Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010 13:03 |
Mancaruri cu peste de postCrap cu mentaIngrediente:1,5 kg crap, 2 morcovi, 2 cepe, 2 linguri cu boabe de piper, 2 linguri de otetPentru sos:100 g frunze de menta proaspete sau 20 g frunze uscate, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, 1 lingura otet aromat de fructeMod de preparare:Pestele se curata de solzi, se portioneaza, se sareaza, se lasa 24 ore la rece, apoi se pune la cuptorul infierbantat 20 de minute. Menta se pune la fiert in 200 ml de apa si se da intr-un clocot. Dupa racire se adauga uleiul de masline, otetul, sare si piper dupa gust. Cand pestele este gata se toarna sosul deasupra.Icre de pesteIngrediente:50 g icre, 1/4 kg untdelemn, 1-2 linguri de zeama de lamaie, 4-5 linguri apa, 1 lingurita rasa mustarMod de preparare:Icrele proaspete, fara sa fie spalate, se sareaza putin, se lasa 2-3 zile la frigider si apoi se pregatesc. La congelator, se pot pastra in acest fel in punga timp indelungat.Icrele proaspete se pun intr-un castron, impreuna cu zeama de lamaie sau 5-6 picaturi de otet sau o lingurita rasa de mustar, se bat bine cu furculita dupa care turnam incet untdelemnul, ca sa se lege, batand incontinuu cu furculita, ca la maioneza. Cand devin prea tari, se adauga treptat 4-5 linguri cu apa, care le inmoaie si le inmulteste. Se poate pune si ceapa rasa fin, dupa gust. Salata se asaza pe platou si se orneaza cu masline/lamaie.Nu se pune nici franzela, nici gris, deoarece le denatureaza gustul si aspectul.Peste la cuptor cu sos marinatIngrediente:1 kg peste proaspat sau congelat, 80 ml otet, 50 ml ulei, 200 ml apa, 150 ml suc de rosii mai gros sau 2 linguri bulion dizolvat in apa, 5 catei usturoi taiati feliute, 1 lingurita piper boabe, 2-3 foi de dafin, 1 crenguta cimbru, sare, piper, rozmarin, condimente pentru pesteMod de preparare:Pestele, spalat si curat, se taie in bucati de 3-4 cm. Il condimentam, il lasam 10-15 minute deoparte, apoi il asezam intr-o tava. Se adauga usturoiul, piperul boabe, foile de dafin, cimbrul, rozmarin. De asemenea, se pune si uleiul, otetul, apa, se potriveste de sare si piper, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 2 ore la foc mic. Se ia folia de aliminiu de pe tava, apoi se adauga si sucul de rosii sau bulionul amestecat cu apa. Se tine la cuptor inca 20-30 minute, pana cand pestele se rumeneste putin. Se poate servi atat ca aperitiv, cat si ca si garnitura de cartofi sau orez.Peste crocantIngrediente:rondele de peste congelate - 12 bucati, faina alba, apa minerala, sare, piper, fulgi de porumb, uleiMod de preparare:Se sareaza si se pipereaza rondelele de peste, se amesteca bine faina cu apa minerala si cu sare. Dupa aceasta se trec bucatile de peste prin acesta compozitie si prin fulgi de porumb zdrobiti. Se pun la praji in ulei. Se servesc cu mamaliguta, cartofi si, bineneteles, cu mujdei de usturoi.Peste pescarescIngrediente:750 g crap, 3 linguri ulei, 2 cepe, 4-5 catei usturoi, 1/4 lingurita cimbru pisat, 2-3 linguri bulion, 1,5 pahar apa, zahar, sareMod de preparare:Pestele proaspat sau dezghetat, taiat in bucati nu prea mari, se sareaza si se lasa sa stea intr-un vas acoperit pana se prepara urmatorul sos: se pune intr-o cratita ceapa taiata marunt, se toarna apa si se lasa sa fiarba la foc mic 10-15 minute, apoi se adauga uleiul, zaharul, usturoiul bine strivit, cimbrul si bulionul. Dupa ce fierb putin, se pun bucatile de peste, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba acoperit, la foc foarte mic sau in cuptor pana cind scade bine sosul.Peste cu usturoiIngrediente:4 bucati file de peste oceanic, 1 legatura patrunjel, 4-5 catei de usturoi, ulei, 1 lamaie, 1 pahar de vin alb, sare, piper, rozmarin uscatMod de preparare:Se amesteca vinul cu 4 linguri ulei si se adauga usturoiul si patrunjelul tocate, sare, rozmarin uscat si piper. Se amesteca bine sosul in blender, apoi se unge pestele cu acest sos si se asaza bucatile intr-o tava unsa cu putin ulei. Printre bucatile de peste se asaza felii groase de lamaie si se adauga restul de sos pe si printre fileurile de peste. Se da totul la cuptor, la foc mediu, timp de 25-30 de minute. Pestele se serveste cu o garnitura de orez cu usturoi.
Newer news items:
Older news items:
|
Mesaje si citate de Craciun Sarbatorile de iarna se apropie si constituie cel mai bun prilej de a transmite urari de bine si ganduri frumoase celor din jurul tau. Am pregatit special pentru...
Read moreMisterele lumii - Monstrul din Loch Ness Desi exista relatari cu privire la un monstru acvatic ce traieste in Loch Ness, Scotia, inca de acum 1.500 de ani, legenda moderna a...
Read moreMoscheea Albastra din Istanbul Turcia - istoric Moscheea Albastra sau Moscheea Imperiala Sultan Ahmet, Moscheea Sultanahmet este moscheea nationala a Turciei. Moscheea Albastra din Istanbul Turcia a fost construita intre anii...
Read moreEfectul de sera Efectul de sera Este procesul de incalzire a unei planete din cauza radiatiei reflectate de aceasta, care, in conditiile prezentei unor gaze cu efect de sera in atmosfera, o...
Read morePovestea Calin Nebunul de Mihai Eminescu Era odata un imparat care avea trei fete si erau asa de frumoase, incat la soare te puteai uita, dar la dansele ba. Acu’, cele...
Read moreFelicitari de Paste 2013 In fiecare an sarbatoarea Pastelui aduce in sufletele noastre speranta si nadejdea. Si anul 2013 sa va aduca in case bucuria Invierii Domnului nostru Iisus Hristos. Trimiteti...
Read moreMos Craciun - model inel pentru servetele Bucura-te din plin de magia sarbatorilor de iarna si petrece alaturi de familie si prieteni. Ce poate fi mai frumos de atat? Dar, iata...
Read moreSistemul nervos Definirea sistemului nervos Sistemul nervos este cea mai complexa si cea mai importanta retea de control si de distributie a informatiilor si ne controleaza absolut toate activitatile de la o...
Read moreHoroscop Fecioara octombrie 2015 Afla horoscop Fecioara octombrie 2015. Afla previziunile astrologice pentru luna octombrie 2015 pentru zodia Fecioara: dragoste, cariera si bani, sanatate. ...
Read moreTraditii, obiceiuri si superstitii de Paste Pastele este o sarbatoare a familiei. Pentru toti reprezinta Invierea Domnului nostru Iisus Hristos. Afla cateva traditii, obiceiuri si superstitii de Paste din tara noastra....
Read moreHoroscop Capricorn august 2014 Afla horoscop Capricorn august 2014. Afla previziunile astrologice pentru luna august 2014 pentru zodia Capricorn: dragoste, cariera si bani, sanatate.
Read moreRespir, deci exist Poate sa para extrem de curios, insa e adevarat. Doctorul francez Pierrre Pallardy, specialist cu vechi state de serviciu in domeniul medicinii a ajuns la concluzia deloc magulitoare...
Read moreCeaiuri antihemoroidale Ceaiurile antihemoroidale contribuie atat la elimnarea stresului si a constipatiei, cat si la imbunatatirea igienei anale. Evident, consumul de ceai antihemoroidal contribuie la repararea tesuturilor din zona...
Read moreAcatistul Sfântului Arhanghel Gavriil Sfânta Biserică ortodoxă română îl prăznuieşte pe Sfântul Arhanghel Gavriil pe: 26 martie, 13 iulie şi 8 noiembrie. Arhanghelul Gavriil sau Gabriel este cel care a vestit-o...
Read moreCopiii si natura se pregatesc de Sarbatoarea de Paste - planse de colorat Invierea Domnului nostru Iisus Hristos aduce bucurie si speranta in sufletele noastre. Nu exista suflete mai pure decat...
Read moreTei Termenul “tei” provine din latinesul “Tilia”. Teiul este un arbore cu frunze intregi, condiforme, flori grupate in cime, al caror peduncul porneste din mijlocul unei bractee alungite. Acesta creste in...
Read more