Interferente.ro Sanatate Tratamente Combaterea bolilor de inima prin cura de miere cu hrean

Joi, 08 Noiembrie 2012 13:24

Combaterea bolilor de inima prin cura de miere cu hrean

Cura de miere si hrean este experimentata si a intrat in traditia medicinii populare. Se adreseaza persoanelor care au diagnosticul de cardiopatie ischemica dureroasa sau anghina pectorala.

Modul de preparare si administrare:

Se rade hrean proaspat atat cat cuprinde o lingura de miere de salcam si se amesteca pana obtinem o pasta omogena. Se consuma apoi treptat, in fiecare dimineata inainte de masa, pana la terminarea dozei preparate zilnic. Acest amestec are un gust placut deoarece mierea atenueaza usturimea hreanului, iar acesta face ca mierea sa nu fie prea dulce. Dupa o ora de la ingerarea compozitiei se poate lua micul dejun.

Cura nu trebuie sa depaseasca 30 de zile. Trebuie ca amestecul de miere si hrean sa se pregateasca zilnic.

Daca pacientul simte unele tulburari de stomac, din cauza hreanului, se recomanda micsorarea cantitatii de hrean pana la o lingurita in loc de o lingura, urmand ca pe parcurs sa se mareasaca, de la o zi la alta, pana se ajunge tot la o lingura.

Inainte de a incepe cura e bine sa se faca analizele necesare (glicemia, sucul gastric) pentru a stabili limitele de utilizare a mierii si hreanului.

O asemenea cura poate fi facuta in orice luna a anului. La incheierea celor 30 de zile, se intrerupe pentru cel putin doua luni dupa care poate fi reluata daca bolnavilor de inima le revine durerea precardiaca.

Pe timpul curei cu hrean e bine sa se evite luarea medicamentelor sintetice.

Prescriptiile date de specialisti ca: interdictia fumatului, a bauturilor alcoolice, a efortului fizic si cerebral prea intens, a urcatului scarilor, infruntarii frigului, ploii si chiar a caldurii excesive raman valabile si pentru cura cu miere si hrean.

Sunt recomandate: mersul pe jos in pas domol, la inceput, apoi vioi, exercitii de gimnastica, toate acestea intr-un climat de liniste si lipsa de agitatie.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: