Retete
Sâmbătă, 25 Decembrie 2010 16:31
Cascavalul de casa   Cum se prepara cascavalul? Daca se prepara acasa, in gospodariile individuale, cantitatile de cas care se prelucreaza sunt mici. Pentru a obtine o roata de cascaval, casul maturat se taie in felii de 1,2 - 1,5 kg. Feliile de c [ … ]
Citeşte mai mult...
 
Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010 13:09
Dezlegare la peste - retete     File de peste cu rosii Ingrediente: 600 g rosii, sare, piper, 1 lingura patrunjel verde tocat, 1 lingura busuioc verde tocat,  3 linguri ulei de masline, 1 usturoi, 600 g file de peste - salau, merluciu, etc. Mod de preparare: Asezam rosiile taiate felii intr-o [ … ]
Citeşte mai mult...
 
Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010 13:03
Mancaruri cu peste de post     Crap cu menta Ingrediente: 1,5 kg crap, 2 morcovi, 2 cepe, 2 linguri cu boabe de piper, 2 linguri de otet Pentru sos: 100 g frunze de menta proaspete sau 20 g frunze uscate, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, 1 lingura otet aromat de fructe Mod de prepa [ … ]
Citeşte mai mult...
 
Miercuri, 03 Noiembrie 2010 02:05
Castane - retete   Castane caramelate Castanele sunt oparite aproximativ 5 minute. Dupa ce sunt curatate de coaja se pun la fiert in putin apa cu 1 lingurita de zahar si 1 picatura de tuica/coniac. Se fierb pana se inmoaie si se folosesc ca si garnitura la carne.   Castane coapte Castanele se [ … ]
Citeşte mai mult...
 
Duminică, 03 Octombrie 2010 19:32

Busuiocul alimentar

 

Busuiocul, una dintre plantele considerate sfinte si semn al regalitatii, face parte din categoria ierburilor aromatice care sunt folosite foarte mult si in bucatarie.

La fel ca patrunjelul, busuiocul are multiple intrebuintari in pregatirea mancarurilor, fiind recomandat [ … ]

Citeşte mai mult...
 
Joi, 30 Septembrie 2010 04:00
Gogosari murati - retete   Gogosari in otet Ingrediente:
5 kg gogosari, 500 gr zahar, 250 gr sare, 500 ml otet, boabe de mustar, boabe de piper  Mod de preparare: Se spala gogosarii, se taie in sferturi si se pun intr-o oala de 10 l. Se amesteca sarea cu zaharul si se pune peste gogosarii taiati [ … ]
Citeşte mai mult...
 
Miercuri, 29 Septembrie 2010 04:00
Zacusca - retete     Cand spunem zacusca … spunem toamna …   Zacusca de fasole Ingrediente: 1,5 kg de ardei kapia sau gogosari, 1 kg ceapa, 1/2 kg fasole, 1/2 l ulei, 1/2 bulion sau 2 kg de rosii, foi de dafin, 2 morcovi Mod de preparare: Ardeii kapia se coc si se curata. Fasolea se fierbe [ … ]
Citeşte mai mult...
 
Sâmbătă, 25 Septembrie 2010 22:35
Castraveti murati - retete     Castraveti murati Ingrediente:
castraveti, piper, sare, zahar, otet, boabe de mustar, hrean, marar, frunze de telina
Mod de preparare: Se spala castravetii. Se curata hreanul. Se pun in borcan hrean, marar, frunze de telina. Se asaza castravetii in borcan. Deasupra [ … ]
Citeşte mai mult...
 
Vineri, 27 August 2010 14:39
Retete – dovleac

 

  Supa de dovleac Ingrediente: 1 dovleac mare 2 cepe 50 gr. unt sau margarina 4 rosii mari 100 ml smantana frunzulite de patrunjel verde 1 morcov 1 telina mica sare si piper dupa gust

Citeşte mai mult...
 
Miercuri, 14 Iulie 2010 13:06
Retete – shake   Shake de afine Ingrediente o ceasca de afine
o ceasca de ananas
o ceasca suc de ananas
jumatate de ceasca iaurt cu fructe sau vanilie Mod de preparare Punem afinele si bucatile de ananas intr-un blender. Adaugam apoi sucul de ananas si iaurtul. Amestecam totul pana la omogen [ … ]
Citeşte mai mult...
 
Miercuri, 07 Iulie 2010 19:10
Retete otet de mere homemadeRetete otet de mere homemade   Otetul de casa se obtine din fermentarea merelor (se recomanda merele bio). Magneziul, potasiul, fosforul, calciul, sulful, siliciul si fierul din merele crude se pastreaza si in otetul de mere natural, care nu a fost pasteurizat sau tratat chimic. Contine de asemene [ … ]
Citeşte mai mult...
 
<< Început < 12 > >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL