Joi, 06 Februarie 2014 18:34 |
Carnea proaspata si calitatea carnii in consumE o certitudine ca in zilele de azi consumul de carne este mare, fiind un aliment de baza. Nu uitati insa sa fiti atenti atunci cand cumparati din magazine si de la supermarket carne. Principalul aspect de care ar trebui sa tineti seama este … calitatea carnii, iar principala insusire o reprezinta … prospetimea. Se pot distinge trei categorii: carnea proaspata, carnea relativ proaspata si carnea alterata, iar in acest articol vom incerca sa facem o scurta referire la criteriile de apreciere organoleptica a calitatii carnii proaspete.Asadar, atunci cand sunteti la cumparaturi si vreti sa cumparati carne, fiti atenti mai ales la: aspectul exterior, culoare, consistenta, miros, maduva oaselor si la aspectul bulionului dupa fierbere si sedimentare. Sa detaliem insa aceste aspecte.Daca doriti calitate si carne proaspata, trebuie sa aveti in vedere:Aspectul exterior – Daca carnea este proaspata, aceasta va avea la surpafata o pelicula uscata, nici intr-un caz lipicoasa sau acoperita cu pete de mucegai. De asemenea, grasimea trebuie sa aiba culoare, tendoanele sa fie lucioase, elastice si tari, iar suprafetele articulare trebuie sa fie netede si lucioase. Nu in ultimul rand, lichidul sinovial trebuie sa fie limpede, sa nu se simta miros de ranced.Culoarea – Carnea proapata are la suprafata o culoare vie, cu nuante de la roz pana la rosu. In sectiune, aceasta este lucioasa, usor umeda, insa fara a fi lipicioasa, avand o culoare specifica si caracteristica speciei. De asemenea, sucul muscular este limpede si se obtine cu greutate.Maduva oaselor – Atunci cand carnea e proaspata, maduva oaselor trebuie sa umple canalul medular in intregime, sa nu fie dezlipita deloc de marginea osului. De asemenea, trebuie sa fie elastica, de culoare si cu o consistenta normala, iar in sectiune trebuie sa fie lucioasa.Bulionul dupa fierbere – Daca carnea este proaspata, bulionul dupa fierbere e limpede, transparent si placut aromat, iar la suprafata se separa un strat cimpact ori insule mari de grasime, cu miros placut si gust delicios.Daca nu veti remarca aceste aspecte, cu siguranta carnea nu este proapata si, in functie de gravitatea situatiei, vorbim despre o carne relativ proapata si in cel mai rau caz de carne alterata. Asadar, mare atentie atunci cand cumparati carne, caci nu e de joaca. E in joc viata dvs. si a celor din jurul dvs., e vorba de starea personala de sanatate.Daca doriti sa cumparati carne transata ori preambalata, luati in seama si alte criterii, precum: cantitatea de os, numarul de bucati din ambalaj, greutatea celei mai mici bucati, grosimea stratului de slanina la carnea de porc ori starea seului la carnea de bovine si ovine.Nu in ultimul rand, cititi eticheta, ingredientele si caracteristicile produsului oferit spre comercializare.
Newer news items:
Older news items:
|
Horoscop Rac februarie 2016 Afla horoscop Rac februarie 2016. Afla previziunile astrologice pentru luna februarie 2016 pentru zodia Rac: dragoste, cariera si bani, sanatate. ...
Read moreRemedii naturiste pentru durerile de dinti Se spune ca durerile de dinti sunt cele mai greu de suportat dintre toate durerile. Ele indica prezenta unei carii, a unei infectii sau inflamatii...
Read moreLegenda cainelui A fost odata, demult, tare demult, un cioban care-si pastea turma lui de oi intr-o poiana frumoasa, in apropierea unei paduri. Iar colo mai departe, spre rasarit, isi avea...
Read moreDunare! Dunare! - fragmente de Zaharia Stancu Va oferim spre lectura cateva fragmente din capitolul al XIX-lea – “Florile pamantului” – al operei literare “Descult” de Zaharia Stancu. Prin personajul Darie,...
Read moreImpodobirea bradului Impodobirea Pomului de Craciun a patruns in Franta, precum si in Tarile de Jos, Spania, Italia, Elvetia, la sfarsitul secolului al XIX-lea. Tot pe la sfarsitul secolului al...
Read moreCum stati cu vitamina E? Alfa-tocoferolul, cunoscut in mod curent sub numele de vitamina E, face parte din grupul liposolubilelor, respectiv al substantelor ce se dizolva in grasimi, ca si vitaminele...
Read moreHristos a inviat din morti Invierea Domnului Iisus Hristos reprezinta un eveniment central in istoria mantuirii, o mare sarbatoare a bisericii. In general, de Paste sarbatorim Invierea Mantuitorului...
Read morePrimul ajutor in accidentul rutier Din nefericire, in zilele de vacanta, cand circulatia e parca mai intensa decat in alte perioade, se produc multe accidente, in care acordarea primului ajutor este...
Read moreBune maniere si aranjamente pentru masa Cu siguranta, ati luat parte la multe mese in familie si, de asemenea, la multe mese aniversare cu diferite prilejuri. Intotdeauna, aranjamentele pentru masa iti...
Read moreParcul dendrologic Mihaesti Muscel din judetul Arges Parcul dendrologic Mihaesti-Muscel (judetul Arges) este situat pe terasele Raului Targului, la 20 km de orasul Campulung-Muscel. A fost infiintat in anul 1859 de...
Read moreOrientarea in migratie la animale Exista un vast domeniu de cercetare: orientarea animalelor migratoare. Migratorul pleaca din orice punct si regaseste un altul pe glob, oricat de departe ar fi locul...
Read moreImagini animate de Sfantul Valentin - Ziua Indragostitilor 14 februarie este cunoscuta ca fiind ziua Sfantului Valentin - Valentine’s Day. Este ziua in care sarbatorim iubirea. Simboluri si imagini animate de...
Read moreDe vorbă cu mine însumi de Ion Minulescu Vorbesc cu mine însumi, cum aş vorbi c-un frate Întors rănit din lupta cu zilele de ieri, Şi parcă tot nu-mi vine să cred că...
Read moreUimitoarea leurda - leacuri, beneficii si proprietati terapeutice Leurda se mai numeste usturoita, usturoiul ursului sau ai de padure si asta din pricina substantelor pe care le contine si care ii...
Read more5. Sedative şi somnifere 1. Tranchilizante Printre medicamentele psihotrope cel mai frecvent comerializate, locul întâi a fost ţinut mult timp de Valium (diazepam), urmat de Adumbran şi Praxiten (oxazepam).Între timp, diazepamul...
Read moreBusuiocul alimentar Busuiocul, una dintre plantele considerate sfinte si semn al regalitatii, face parte din categoria ierburilor aromatice care sunt folosite foarte mult si in bucatarie. La fel ca patrunjelul, busuiocul...
Read more