jos de pe foc, dulceata fiind gata.


Newer news items:
Older news items: