Joi, 20 Februarie 2014 15:29 |
Bune maniere si aranjamente pentru masaCu siguranta, ati luat parte la multe mese in familie si, de asemenea, la multe mese aniversare cu diferite prilejuri. Intotdeauna, aranjamentele pentru masa iti «spun» ce fel de mancare se va servi. E destul de usor, daca aruncati o privire veti sti daca va fi servita o bautura calda sau daca adultii vor bea vin. Fiecare participant la masa va sti la ce sa se astepte. E vorba de o masa obisnuita in familie sau de un pranz «oficial»? Aruncati o privire asupra mesei si veti afla!In mod normal, felul in care este pusa masa in familie nu difera prea mult. Vorbim despre aceleasi ustensile, o furculita, un cutit, o lingurita, servetelul, farfuria si un pahar.Masa obisnuita cu trei feluri are totul pregatit pentru felurile ce vor fi servite. Asadar, vor fi mai multe tacamuri decat la o masa in familie. In general, veti remarca asa ceva la restaurant, la o petrecere ori la o receptie unde se serveste masa. Sa vedem insa cateva din tacamurile care se pot gasi la o asemenea masa:Furculita de salata. In functie de locul unde e asezata aceasta furculita, va veti da seama cand va fi servita. Daca se afla la stanga principalei furculite, salata va fi servita inaintea felului principal, iar daca se afla la drepta, atunci ea va fi fi servita dupa.Lingura de supa este cea mai in dreapta dintre toate.Lingurita pentru desert este asezata in stanga lingurii, langa cutit.Farfuria de salata sta in stanga furculitelor.Farfuria si cutitul pentru unt se gasesc in dreptul furculitelor, dincolo de ele.Paharele sunt plasate si la dreapta farfuriei. Primul din stanga va fi folosit pentru apa. Langa acesta va exista un alt pahar care va fi folosit pentru suc, ceai, lapte, etc. Pentru adulti vor exista si pahare pentru vin, iar acestea vor fi asezate in dreapta paharului pentru apa.Ceasca si farfurioara pentru cafea sunt asezate in fata, putin mai in dreapta fata de cutin, cu lingurita pentru cafea sprijinita pr marginea farfurioarei.O masa poate fi o placere ori un inconvenient, deoarece puteti manifesta stangacii daca nu stiti cum sa va comportati. Dar, pastrati-va calmul, iar cel mai usor si simplu lucru de facut este sa urmariti pe cei din jurul vostru. Incepeti sa mancati dupa ceilalti, analizati, observati ce ustensile folosesc, cum mananca anumite feluri de mancare, unde pun tacamurile dupa ce au terminat, s.a.m.d.Nu negam faptul ca aranjamentele devin tot mai complicate cu cat mesele sunt mai oficiale. La dineurile si mesele oficiale se servesc mai multe feluri, iar pentru fiecare fel e nevoie de tacamuri specifice. Pe masa veti gasi pana la 3-4 furculite, 2 linguri, 3 cutite si 4 pahare. Nu va panicati, in caz ca nu stiti pe care sa le folosit pentru prima data. Retineti o regula simpla: porniti intotdeauna cu tacamurile din exterior si terminati cu cele din interior (de langa farfurie).Informatii suplimetare puteti gasi in articolul Bunele maniere la masa.
Newer news items:
Older news items:
|
Laptele de bivolita Laptele de bivolita se caracterizeaza printr-un continut ridicat de substanta uscata (peste 18%), apropiindu-se din acest punct de vedere de laptele de oaie.
Read moreHoroscop Rac 2016 Descopera predictiile astrale si horoscopul pe 2016 pentru zodia Gemeni: previziuni generale, dragoste, cariera, bani si sanatate.
Read moreLucrare scrisa de Nicolae Labis Maine-avem lucrare scrisa,Toti am invatat cu spor,Tandalet, in loc sa-nvete,A facut fituici, de zor. Le-a-mpartit in doua teancuri:Unul lat, altul inalt.
Read moreHoroscop Gemeni decembrie 2017 Afla horoscop Gemeni decembrie 2017. Afla previziunile astrologice pentru luna decembrie 2017 pentru zodia Gemeni: dragoste, cariera si bani, sanatate.
Read morePsihotest - Esti o gazda buna? Daca ai obiceiul sa-ti poftesti toata ziua, buna ziua cunostintele la tine acasa, este imposibil ca, macar din cand in cand, sa nu fii pusa...
Read moreCleiul - spodiu si fabricarea cleiului Cleiul se prepara prin fierberea materiilor animale cum sunt: razaturi de piei, diferite membrane, oase, unghii, copite si alte ramasite. Amintim urmatoarele cleiuri:
Read moreFelicitari animate de 1 Martie 1 Martie reprezinta inceputul primaverii, anotimpul iubirii. E vremea sa ne bucuram pasind prin raze, culegand ghiocei si impartind zambete. Nu uitati nici de cei pe...
Read moreDe ce-ai plecat de Ion Minulescu De ce-ai plecat?… Tu nu ştiai Că-n luna mai, Prin munţii cu păduri de brad, Oricine-ar fi – femeie sau bărbat - Potecile te duc spre Iad, Şi nu, ca-n lumea...
Read morePovestea unui om leneş de Ion Creangă Vezi “Povestea unui om leneş” scrisă de scriitorul român Ion Creangă. Textul poveştii este o reproducere după volumul “Ion Creangă, Poveşti şi povestiri”, Editura...
Read moreMercurius - zeul comertului la romani Poporul roman, nefiind de la inceput un popor comercial, nu avea printre vechii sai zei nationali pe zeul comertului. Comertul roman se dezvolta mai tarziu...
Read moreOctavian Paler - Strigăt Poem de iarnă Ţi-aş spune ceva, despre noi, despre zăpada de-afară, despre dragostea mea. {youtube}K_Tafyt-BI4{/youtube}
Read morePoarta maramureseana Ati urcat vreodata in Maramuresul cel mandru si fascinant? Acolo unde s-au nascut, pe langa minerit si foristerait, industrii si cvartale? In lumea aceea plina de cantec si legende,...
Read moreDecoratiune brad de Craciun de colorat si decupat Pentru a va decora bradul de Craciun sau pentru a va orna casa sau masa de Craciun va oferim un sablon decoratiune cu...
Read moreTendinte culori primavara 2012 femei De peste 18 ani, Pantone America, autoritatea mondiala in domeniul culorilor, monitorizeaza designeri prezenti la New York Fashion Week pentru a va aduce cele mai importante...
Read moreLucian Blaga - Linişte Atâta linişte-i în jur de-mi pare că audcum se izbesc de geamuri razele de lună.În pieptmi s-a trezit un glas străinşi-un cântec cântă-n mine-un dorce nu-i al...
Read moreCitate despre unire si unitatea romanilor de Mihail Kogalniceanu Eu cunosc o horă şi mai frumoasă, hora în care să se ţină de mână toţi pământenii, şi ortodocsi, şi catolici, şi...
Read more