Interferente.ro Lifestyle Retete Sirop de caise reteta

Miercuri, 14 August 2013 02:14

Sirop de caise reteta

 

E vremea caiselor, iar gospodinele pot pregati din aceste fructe numeroase preparate (dulceata de caise, gem de caise, sirop de caise, compot de caise). Siropul de caise este pur si simplu un desert delicios si gustos. Poate fi folosit si la prajituri. Va prezentam reteta, ingredientele si modul de preparare pentru siropul de caise.

 

Ingrediente

1,250 kg caise

1,250 l apa

1,250 kg zahar

½ lamaie

 

Mod de preparare

Se aleg caise frumoase, coapte, dar nu trecute din copt, se spala, se scot samburii, se aseaza intr-un vas, se pune apa si se lasa sa fiarba la un foc potrivit, circa jumatate de ora. Dupa ce s-au racit, se strecoara printr-un tifon.

Siropul obtinut se lasa 20-30 de minute sa se limpezeasca, dupa care se mai tece o data prin sita, pe care se aseaza un strat subtire de vata. Se pune zaharul in vas, se adauga patru pahare din zeama de caise limpezita, se amesteca bine si se fierbe siropul.

Se inlatura spuma si se adauga zeama de lamaie. Cand siropul este gata, se da vasul jos de pe foc si se toarna cald in sticle. Sticlele se lasa sa se raceasca de pe foc si se toarna cald in sticle. Sticlele se lasa sa se raceasca si se inchid cu dopuri fierte si bine zvantare.


Newer news items:
Older news items: