Joi, 17 Aprilie 2014 22:32 |
Tort de ciocolata - retetaIata reteta noastra pentru un gustos tort de ciocolata, numai bun pentru o masa in familie.Inainte de a va apuca de treaba, asigurati-va ca aveti la indemana toate ingredientele necesare pentru prepararea tortului de ciocolata, respectiv:Ingrediente pentru platul de tort:· 9 oua· 9 linguri de zahar· 8 linguri de faina· 3 linguri de cacaoIngrediente pentru siropul pentru tort:· 6 linguri de zahar· 1 l de apa· coji de portocaleIngrediente pentru crema de ciocolata pentru tort:· 150 gr zahar· 1/2 pahar de apa· 100 grame ciocolata· 3 linguri de cacao· 300 gr untDaca dispuneti de toate aceste ingrediente, va puteti apuca de gatit tortul de ciocolata.Primul lucru care trebuie facut este blatul de tort.Se separa, pentru inceput, galbenusurile si albusurile de la cele 9 oua.Albusurile se adauga intr-un castron mai incapator si se bat bine spuma.Galbenusurile de ou se freaca cu 9 linguri de zahar pana cand acesta este dizolvat perfect. Apoi, se adauga treptat, in ploaie, faina. Se amesteca bine. De asemenea, se adauga cacao, se amesteca iar si abia la final se adauga albusul spuma.Toate aceste ingrediente se amesteca usor pana la omogenizare.Tava trebuie sa fie pregatita, unsa cu unt si putina faina, dupa care se toarna compozitia uniform. Se da tava cu acest blat la cuptor, la foc potrivit.Cand este copt, se scoate si se lasa la racit. Pe orizontala, acest blat este taiat in doua parti care vor fi insiropate.Iata modul de preparare pentru sirop:- intr-un litru de apa se adauga 6 linguri de zahar;- se amesteca si se aseaza la foc, pana cand fierbe;- de asemenea, se adauga in apa si cojile de la o portocala (date pe razatoarea mica).Se ia de pe foc siropul, se lasa sa se raceasca si abia apoi se vor insiropa cele doua blaturi obtinute. Nu uitati ca aceste blaturi trebuie sa le lasati cateva minute astfel incat sa ia bine siropul. Abia apoi veti aseza crema de ciocolata pentru tort.Dar, sa vedem reteta si modul de preparare pentru crema de ciocolata:Se pune intr-o cratita zaharul, apa, ciocolata si cele 3 linguri de cacao. Se amesteca bine pentru omogenizarea acestor ingrediente si se pune la foc potrivit. Se lasa aici timp de 4-5 minute, pana incepe sa forfoteasa. E important sa amestecati incontinuu, astfel incat sa nu se prinda. Cand este gata, se ia cratita de pe foc, se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Daca s-a racit, se adauga untul si se amesteca iar pentru omogenizare perfecta.Avand si crema gata, se poate finaliza tortul de ciocolata:- se aseza prima foaie pe un platou;- se unge foaia cu crema (mai putin de jumatate din cantitatea obtinuta);- se adauga cea de-a doua foaie de blat;- se unge foaia cu crema. De preferinta, e bine sa fie un strat mai gros de crema de ciocolata (mai mult de jumatate din cantitate initiala de crema obtinuta).- se unge tortul si lateral si se netezeste cu ajutorul varfului de la un cutit;- se orneaza cu frisca si/sau bomboane de ciocolata si/sau fructe proaspete, aranjate frumos.Tortul de ciocolata este gata, se lasa o vreme la frigider si se poate servi dupa cateva ore. Pofta buna!
Newer news items:
Older news items:
|
Lucian Blaga - Eu nu strivesc corola de minuni a lumii Eu nu strivesc corola de minuni a lumiişi nu ucidcu mintea tainele, ce le-ntâlnescîn calea meaîn flori, în ochi,...
Read moreHoroscop Balanta februarie 2014 Afla horoscop Balanta februarie 2014. Afla previziunile astrologice pentru luna februarie 2014 pentru zodia Balanta: dragoste, cariera si bani, sanatate.
Read moreHoroscop Balanta februarie 2017 Afla horoscop Balanta februarie 2017. Afla previziunile astrologice pentru luna februarie 2017 pentru zodia Balanta: dragoste, cariera si bani, sanatate.
Read moreMonumente ale naturii din Carpati Se pare ca, in zilele noastre, fiecare a cincea specie vegetala a continentului european este periclitata si amenintata cu disparitia. Florile din natura au ajuns in...
Read moreRetete de saratele Deoarece saratelele nu pot lipsi de la nicio masa festiva si nici de la intalnirile cu familia ori prietenii, va oferim cateva retete de saratele (saratele...
Read moreEtansarea ferestrelor si usilor Dupa cum este cunoscut, intre ramele si pervazurile ferestrelor si usilor exista, uneori, spatii destul de mari, astfel incat, cand bate vantul si pe vreme de iarna,...
Read moreGeorge Coşbuc - Iarna pe uliţă Iarna pe uliţă - George CoşbucA-nceput de ieri să cadăCâte-un fulg, acum a stat,Norii s-au mai răzbunatSpre apus, dar stau grămadăPeste sat.
Read morePrajitura Greta-Garbo Prajitura Greta-Garbo (cunoscuta si sub denumirea de Prajitura Jerbo) este o prajitura dulce-acrisoara, aromata si extrem de gustoasa.
Read moreOrientarea in migratie la animale Exista un vast domeniu de cercetare: orientarea animalelor migratoare. Migratorul pleaca din orice punct si regaseste un altul pe glob, oricat de departe ar fi locul...
Read moreHoroscop Sagetator august 2014 Afla horoscop Sagetator august 2014. Afla previziunile astrologice pentru luna august 2014 pentru zodia Sagetator: dragoste, cariera si bani, sanatate.
Read moreDespre sinceritate si prietenie Se spune ca a fi sincer inseamna a nu ascunde nimic celuilalt, a te deschide tot. Este exact, dar criteriul acestei sinceritati il are intotdeauna celalalt, nu...
Read moreUleiurile esentiale si lupta impotriva stresului Folosirea uleiurilor esentiale ajuta mult in lupta impotriva stresului si a anxietatii, precum si a ameliorarii unor dureri. De fapt, vorbim despre aromaterapie, iar utilizarea...
Read moreCalul si magarul Va oferim spre lectura fabula “Calul si magarul” scrisa de George Petrone. Candva, in plina zi si-n plina strada, Un cal si un magar s-au prins...
Read moreHititii - o civilizatie a Orientului antic Hititii reprezinta un popor stravechi a carui amintire se pastra, pana nu demult, doar in textele egiptene si in Biblie. La inceputul veacului nostru,...
Read moreFelicitari de Paste 2013 In fiecare an sarbatoarea Pastelui aduce in sufletele noastre speranta si nadejdea. Si anul 2013 sa va aduca in case bucuria Invierii Domnului nostru Iisus Hristos. Trimiteti...
Read moreAparatul locomotor si obezitatea Supraponderarea organismului uman are rasunet favorabil in primul rand pentru sistemul locomotor (osteoarticular si muscular). Alcatuirea normala a acestui sistem poate fi comparata cu un complex de...
Read more