Interferente.ro Lifestyle Dragoste si sex Napoleon si Josephine scrisori de dragoste

Joi, 28 Martie 2013 22:43

Napoleon si Josephine scrisori de dragoste

 

Napoleon si Josephine sunt protagonistii unei legendare povesti de dragoste. Acestia au avut parte de o iubire intensa, insa cu final tragic. Iata cateva scrisori trimise de Napoleon Bonaparte catre Josephine de Beauharnais.

 

Paris, decembrie 1795

“Ma trezesc si gandurile imi sunt pline de fiinta ta. Chipul tau si seara pe care am petrecut-o ieri mi-au ravasit simturile. Dulce, neasemuita Josephine, ce efect ciudat ai asupra inimii mele! Esti suparata? Te vad uneori trista. Esti ingrijorata? Sufletul meu lupta cu durerea si lipsa si nu exista odihna pentru cel indragostit. Dar ma asteapta chiar mai mult, atunci cand ma desprind de tine si iau de pe buzele tale si din inima mea o iubirea care ma consuma ca o flacara. Noaptea trecuta m-a facut sa inteleg cat de departe este imaginea ta de cea care esti cu adevarat!
Vei pleca la pranz. Te voi vedea in trei ore.
Pana atunci, mio dolce amor, o mie de saruturi, dar nu imi da nici macar unul la randul tau, pentru ca imi prefac sangele in foc de nestins.

Cu nesfarsita dragoste, Napoleon”

 

Primavara, 1797

”Nu te mai iubesc, din contra, te detest. Esti o rea, chiar perversa si stupida, un fel de Cenusereasa. Nu mi-ai scris deloc, tu nu-ti iubesti sotul cu adevarat. Cunosti prea bine bucuria pe care scrisorile tale de dragoste i-o aduc si totusi nu te obosesti sa-i scrii macar cateva randuri asternute intr-un sfert de ceas. Ce faci atunci tu toata ziua Doamna? Ce problema e atat de vitala incat te impiedica sa gasesti timpul pentru ai scrie sotului tau credincios? Ce afectiune sufoca si inlatura iubirea, tandretea si dragostea constanta pe care mi le-ai promis mie? Cine poate fi acest nemaipomenit nou iubit care-ti rapeste tot timpul, care-ti stapaneste toate zilele si te impiedica sa-ti oferi toata devotiunea si atentia sotului tau? Ai grija Josephine, in cea mai linistita noapte usile se vor sparge si acolo voi aparea eu. Intr-adevar, sunt ingrijorat, iubita mea, pentru ca n-am nicio veste de la tine, scrie-mi imediat o scrisoare de dragoste de patru pagini umplute cu acele cuvinte delicioase care-mi umplu inima de emotie si fericire. Sper sa te strang in brate curand, cand am sa te acopar cu un milion de sarutari, arzatoare ca soarele ecuatorial.”