Interferente.ro Lifestyle Dragoste si sex Povestea de dragoste dintre Paris si Elena

Duminică, 10 Februarie 2013 21:59

Povestea de dragoste dintre Paris si Elena

 

Povestea de dragoste dintre Paris si Elena din Troia este descrisa cu detalii in “Iliada” lui Homer. Putem afirma ca este una dintre cele mai frumoase legende grecesti, combinand fapte reale si fictiune.

 

Elena din Troia era maritata cu Menelaus, regele Spartei, iar Paris era fiul regelui Priam din Troia.

 

Cei doi se indragostesc, iar tanarul chipes o rapeste. In conformitate cu unele relatari, Elena, din dragoste pentru Paris si-a parasit sotul, casa si fiica (Hermione) plecand in taina cu acesta la Troia.

Legenda spune ca iubirea celor doi a fost motivul pentru care a inceput Razboiul Troian. Cum au aflat de rapirea Elenei de catre Paris, grecii au pornit un mare razboi impotriva Troiei. Agamemnon, puternicul rege din Micene si fratele lui Menelaos, porneste in fruntea armatei aheilor pentru a o aduce pe Elena inapoi si a apara onoarea familiei. Grecii doreau sa il pedepseasca pe Paris, fiul regelui acestei cetati si voiau sa o recupereze pe Elena, regina Spartei.

 

A fost o lupta puternica si de durata, iar Troia a fost distrusa. Se pare ca iubirea dintre Paris si Elena a dat nastere unui razboi care a distrus o civilizatie. Pare a fi o poveste de dragoste interzisa.

 

Paris moare, fiind lovit de o sageata otravita a lui Philoctetes. Ce s-a intamplat cu Elena nu se stie sigur - unii sustin ca a fost readusa in Sparta unde a trait cu regele Menelau, altii spun ca, dupa distrugerea Troiei, a fugit in Asia Mica.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: