Interferente.ro Lifestyle Retete Tort de ciocolata reteta

Joi, 17 Aprilie 2014 22:32

Tort de ciocolata - reteta

tort de ciocolata retetaIata reteta noastra pentru un gustos tort de ciocolata, numai bun pentru o masa in familie.

Inainte de a va apuca de treaba, asigurati-va ca aveti la indemana toate ingredientele necesare pentru prepararea tortului de ciocolata, respectiv:

Ingrediente pentru platul de tort: 

·         9 oua

·        9 linguri de zahar

·        8 linguri de faina

·        3 linguri de cacao

 

Ingrediente pentru siropul pentru tort:

·         6 linguri de zahar

·         1 l de apa

·         coji de portocale

 

Ingrediente pentru crema de ciocolata pentru tort:

·         150 gr zahar

·        1/2 pahar de apa

·        100 grame ciocolata

·         3 linguri de cacao

·        300 gr unt

Daca dispuneti de toate aceste ingrediente, va puteti apuca de gatit tortul de ciocolata.

 

Primul lucru care trebuie facut este blatul de tort.

Se separa, pentru inceput, galbenusurile si albusurile de la cele 9 oua.

Albusurile se adauga intr-un castron mai incapator si se bat bine spuma.

Galbenusurile de ou se freaca cu 9 linguri de zahar pana cand acesta este dizolvat perfect. Apoi, se adauga treptat, in ploaie, faina. Se amesteca bine. De asemenea, se adauga cacao, se amesteca iar si abia la final se adauga albusul spuma.

Toate aceste ingrediente se amesteca usor pana la omogenizare.

Tava trebuie sa fie pregatita, unsa cu unt si putina faina, dupa care se toarna compozitia uniform. Se da tava cu acest blat la cuptor, la foc potrivit.

 

Cand este copt, se scoate si se lasa la racit. Pe orizontala, acest blat este taiat in doua parti care vor fi insiropate.

 

Iata modul de preparare pentru sirop:

- intr-un litru de apa se adauga 6 linguri de zahar;

- se amesteca si se aseaza la foc, pana cand fierbe;

- de asemenea, se adauga in apa si cojile de la o portocala (date pe razatoarea mica).

Se ia de pe foc siropul, se lasa sa se raceasca si abia apoi se vor insiropa cele doua blaturi obtinute. Nu uitati ca aceste blaturi trebuie sa le lasati cateva minute astfel incat sa ia bine siropul. Abia apoi veti aseza crema de ciocolata pentru tort.

 

Dar, sa vedem reteta si modul de preparare pentru crema de ciocolata:

Se pune intr-o cratita zaharul, apa, ciocolata si cele 3 linguri de cacao. Se amesteca bine pentru omogenizarea acestor ingrediente si se pune la foc potrivit. Se lasa aici timp de 4-5 minute, pana incepe sa forfoteasa. E important sa amestecati incontinuu, astfel incat sa nu se prinda. Cand este gata, se ia cratita de pe foc, se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Daca s-a racit, se adauga untul si se amesteca iar pentru omogenizare perfecta.

 

Avand si crema gata, se poate finaliza tortul de ciocolata:

- se aseza prima foaie pe un platou;

- se unge foaia cu crema (mai putin de jumatate din cantitatea obtinuta);

- se adauga cea de-a doua foaie de blat;

- se unge foaia cu crema. De preferinta, e bine sa fie un strat mai gros de crema de ciocolata (mai mult de jumatate din cantitate initiala de crema obtinuta).

- se unge tortul si lateral si se netezeste cu ajutorul varfului de la un cutit;

- se orneaza cu frisca si/sau bomboane de ciocolata si/sau fructe proaspete, aranjate frumos.

Tortul de ciocolata este gata, se lasa o vreme la frigider si se poate servi dupa cateva ore. Pofta buna!


Newer news items:
Older news items: