Interferente.ro Sanatate Plante medicinale Ceai dietetic antidiabetic

Marţi, 01 Noiembrie 2016 00:49

Ceai dietetic (antidiabetic)

Ceaiul dietetic este, in majoritatea cazurilor, utilizat in caz de balonare / tulburare digestiva cronica si adjuvant in tratamentul persoanelor diabetice si supraponderale. Datorita ingredientelor sale, amintim actiunea sa depurativa, diuretica, coleretica, carminativa, reconfortanta, vitaminizanta, tonica, astringenta, antiseptica, antiflatuenta si antidiabetica.

Printre principalele efecte amintim:

· stimularea functiilor hepatice si renale,

· scaderea glicemiei la persoanele cu hiperglicemie,

· stimularea functiei pancreasului pentru producerea de insulina,

· stimularea functiei ficatului in reglarea zaharului din sange,

· stimularea circulatiei periferice,

· ameliorarea afectiunilor vasculare care insotesc diabetul zaharat,

· curatarea organismului de toxine.

Nu uitati ca ca ceaiul reprezinta un supliment alimentar ce nu inlocuieste dieta sanatoasa, variata si echilibrata.

· Frunze de afin 2.5 p

· Teci de fasole 2.5 p

· Frunze de dud 1.5 p

· Frunze de nuc 1.0 p

· Parti aeriene de izma 0.5 p

· Parti aeriene de papadie 1.0 p

Se infuzeaza 2%, se beau 2-3 ceaiuri pe zi, neindulcite sau indulcite cu zaharoza, fiind folositoare in tulburari digestive cronice (diabet).