Interferente.ro Sanatate Naturiste Remedii naturiste pentru durerile de dinti

Vineri, 27 Iulie 2012 04:00

Remedii naturiste pentru durerile de dinti

 

Se spune ca durerile de dinti sunt cele mai greu de suportat dintre toate durerile. Ele indica prezenta unei carii, a unei infectii sau inflamatii ale gingiilor sau a dintilor. In continuare vom discuta despre metodele de prevenire si de tratare cu ajutorul tratamentelor naturiste a durerilor de dinti. Sangerarea gingiilor poate fi tratata la fel.    

 

Ce putem face pentru a scapa de durerile de dinti?

Pentru a scapa de durerea de dinti, putem urma macar unul din urmatoarele tratamente, leacuri si remedii naturiste:

Ardei iute. Striviti un ardeu iute si cu o pipeta luati zeama obtinuta, pe care o aplicati pe dintele care doare. Folositi aceasta metoda doar daca suportati ardeiul iute, deoarece va ustura la inceput, insa treptat durerea se va atenua.

 

Busuioc. Se amesteca 15 picaturi de ulei de busuioc cu 2 linguri de ulei de masline. Se umezeste un pansament cu acest amestec si se tamponeaza cu el, de mai multe ori, zona dureroasa.

 

Castravete. Se taie castravetele in felii subtiri si se preseaza cu acestea dintele afectat.

 

Ceapa. Coaceti o jumatate de ceapa. Apoi, in timp ce este inca fierbinte, puneti-o pe incheietura mainii opuse partii cu dintele care va supara. Durerea ar trebui sa va lase, cam atunci cand ceapa ajunge sa se raceasca complet.

 

Ceai negru. Musetel. Daca aveti sangerari la gingii, aplicati pe locul respectiv un pliculet de ceai negru sau de musetel ud si rece, acestea avand proprietati de oprire a hemoragiei. Musetelul este cunoscut ca fiind antiinflamator si cicatrizant.

 

Cimbrul. Salvia. Acest amestec de plante (cate o lingurita din fiecare) il infuzam in 250 ml apa clocotita, dupa modelul clasic. Clatim gura de cateva ori pe zi cu infuzia calduta pana cand durerea inceteaza.

 

Coada soricelului. Musetel. Tataneasa. Aloe vera. In locul unde va doare aplicati comprese cu ceai din coada soricelului, musetel, tataneasa sau aloe.

 

Coaja de stejar. Daca un dinte este sensibil, folositi coaja de stejar pentru intarirea acestuia. Se prepara ceaiul, care trebuie tinut 30 de secunde in gura (se poate si inghiti) de 3-4 ori pe zi.

 

Cuisoare sau ulei de cuisoare. Inmuiati un tampon de vata in ulei de cuisoare, apoi aplicati-l direct pe dintele care doare. Daca folositi un cuisor intreg, inmuiati-l mai intai in miere calda. Apoi, amestecati incet cuisorul, rotindu-l in jurul dintelui care doare. Este o metoda destul de eficienta pentru atenuarea durerilor acute.

Daca va dor dintii, dar si gingia diluati 15 picaturi de ulei de cuisoare  la o lingura de ulei alimentar in care inmuiati un tampon de vata pe care il aplicati pe dinte si pe gingie. Nu se foloseste nediluat si nici pentru o perioada indelungata, deoarece devine toxic, iar femeile insarcinate trebuie sa-l evite.

 

Esenta de vanilie. Se inmoaie un tampon de vata in esenta de vanilie si se preseaza dintele bolnav. Asigura-te ca aplici pe dintele corect, pentru ca uneori durerea te poate impiedica sa-l identifici pe cel vinovat.


Hrean. Se rade o radacina de hrean si apoi se aplica o cataplasma in spatele urechii apropiate de dintele care doare. Pentru a grabi ameliorarea durerii, se pune, de asemenea, o parte din hreanul ras pe gingia dintelui care doare.

 

Gheata. Aplicarea unor pachete cu gheata pe obraji reduce durerea dentara.

 

Lamaia. Se taie coaja curatata de la o lamaie si se maseaza gingiile cu partea din interiorul feliei. Nu numai ca acest tratament poate preveni parodontita, dar va ajuta, de asemenea, la eliminarea petelor de pe dinti.

 

Mugurii de mesteacan. Tinctura preparata din 4-5 linguri de muguri de mesteacan si 0,5 1 de rachiu sau tuica este utila pentru linistirea durerilor de dinti.

 

Mustarul negru. De la acest tip de mustar folosim, la nevoie, o lingurita de seminte, pe care le mestecam in gura pe partea dureroasa. Efectul nu se lasa asteptat.

 

Otet.  Aplicati un tifon inmuiat in otet pe locul dureros. Otetul se poate folosi la ameliorarea durerilor de dinti sau dupa extractie dentara - masea, dinte.

 

Patrunjel. Se zdrobesc bine frunzele de patrunjel proaspete sau radacina pana se obtine o pasta. Se framanta cu putina sare, se formeaza un cocolos si se introduce in caria dentara sau se folosesc comprese pentru urechea partii dureroase.

 

Patlagina. Coada soricelului. Mestecati o frunza de coada-soricelului sau de patlagina, deoarece acestea opresc sangerarea foarte repede si au si efect de calmare. Sunt cunoscute pentru efectele lor antiinflamatoare si antibacteriene.

 

Paine prajita, alcool, piper. Inmuiati o felie de paine prajita cu alcool, apoi presarati peste ea piper. Pentru ameliorarea durerii, aplicati felia de paine cu partea piperata pe partea fetei unde aveti durerea de dinti.

 

Piper negru. Busuioc. Prepara o pasta din piper negru si frunze de busuioc si aplica pe zona dureroasa.    

 

Propolis. 30 g de propolis se amesteca cu 100 ml de tuica sau alcool de 40°. Se lasa 2 zile la intuneric, agitandu-se de 2-3 ori pe zi. Se ung gingiile cu un tampon de vata sau se clateste gura (dupa diluarea cu apa fiarta in proportie de 1:3) de 2-3 ori pe zi.

 

Roinita. Infuzia de roinita este si ea foarte utila. O preparam dintr-o lingurita de planta uscata infuzata intr-o cana de apa clocotita. Aplicam comprese cu infuzie calduta pe locul dureros.

 

Sare. Se pune intr-un pahar cu apa calduta o jumatate de lingurita de sare si se clateste gura cu aceasta solutie la interval de cateva ore, de cate ori este nevoie. Este foarte util acest leac cand aveti puroi la radacina dintelui.

 

Slanina. O feliuta de slanina spalata de sare (slanina poate fi proaspata) se tine aproximativ 15 minute pe dintele bolnav intre obraz si gingie. Durerea va inceta.

 

Smochine. Se despica smochina in doua parti si se stoarce din ea suc pe dintele dureros. Vom continua sa punem suc de smochina pe dinte, la intervale de 15 minute, pana cand durerea va dispare.

 

Sunatoare. Vom folosi 2 linguri cu sunatoare uscata si maruntita peste care vom turna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute, se strecoara si se utilizeaza pentru gargara in mod repetat, apoi se clateste gura tot cu acest ceai. Tratamentul este folositor si pentru abcese dentare.

 

Usturoiul. Se curata un catel de usturoi si se preseaza pe dinte. Sucul usturoiului este un anestezic natural si eficace care actioneaza imediat. De asemenea, usturoiul se poate folosi in cazul dintilor care se misca. Pentru a-i ajuta sa se stranga, clatiti-va gura dimineata si seara cu un ceai puternic de usturoi.


Trebuie sa aveti grija sa mancati sanatos si sa consumati cat mai multe legume si fructe, care contin calciu si fibre, precum merele, morcovii, telina, care intensifica circulatia si curata suprafata dintilor. Sunt foarte bune pentru dinti sensibili.

Mancarea suferinzilor de parodontoza trebuie sa fie de consistenta moale pentru a nu irita gingiile bolnave. Este foarte indicat ca bolnavul sa manance 1-2 banane pe zi, mestecand incet pentru ca gingiile sa fie in contact cit mai mult cu miezul bananei. Procedeul acesta reduce procesul inflamator. Acelasi efect il are si sucul de morcovi daca inainte de a-1 inghiti va clatiti gura cu el.

Dintii bolnavi se clatesc cu o solutie preparata dintr-un pahar de apa fiarta, mentinuta foarte calda, in care se dizolva o lingurita de sare, o lingurita de bicarbonat de sodiu si o lingurita de iod.

In caz de durere de dinti foarte puternica se foloseste o cana de lapte in care timp de 2-3 minute se fierb 2-3 linguri de stevie proaspata sau uscata. Desi foarte fierbinte, compozitia se tine in gura, aplecand capul in partea dintelui bolnav.

Daca gingiile sangereaza, bolnavul trebuie sa consume zilnic cateva felii de lamaie fara zahar.

Tratamentele naturale, leacurile babesti au rezultate extraordinare pentru sensibilitate dentara, intarind si albind dantura. Nu uita insa de periajul zilnic al dintilor, care trebuie facut de cel putin 3 ori/zi, de folosirea zilnica a atei dentare si de vizitele regulate la cabinetul stomatologic. Exista medicamente si calmante pentru dureri de dinti. In cazul in care durerea persista, solicitati de urgenta ajutor specializat.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: