Interferente.ro Sanatate Alimentatie sanatoasa Sucurile naturale alimente medicament

Vineri, 13 Septembrie 2013 14:13

Sucurile naturale - alimente medicament

 

Alimentele medicament, la indemana oricui, sunt fructele si legumele folosite ca atare sau sub forma de sucuri. Acestea fac sa se echilibreze o alimentatie prea bogata in grasimi, zaharuri si proteine, alimentatie de-a dreptul nesanatoasa pentru ficat, stomac si rinichi. Dar, la ce afectiuni folosesc sucurile din fructe si sucurile de legume?

 

Debarasand deci organismul de toxine, folosite fiind in curele de slabire, in boli de rinichi, inima, in hipertensiune arteriala, sucurile se recomanda in cadrul alimentatiei obisnuite sau exclusiv cate 1-2 zile pe saptamana, repetate din 14 in 14 zile. Bogate in saruri minerale, vitamine, oligoelemente, in zilele cand se consuma exclusiv numai sucuri acestea trebuie sa fie maximum de 2 litri pe zi.

 

Pentru inceput, sa vedem in ce afectiuni sunt utilizate diferite sucuri din fructe:

·        sucul de afine: colita, diaree, dizenterie, colibaciloza;

·        sucul de capsuni: boli reumatice, guta, tulburari de crestere la copii;

·        sucul de cirese: reumatism, ateroscleroza, guta, obezitate, figiditate vasculara;

·        sucul de dude: constipatie, afte, stomatita;

·        sucul de grepfruit: oboseala, anorexie, insuficienta hepatica;

·        sucul de lamaie: oboseala, convalescenta, ulcer gastric, intarirea sistemului imunitar;

·        sucul de mere: boli reumatice, guta, constipatie, astenie si preventiv in ateroscleroza;

·        sucul de pere: anemii, astenie, surmenaj, tuberculoza, guta;

·        sucul de portocale: ateroscleroza, febra, convalescenta;

·        sucul de prune: oboseala, boli reumatice, constipatie, ateroscleroza;

·        sucul de struguri: boli reumatice, guta, litiaza biliara si renala, obezitate.

 

Sa vedem insa in ce afectiuni sunt utilizate diferite sucuri de legume:

·        sucul de cartofi: ulcer gastric si duodenal, diabet zaharat, baut simplu sau combinat cu suc de telina si de lamaie;

·        sucul de castraveti: boli reumatice, guta, se bea combinat cu suc de telina sau de struguri;

·        sucul de ceapa: diabet zaharat, boli reumatice, prostatita, edeme. Se bea simplu sau combinat cu suc de morcovi si telina.
sucul de morcovi: ulcer gastric sau duodenal, colite, diaree, boli hepato-biliare, boli de piele, cancer pulmonar. Se bea simplu sau combinat cu suc de telina, de rosii, patrunjel si lamaie.

·        sucul de papadie: litiaza, insuficienta hepatica, reumatism, guta;

·        sucul de praz: litiaza urinara, insuficienta renala, boli reumatice, guta, obezitate, arterioscleroza (in amestec cu suc de telina sau de patrunjel);

·        sucul de ridichi (rosii sau negre): litiaza urinara sau biliara, boli reumatice, anorexie;

·        suc de rosii: astenie, intoxicatii cronice, litiaza, guta;

·        sucul de sfecla rosie: anemie, tuberculoza, guta, demineralizare;
suc de spanac: convalescenta, oboseala;
sucul de sparanchel: oboseala (se consuma simplu sau in amestec cu suc de telina sau spanac);

·        sucul de telina: oboseala, tuberculoza, boli reumatice, guta, litiaza urinara, boli de plamani, impotenta sexuala;

·        sucul de varza cruda: gastrita,ulcer, bronsita (simplu ori in amestec egal cu suc de cartofi, de morcovi, de patrunjel).

 

Atentie maxima, sucurile trebuie pregatite din fructe si legume sanatoase si proaspete. Eficienta acestora consta in prospetimea lor. De asemenea, se recomanda consumarea lor imediata. Consumul lor dupa cateva ore de la preparare deoarece se pierd multe vitamine si substante benefice organismului.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: