Interferente.ro Lifestyle Frumusete Masti cu argila pentru fata si cosmetica la domiciliu

Miercuri, 15 Aprilie 2015 07:26

Masti cu argila pentru fata si cosmetica la domiciliu

Masti cu argila pentru fata si cosmetica la domiciliuSe poate recurge cu multa placere si eficienta la masti de fata cu argila. Vorbim despre cosmetica la domiciliu. Acestea par sa fie potrivite oricarui tip de ten.

Argila (pamantul viu) este un pamant care se modeleaza usor, din care se fac cel mai adesea oale si vase pentur flori, fiind benefic oamenilor si la indemana acestora. Argila contine numeroase saruri minerale si oligoelemente, care o fac sa aiba actiune remineralizanta, echilibrata si antitoxica. In cosmetica, argila este recomandata in compozitia mastilor de fata si pentru curatarea tenurilor acneice. Bineinteles, nu se foloseste pamantul rosu, ci argilele pure, care se afla in magazinele naturiste si farmacii. Aplicata pe fata, masca de argila se acopera cu un tifon, peste care se pune un prosop umed. Dupa 15-20 minute, masca e inlaturata - se spala cu multa apa. In functie de tipurile de ten, masca de argila se poate amesteca si cu alte substante.

De obicei, mastile cu argila sunt simplu de realizat si aplicat. Un plic de argila se amesteca cu apa pana cand se obtine o pasta subtire, asemanator smantanii. Pentru plus valoare si in functie de tipul de ten, mastile de argila se pot realiza in combinatie cu alte ingrediente cosmetice.

Pentru pielea normala este indicat amestecul argilei cu suc de morcovi, dand pielii un aspect foarte placut, de sanatate si prospetime.

Pentru pielea uscata, praful de argila poate fi amestecat cu diferite uleiuri, cel mai indicat fiind cel de masline. Efectul e izibil, pielea va avea o culoare sanatoasa, iar circulatia sangelui se reactiveaza.

Pentru pielea grasa e indicat amestecul prafului de argila cu ceai de plante. Puteti apela cu incredere la infuziile de tei, salie, musetel, coada soricelului, caci aduna porii si absoarbe grasimile.

Pentru pielea atropica, argila se poate amesteca cu apa de roze sau ceai de roz-marin. Totusi, cel mai important lucru e sa fiti rabdatori, sa lasati sa se se usuce bine masca, astfel incat efectul sa fie integral si vitalizant.

Pentru tenul deshidratat si acneic, masca de argila nu trebuie lasata sa se usuce si e mult mai eficienta in combinatie cu ulei. De asemenea, se poate recurge la amestecul de argila cu zeama de lamaie. Se face un amestec, pana se obtine o pasta usor de intins, se aplica pe fata, dupa care se lasa sa actioneze circa jumatate de ora, dupa care se clateste cu apa.

Argila are efecte benefice pentru ten, remarcandu-se prin proprietati cicatrizante, antiseptice si antitoxice. Evident, argila e un bun ingredient in tratamentele cosmetice, dand maxima valoare in combinatie cu diverse legume, iaurt, fructe, ulei de masline, miere de albine, precum si galbenus de ou.

Cu siguranta, urmand un tratament cu argila, veti remarca o piele mai catifelata si mult mai frumoasa. Totusi, atentie la ce tip de ten. De asemenea, informati-va corect si adoptati actiuni eficiente pentru tenul sau piele dvs.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: