Interferente.ro Lifestyle Retete Sirop de macese

Vineri, 03 August 2012 04:00

Sirop de macese

 

Siropul de macese se prepara din fructele de macese si este o bautura cu efecte terapeutice deosebite. Macesele contin o cantitate mare de vitamina C, provitamina A, vitamina P, acid citric si zaharuri.

 

Siropul de macese - beneficii si proprietati

La 100 de grame, macesele au de 20 de ori mai multa vitamina C decat lamaile. De aceea, siropul de macese este ideal pentru imunitate, dar are si alte proprietati si beneficii. Astfel, siropul de macese:

§         intareste sistemul imunitar;

§         ajuta la refacerea organismului in urma unor boli infectioase;

§         combate anemia, accelerand producerea de globule rosii;

§         ajuta la fixarea calciului in oase;

§         stimuleaza circulatia sangvina, mentine permeabilitatea vaselor de sange si tonifica peretii vaselor sanguine;

§         contribuie la inlaturarea starilor hemoragice;

§         aduce un bogat aport de vitamine C, E, A, B1, B2, B3, K, P si substante minerale.

Este bine sa consumati sirop de macese mai ales in sezonul rece, cand apar virozele.

Iata 3 retete pentru siropul de macese.

 

 

Sirop de macese - retete

Ingrediente:
250 grame macese spalate si uscate in prealabil
500 grame zahar
6 lingurite zeama de lamaie
5 l apa


Mod de preparare:

Macesele se pun in apa si se lasa la fiert aproximativ 15 minute. Dupa aceasta, se scot din apa si se zdrobesc foarte bine. Se pun la fiert, in aceeasi apa, pentru inca 10 minute, apoi se strecoara fructele de zeama printr-o sita normala. Sucul rezultat se strecoara iar foarte-foarte bine prin tifon sau sita deasa. Lichidul rezultat se pune din nou la fiert impreuna cu zaharul. Se lasa sa fiarba pana se leaga siropul ca la dulceata. Catre final, se adauga zeama de lamaie si se amesteca. Cand este gata, se toarna siropul de macese in sticle. Sticlele se inchid cu capac, se pun la cald pana la racire, dupa care se pun in camara.

Nu uitati, dupa desfacerea sticlei, tineti o in frigider.

 

 

Siropul de macese - reteta

Ingrediente:
1 kg macese coapte bine

1 kg zahar

apa

 

Mod de preparare:

Se spala macesele bine si se pun la fiert cu apa, astfel incat sa fie acoperite de aceasta. Se fierb pana se inmoaie. Dupa aceasta, se scot din apa si se lasa sa se raceasca, se strecoara printr-o sita fina, apoi printr-un saculet de panza deasa atfel incat sa treaca doar zeama.
Lichidul rezultat se pune din nou la fiert, impreuna cu 1 kg zahar si o parte din zeama de la macesele fierte. Se tine pe foc pana amestecul ajunge la consistenta dorita. Se lasa sa se raceasca siropul de macese si se pune in sticle. Se capseaza sticlele si se pun in camara. Siropul se consuma simplu sau cu apa sau se adauga la budinci.

 

 

Siropul de macese

Ingrediente:
100 grame macese

100 grame zahar

apa

 

Mod de preparare:

Se spala macesele bine si se zdrobesc. Peste aceste macese zdrobite, se adauga 1 l de apa rece, dupa care se lasa continutul ma macerat timp de 12 ore. Dupa aceasta, se strecoara si se adauga zaharul.  Se completeaza cu apa pana la 1 l si se pune in sticle. Se pastreaza la rece, in camara.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: