Interferente.ro Lifestyle Retete Pastrama de miel

Marţi, 15 Aprilie 2014 14:14

Pastrama de miel

pastrama de mielOrice preparat din miel este binevenit in perioada sarbatorilor de Paste. Va prezentam, in acest articol, reteta pentru pastrama de miel (ingredientele si modul de preparare).

Pentru prepararea pastramei de miel aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

·         1 kg carne de miel

·         2 capatani de usturoi

·         2 gogosari

·         250 ml suc de rosii

·         sare

·         condimente

·         ierburi aromate pentru friptura

·         leustean si patrunjel tocat marunt

Pastrama de miel nu e foarte greu de realizat si nu necesita mult timp. Asadar, la munca, condimentati carnea de miel, lasati-o la frigider timp de cateva ore, dupa care preparati-o (un gust aparte va avea daca o gatiti pe gratar).

Carnea de miel trebuie sa fie spalata, dupa care o taiati felii.

Gogosarii (ingredient obligatoriu ce da gust mancarii) trebuie sa fie curatati de seminte, dupa care ii taiati marunt si ii caliti usor in putin ulei cu sare. Dupa aceasta, veti adauga sosul de rosii, usturoiul tocat marunt, condimentele, leusteanul si patrunjelul maruntit, precum si alte ierburi aromate speciale pentru carnea de miel (in functie de preferinte). Amestecati bine continutul si lasati putin totul pe foc, timp de cateva minute.

Cand sosul este gata, veti da la o parte cratita si veti lasa sa se raceasca continutul, dupa care il turnati peste bucatile de carne de miel. Tot ce mai trebuie sa faceti e sa dati carnea la frigider pana a doua zi. Acum, veti scoate carnea de miel din sosul preparat si il puteti gati, adaugandu-l pe gratarul incins.

Pastrama de miel poate fi servita simplu sau insotita de o garnitura de cartofi prajiti, cartofi piure ori amestec de legume, in functie gusturile si preferintele dvs. si ale invitatilor dvs.


Newer news items:
Older news items: