Interferente.ro Lifestyle Retete Retete pentru bors de miel

Marţi, 21 Februarie 2012 04:00

Retete pentru bors de miel

 

Va prezentam cateva retete pentru borsul de miel. Putem pregatiti bors de miel oricand, insa este savurat din plin mai ales de Paste, cand sarbatorim invierea Domnului Iisus Hristos. Pofta buna!

 

 

Bors de miel

 

Ingrediente si cantitati

carne de miel cu os

2 morcovi

1 pastarnac

1 telina

1 ceapa uscata

1 legatura ceapa verde

100 gr orez

2 linguri pasta de tomate

200 ml smantana

2 galbenusuri de ou

sare

piper

leustean

tarhon

1 l bors

3 l apa

Mod de preparare

Se pune la fiert un vas cu apa, iar atunci cand apa da in clocot se introduce carnea de miel taiata in bucati. Se schimba apa. Intr-o oala cu 3 l apa se pune carnea, zarzavatul tocat marunt, 1 lingurita sare si cateva boabe de piper. Se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand carnea este aproape fiarta. Se adauga pasta de tomate si orezul spalat, iar dupa o vreme se toarna borsul (acesta este fiert mai intai separat). Se lasa sa dea in clocot, se adauga sare si piper dupa gust. Se opreste focul si se adauga smantana batuta cu galbenusurile de ou si putina zeama de ciorba. De asemenea, se presara verdeata tocata marunt.

 

 

Bors de miel cu leustean

 

Ingrediente si cantitati

carne de miel cu os

ceapa
ceapa verde
morcovi
telina
bors

leustean verde
sare


Mod de preparare
Carnea de miel este spalata, taiata bucati si oparita.

Carnea de miel este pusa la foc intr-o oala cu apa si sare. Se lasa sa fiarba, iar dupa o vreme se adauga morcovul si telina, taiate cubulete. De asemenea, se adauga ceapa tocata marunt. Catre final, se adauga borsul, care intre timp a fost dat la fiert separat, si strecurat alaturi de ceapa verde taiata marunt si calita. Se lasa sa dea cateva clocote borsul de miel, dupa care se ia oala de pe foc. Se adauga leusteanul verde tocat marunt si se lasa acoperita ciorba.

 

Bors de miel cu leustean si ceapa verde

 

Ingrediente si cantitati

carne de miel

4 legaturi de ceapa verde

1 legatura patrunjel

1 legatura leustean

1 lingura orez

sare

½ l bors

1 galbenus de ou

 

Mod de preparare

Carnea se pune la fiert cu 2 l de apa cu sare. Se lasa la fiert, se ia spuma care se formeaza deasupra, se adauga ceapa verde taiata si orezul spalat. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga borsul fiert separat. Se lasa sa mai dea 2-3 clocote impreuna. Se adauga patrunjelul si leusteanul tocat. Dupa gust, se poate adauga borsul amestecat cu galbenus de ou.

 

 

Bors de miel moldovenesc

 

Ingrediente si cantitati

carne de miel cu os

3-4 cepe verzi

1 morcov

1 patrunjel

50 g orez

250 g smantana

1 legatura patrunjel verde

1 l bors

2 l apa

1 ou

sare

 

Mod de preparare

Intr-o oala se pune carnea de miel, legumele date pe razatoare si ceapa tocata. Se lasa sa fiarba si treptat, se indeparteaza spuma formata. Cand carnea este fiarta, se adauga orezul. Se lasa cateva minute sa fiarba, apoi se adauga leusteanul si 1 litru de bors clocotit. Se lasa ciorba sa mai dea un clocot. La final, se drege cu smantana amestecata cu galbenus batut si se adauga sare si piper dupa gust.

 

 

Bors de miel traditional

 

Ingrediente si cantitati
carne de miel cu os

1 morcov
1 patrunjel
1 ceapa
2 linguri orez
1 galbenus
150 gr smantana
250 ml bors sau zeama de lamaie
tarhon

Mod de preparare
Carnea de miel, spalata si taiata, se pune la fiert in 3 l de apa rece. Cand clocoteste apa, se pune zarzavatul taiat marunt si putina sare. Dupa 20 minute, se pune orezul. Cand toate ingredientele sunt fierte, se acreste cu zeama de lamaie sau bors, dupa gust. Se ia de pe foc si se drege cu galbenus si smantana batuta cu o lingura de apa rece. Pentru aroma se pune tarhon, iar dupa preferinte, sare si piper.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: