Sâmbătă, 05 Iunie 2010 16:59

Retete – salata de ton

 

 

Salata de ton 

Ingrediente

2 conserve de ton bucati 

1 conserva de mazare

1 conserva de porumb

200 gr. masline

1 morcov ras

1/4 varza alba sau rosie

1/2 salata verde 

1 lamaie 

sare, piper

Mod de preparare

Se scurg de lichid conservele de mazare si porumb. Continutul se amesteca cu morcovul ras si stors de zeama, cu maslinele taiate rondele, varza, salata si cele 2 cutii de ton, scurse de ulei. Separat si facem dresingul din zeama de lamaie, sare, piper si putin ulei.

 

Salata de ton 

Ingrediente

1 conserva de ton

1 ceapa verde sau 1 lingura ceapa uscata tocata marunt

1 castravete murat

4 linguri ulei de masline sau ulei din conserva, daca tonul e in ulei

2 linguri suc de lamaie

2 fire marar

2 fire patrunjel

sare, piper

mustar

salata verde

4-6 linguri porumb din conserva

masline umplute cu migdale sau umplute cu ardei

crackers sau grisine pentru servit

Mod de preparare

Se scurge bine conserva de ton - daca tonul e in ulei retineti uleiul respectiv. Ceapa verde se taie rondele. Castravetele murat  de taie in cubulete mici. Mararul si patrunjelul se toaca foarte marunt. Se amesteca bine toate ingredientele, pana la omogenizare. Se adauga inclusiv sarea, piperul si zeama de lamaie – dupa gust.

Pentru o salata medie, intr-un bol de salata asezati jumatate din frunzele de salata (verde sau rosie). Salata o puteti pune intreaga sau taiata fasii. Adaugati apoi 2-3 linguri porumb din conserva. Deasupra asezati jumatate din pasta de ton. Puneti cateva masline peste pasta. Serviti cu biscuiti crocanti sau grisine sarate.

 

Salata de ton 

Ingrediente

1 conserva cu ton

3 oua fierte

1 legatura de ceapa verde

4 rosii

2 capatani de salata verde

3 linguri cu ulei de masline

o lamaie

Mod de preparare

Salata se spala si se taie bucati potrivite. Ceapa verde se taie rondele, iar rosiile se taie felii. Ouale fierte se taie in cubulete mici. Tonul se scurge bine de ulei si se amesteca usor cu celelalte ingrediente. Salata se stropeste cu ulei de masline si sucul unei lamai, apoi se adauga sare, dupa gust.

Sfat: In loc de ulei se poate folosi o maioneza usoara, care va da o savoare speciala salatei.

 

 

 

Salata de ton cu porumb

Ingrediente

1 cutie de porumb boabe dulce

1 cutie fulgi de ton in ulei

4 linguri maioneza

2 lingurite zeama de lamaie

sare si piper dupa gust

boia dulce de ardei, optional, pentru culoare

masline

Mod de preparare

Se scurge bine porumbul de lichidul din conserva. Se scurge uleiul din conserva de ton. Se amesteca ingredientele. Se adauga boia dulce, daca se doreste o culoare mai rosie. Se serveste imediat.

 

 

Salata cu ton si porumb

Ingrediente
1 salata verde

2 conserve de ton maruntit in ulei

1 conserva de porumb

masline feliate

piper

sare

zeama de lamaie

Mod de preparare

Se spala bine salata, se taie fasii marunte, se amesteca cu tonul, cu porumbul scurs bine si cu maslinele. Se adauga piper, sare, zeama de lamaie dupa gust. Se poate pune si ceapa verde. Se amesteca bine. Pofta buna!

 

 

Salata de ton cu porumb si castraveti murati

Ingrediente
2 cutii de ton in suc propriu

2 castraveti murati

1 conserva de boabe de porumb

2 galbenusuri (unul crud si unul fiert)

100 ml. ulei

sare si piper

Mod de preparare

Tonul se scurge bine de zeama, la fel si boabele de porumb. Castravetii murati se taie cubulete mici si se storc de zeama. Din galbenusuri si ulei facem o maioneza groasa. Amestecam totul si potrivim cu sare si piper.

  

Salata de ton cu orez

Ingrediente

115 de grame de ton (conservat in apa)

1 lingura cu ulei de masline virgin

1 ceapa rosie tocata marunt

50 gr. orez brun

zeama de lamaie

1 cutie de mazare

1 rosie taiata felii

1-2 fire de patrunjel

Mod de preparare

Se caleste ceapa, apoi se fierbe orezul si mazarea. Se amesteca orezul cu mazarea, sucul de la lamaie si ceapa. Pentru un plus de savoare si culoarea, se garniseste salata cu felii de rosii si frunze de patrunjel.

 

Salata de ton cu branza de vaci

Ingrediente

2 conserve de ton in ulei

300 gr. branza de vaci sarata

2 cepe

piper

crutoane de paine

Mod de preparare

Se desfac conservele si se scurge tonul de excesul de ulei. Se procedeaza la fel cu branza, care se lasa la scurs de excesul de apa, intr-o strecuratoare. Ceapa se toaca marunt si se pune intr-un bol de salata. Deasupra adaugati tonul, pe care-l maruntiti cu o furculita. La final adaugam branza si amestecam pana devine o pasta. Adaugam sare si piper dupa gust. Decorati cu patrunjel si serviti alaturi de crutoane de paine. 

Sfat: puteti umple jumatati de rosii sau ardei cu salata gata preparata.

 

 

Salata de ton cu sos de iaurt

Ingrediente

Pentru salata:

1 salata verde

4 oua

3 rosii

1 cutie de ton

1 cutie de porumb dulce

Pentru sos:

200 gr. iaurt

1 legatura de ceapa

mustar

2-3 catei de usturoi

marar

sare si piper

Mod de preparare

Frunzele de salata sunt asezate intr-un bol. Oula fierte se taie felii, apoi se strecoara porumbul si tonul. Se amesteca cu feliile de rosii si de oua. Se pregateste apoi sosul: se curata ceapa si usturoiul, se spala mararul, sunt taiate marunt, iar apoi sunt amestecate cu iaurtul si mustarul. Se adauga sare si piper dupa gust. Sosul este pus peste tonul amestecat cu celelalte ingrediente. Se amesteca toate ingredientele pana devine ca o pasta, apoi o asezam peste salata verde, decorand-o cu rosii, ardei taiati fasii si marar tocat.

 

 

Salata cu ciuperci si ton

Ingrediente

1 salata verde mare

3 oua fierte tari

6-7 ciuperci proaspete

3 rosii

1 conserva de ton bucati

ulei de masline

otet balsamic

sare

Mod de preparare

Se spala salata si se rupe fasii, se taie ouale fierte in sferturi, ciupercile si rosiile se vor taia felii. Toate aceastea se pun pe trei farfurii (pentru a nu strica aspectul, amestecandu-le in bol) se adauga apoi si conserva de ton. Se face o vinegreta din 3 linguri ulei de masline, o lingura otet balsamic, sare si piper si se adauga peste salata.

 

 

Salata orientala cu ton 

Ingrediente

o cutie de ton

4 cartofi

2 cepe rosii

200 gr. masline feliate

3-4 sferturi de gogosar in otet

otet si sare, dupa gust

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie cubulete mici, ceapa se taie pestisori, iar gogosarii cat mai marunt. Se adauga si maslinele si se amesteca usor. Se adauga sare dupa gust si otet din cel in care au fost pusi gogosarii. Deasupra se pune tonul maruntit cu ulei cu tot. Se amesteca usor, pana la omogenizare.

 


Related news items:
Newer news items: