Interferente.ro Sanatate Alimentatie sanatoasa Consumul de visine si beneficiile sale asupra starii de sanatate

Duminică, 13 Iulie 2014 01:03

Consumul de visine si beneficiile sale asupra starii de sanatate

Consumul de visine si beneficiile sale asupra starii de sanatateCine nu indrageste visinile, acele minunate fructe de vara cu gust dulce-acrisor? Consumati-le cu incredere, caci beneficiile consumului de visine asupra starii de sanatate sunt numeroase. Visinele sunt recomandate pentru aportul lor deosebit si elementele importante pentru sanatate. Merita sa mentionam continutul ridicat si variat de vitamine (A, B, C, E, P, PP), minerale si oligoelemente (fier, magneziu, potasiu, calciu, fosfor, cupru), precum si acizii organici (acid citric, acid salicilic, acid malic). De asemenea, aceste fructe au acid folic, pectina, cumarina, enzime si zaharuri de tipul fructozei si glucozei.

Printre benefiiciile consumului de visine asupra starii de sanatate amintim:

· Ajutor in digestie si probleme digestive – visinele au un puternic efect antibacterian, antiinflamator si antioxidant. Acestea au si efect laxativ, benefic in tratarea constipatiei usoare. Consumand visine, veti scapa de toxinele din corp si veti elimina acidul uric din sange.

· Ajutor in anemie – visinele au un continut mare de vitamine, minerale si oligoelemente, fiind de mare ajutor in tratamentul anemiei.

· Ajutor in cure de slabire – visinele, prin continutul de potasiu, ajuta la arderea mai rapida a caloriilor, oferind energie pentru buna functionare a organismului. De asemenea, consumul de visine duce la scaderea grasimii de pe abdomen si de pe talie. 100 de grame de visine contin circa 60 de calorii.

· Ameliorarea poftei de mancare

· Amelioare pentru personale suferinde de ulcer gastric, rinichi, stomac, convulsii, dureri reumatismale, afectiuni respiratorii

· Combaterea insomniei – consumul de visine duce la reglarea somnului.

· Detoxifierea organismului – se recomanda a fi consumate visine cat mai des. Prin cotinutul mare de potasiu, aceste fructe duc la arderea caloriilor, reducerea tesutului adipos, cu efecte vizibile pentru o piele frumoasa si tanara. Din acest caz, sunt recomandate pentru curele de slabire.

· Incetinirea imbatranirii

· Intarirea sistemului imunitar – visinele ajuta sa creasca rezistenta organismului la efecte negative si radiatii. Retineti ca asigura producerea colagenului si reprezinta o sursa importanta de vitamina C.

· Tratarea artritei si boli ale sistemului nervos

· Tratarea unor afectiuni ale sistemului cardiovascular – visinele ajuta la intarirea capilarelor, reducerea tensiunii arteriale si imbunatatirea tonusului. Visinele sunt recomandate pentru consum mai ales persoanelor predispuse la boli de inima, datorita continutului ridicat de acid ascorbic, vitamine si taninuri. Prin consumul acestor fructe se reduce considerabil riscul unui atac de cord, se incurajeaza circulatia sangelui, se echilibreaza sistemul nervos si se intareste sistemul imunitar.

· Prevenirea aterosclerozei

· Prevenirea cancerului – pe langa vitamina C si anocianine, visinele contin alcool perilic, compusul chimic limonene si acidul elagic, de mare ajutor in protejarea organismului pentru cancerul la sani, de plamani, ficat, piele, colon

· Reducerea coagularii sangelui

· Reducerea obezitatii

· Reducerea nivelului de colesterol – consumul moderat de visine impiedica acumularea grasimilor in ficat si duc la scaderea nivelului de colosterol rau - LDL din sange, datorita fibrelor si antioxidantilor existenti in fructe. De asemenea, duc la scaderea trigliceridelor si scad riscul de diabet.

· Regenerarea tenului – visinele au proprietati si efecte de regenerare si tonifiere a pielii. Ele sunt de mare ajutor in tratarea cuperozei. De asemenea, au efect emoliant, putand ameliora stadiul crapaturilor pielii.

· Scaderea riscului de a suferi de guta

· Stoparea cresterii celulelor canceroase

Retineti faptul ca visinele nu sunt recomandate persoanelor cu aciditate ridicata a sucului gastric.