Interferente.ro Lifestyle Retete Ciorba de peste retete

Duminică, 31 Martie 2013 06:09

Ciorba de peste - retete

 

Ciorba de peste este usor de facut si usor de gustoasa. Ideal pentru ciorba de peste, ciorba pescareasca, este sa ai 2-3 feluri de peste. Poti folosi capul, coada, chiar sira spinarii. Ciorba de peste poate fi servita atat rece, cat si calda. Vezi reteta pentru ciorba de peste cu smantana si reteta pentru ciorba de peste cu bors.

 

Ciorba de peste cu smantana

 

Ingrediente

file de peste, 400 grame

2 morcovi

1 radacina de patrunjel
1 radacina de telina

1 ceapa rosie

4 galbenusuri

smantana, 300 ml

otet

sare

 

Mod de preparare

Se curata ceapa si morcovul, patrunjelul si telina. Se spala si se taie ceapa marunt, iar morcovii, patrunjelul si telina se taie rondele. Se pun toate la fiert, iar in apa se adauga o lingurita de sare. Se adauga uleiul si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ un sfert de ora. Se pune apoi in oala pestele taiat in bucati mai mari. Se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba inca cateva minute.

Intre timp, se amesteca intr-un castron galbenusurile cu smantana si otetul. Cand legumele si pestele sunt fierte bine, se ia oala de pe foc si se adauga amestecul de smantana. Se amesteca incontinuu in timp ce-l turnati. In functie de preferinte, se pot adauga alte condimente. De asemenea, se poate presara deasupra verdeata tocata marunt. 

 

 

Ciorba de peste cu bors

 

Ingrediente

2 pesti mai mari (de preferat, crap)

2 radacini de patrunjel
2 radacini de pastarnac
1 radacina de telina
2 morcovi

1 ceapa
3 cartofi
3 rosii
o mana de orez
leustean
bors
sare

 

Mod de preparare

Se taie marunt morcovii, pastarnacul, telina si ceapa. Se pune o tigaie cu ulei la incins si se caleste amestecul de zarzavat. Dupa calire, zarzavatul se toarna intr-o oala in care fierbe apa. Se adauga sare dupa gust. In supa formata se adauga cartofii taiati cuburi si orezul. Dupa ce zarzavatul este pe jumatate fiert, se adauga bucatile de peste, curatate si spalate bine. Dupa ce fierb, se adauga rosiile taiate cuburi. Se mai lasa la fiert cateva minute, dupa care se adauga borsul, dupa gust. Se serveste cu leustean verde si ardei iute in functie de preferinte.

 

Ciorba de peste este tocmai buna pentru mahmureala, dupa o masa copioasa de Revelion.

Pofta buna!

Poate te intereseaza si retete pentru salata de peste.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: