Interferente.ro Lifestyle Retete Marmelada de macese

Luni, 16 Iulie 2012 04:00

Marmelada de macese

 

Macesele sunt fructe de toamna utilizate in alimentatie, fiind bogate in vitaminele B1, B6, K si PP. Asadar, macesele poseda efecte numeroase beneficii pentru sanatate. Maresc pofta de mancare, vindeca acneeea si intaresc imunitatea organismului, lucru atat de necesar mai ales in aceasta perioada in care virozele pandesc la tot pasul. Macesele pot fi consumate simplu sau preparate. Marmelada de macese are un gust deosebit de aromat. Va prezentam cateva retete de marmelada din macese. Pofta buna!

 

 

Marmelada de macese - reteta

Ingrediente:

5 kg macese

5 kg zahar

5 l apa

 

Mod de preparare:

Macesele trebuie sa fie cat mai coapte, cat mai moi si cu coaja inmuiata. Se spala macesele si se pun la fiert. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand se inmoaie bine.

Macesele fierte se pun intr-un lighean, scurse de zeama (care se pastreaza) si se preseaza bine pana cand se transforma intr-o pasta. Aceasta pasta se va dilua in zeama in care au fiert.

Pasta obtinuta se trece prin masina speciala care separa samburii si tepii sau se poate trece prin sita de sarma inoxidabila, deoarece semintele ramase mai au inca multa pulpa pe ele. Acestea se pun intr-o oala, se amesteca cu aproximativ 2 l apa fierbinte si se trec din nou prin sita. Se procedeaza ca in prima tura, pasta se trece prin sita, pana cand trece toata pulpa. In samanta trebuie sa ramana tepii. Pulpa strecurata se cantareste.

La 1 kg de pasta se pune 1 kg de zahar. Se amesteca intr-o oala pasta cu zaharul. Se da la foc mic si se amesteca incontinuu. Se lasa sa fierba pana cand pasta este suficient de ingrosata. Se pune in borcane, se capseaza si se tin la caldura pana cand se racesc, dupa care se depoziteaza in camara. 

 

 

Marmelada din macese

Ingrediente:

1 kg macese (fierte si strecurate)

400 gr zahar

 

Mod de preparare:

Se taie macesele in doua si se curata bine de seminte si de puf. Se oparesc apoi cu apa clocotita, dupa care se spala cu apa rece. Se pun la fiert cu putina apa, pana devin o pasta. Se dau prin sita sau prin masina speciala care separa samburii si tepii. Se pun din nou la fiert, adaugand zaharul. Cand e destul de legata, se toarna fierbinte in borcane. Se capseaza borcanele si se tin la caldura pana se racesc, apoi se depoziteaza in camara pentru iarna. Pofta buna!

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: