Interferente.ro Lifestyle Retete Retete gogosari murati

Joi, 30 Septembrie 2010 04:00

Gogosari murati - retete

 

Gogosari in otet

Ingrediente:
5 kg gogosari, 500 gr zahar, 250 gr sare, 500 ml otet, boabe de mustar, boabe de piper

 Mod de preparare:

Se spala gogosarii, se taie in sferturi si se pun intr-o oala de 10 l. Se amesteca sarea cu zaharul si se pune peste gogosarii taiati. Se amesteca bine, se acopera cu un capac si se lasa sa stea 24 de ore.

Se scot gogosarii si sunt pusi in borcane. Se adauga boabele de mustar si de piper. Peste toate se toarna zeama lasata de gogosari amestecata cu otetul. Se capseaza borcanele si se pun la rece.

 

 

Gogosari cu miere si otet 

Ingrediente:
4 kg gogosari, 1 litru de otet, 250 gr de zahar, 2 linguri de miere, 2 linguri de sare grunjoasa, boabe mustar si foi de dafin

Mod de preparare:

Se pun la fiert otetul, zaharul, mierea si sarea. Cand aceasta zeama fierbe, se oparesc putin gogosarii taiati felii. Se scot, se asaza frumos in borcane, se adauga bobitele de mustar si foile de dafin si se toarna peste ei compozitia care intre timp s-a mai racit putin. Se capseaza borcanele si se pun la rece.


Gogosari in sos

Ingrediente:
2,5 kg gogosari, 250 gr de zahar, 250 ml de ulei, 250 ml de otet, 400 gr de bulion, sare, piper, 2 foi de dafin

Mod de preparare:

Se pun la fiert uleiul, zaharul, otetul, bulionul, foile de dafin, piperul si sarea. Se lasa sa dea in clocot de cateva ori. Gogosarii se taie felii si se pun pe rand in sos, unde sunt lasati timp de 5-7 minute. Se asaza apoi in borcane peste care se toarna sosul. Borcanele se capseaza si se fierb in baie de aburi timp de 30 de minute de la clocotire. Se pun la rece in camara.

 

 

Gogosari umpluti cu varza rosie, morcovi si telina

Ingrediente:
Amestec:

6 gogosari mari, o varza rosie, 1 morcov, 1 telina cu tot cu frunze, 3 radacini de hrean, 2 mere, 1 ciorchine de strugure, 2 linguri cu sare grunjoasa

Saramura:

1,5 l otet, 2,5 l apa, 3 linguri sare grunjoasa,  6 linguri zahar, boabe mustar, piper boabe, foi de dafin

Mod de preparare:

Se scot cotoarele de la gogosari, se curata bine in interior de seminte si nervuri si se spala, apoi se pun cu gura in jos sa se scurga.

Se curata morcovul, telina si varza, apoi se macina. Varza, morcovul si telina se taie felii. Se amesteca apoi cu 2 linguri de sare si se framanta bine, pana se inmoaie putin. Se amesteca si cu 2 linguri de hrean ras.

Se umplu gogosarii cu amestecul de varza si se indeasa bine de tot. Merele se taie rondele mai groase si se pune cate o feliuta la gura fiecarui gogosar.

Intr-un borcan mare si cu gura larga se asaza cateva tije de telina cu frunze, apoi se asaza gogosarii, printre ei punandu-se betisoare de hrean, rondele de mar si boabe de struguri. Deasupra se pun iar frunze de telina.

Se fierbe solutia de otet cu apa, sare, zahar, condimente si se pune fierbinte in borcan. Se pune capacul iar borcanul se fierbe la bain-marie jumatate de ora. Se lasa sa se raceasca in oala.

 

 

Gogosari opariti

Ingrediente:
10 kg gogosari, 1 l otet, 3 l apa, 10 linguri zahar, 2 linguri sare, consevant, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin, crengute de marar si cimbru

Mod de preparare:

Spalam, curatam si taiem gogosarii. Punem la fiert apa, otetul si restul mirodeniilor, Cand fierbe apa punem gogosarii si ii lasam 2 minute, apoi ii scoatem si ii asezam in borcane. Printre ei putem punem hrean taiat betisoare, apoi apa calduta. Punem consevantul si legam borcanele cu celofan.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: