Interferente.ro Lifestyle Retete Mancaruri cu peste de post

Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010 13:03

Mancaruri cu peste de post

 

 

Crap cu menta

Ingrediente:

1,5 kg crap, 2 morcovi, 2 cepe, 2 linguri cu boabe de piper, 2 linguri de otet

Pentru sos:

100 g frunze de menta proaspete sau 20 g frunze uscate, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, 1 lingura otet aromat de fructe

Mod de preparare:

Pestele se curata de solzi, se portioneaza, se sareaza, se lasa 24 ore la rece, apoi se pune la cuptorul infierbantat 20 de minute. Menta se pune la fiert in 200 ml de apa si se da intr-un clocot. Dupa racire se adauga uleiul de masline, otetul, sare si piper dupa gust. Cand pestele este gata se toarna sosul deasupra.

 

Icre de peste

Ingrediente:

50 g icre, 1/4 kg untdelemn, 1-2 linguri de zeama de lamaie, 4-5 linguri apa, 1 lingurita rasa mustar

Mod de preparare:

Icrele proaspete, fara sa fie spalate, se sareaza putin, se lasa 2-3 zile la frigider si apoi se pregatesc. La congelator, se pot pastra in acest fel in punga timp indelungat.

Icrele proaspete se pun intr-un castron, impreuna cu zeama de lamaie sau 5-6 picaturi de otet sau o lingurita rasa de mustar, se bat bine cu furculita dupa care turnam incet untdelemnul, ca sa se lege, batand incontinuu cu furculita, ca la maioneza. Cand devin prea tari, se adauga treptat 4-5 linguri cu apa, care le inmoaie si le inmulteste. Se poate pune si ceapa rasa fin, dupa gust. Salata se asaza pe platou si se orneaza cu masline/lamaie.

Nu se pune nici franzela, nici gris, deoarece le denatureaza gustul si aspectul.

 

 

Peste la cuptor cu sos marinat

Ingrediente:

1 kg peste proaspat sau congelat, 80 ml otet, 50 ml ulei, 200 ml apa, 150 ml suc de rosii mai gros sau 2 linguri bulion dizolvat in apa, 5 catei usturoi taiati feliute, 1 lingurita piper boabe, 2-3 foi de dafin, 1 crenguta cimbru, sare, piper, rozmarin, condimente pentru peste

Mod de preparare:

Pestele, spalat si curat, se taie in bucati de 3-4 cm. Il condimentam, il lasam 10-15 minute deoparte, apoi il asezam intr-o tava. Se adauga usturoiul, piperul boabe, foile de dafin, cimbrul, rozmarin. De asemenea, se pune si uleiul, otetul, apa, se potriveste de sare si piper, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 2 ore la foc mic. Se ia folia de aliminiu de pe tava, apoi se adauga si sucul de rosii sau bulionul amestecat cu apa. Se tine la cuptor inca 20-30 minute, pana cand pestele se rumeneste putin. Se poate servi atat ca aperitiv, cat si ca si garnitura de cartofi sau orez.

 

 

Peste crocant

Ingrediente:

rondele de peste congelate - 12 bucati, faina alba, apa minerala, sare, piper, fulgi de porumb, ulei

Mod de preparare:

Se sareaza si se pipereaza rondelele de peste, se amesteca bine faina cu apa minerala si cu sare. Dupa aceasta se trec bucatile de peste prin acesta compozitie si prin fulgi de porumb zdrobiti. Se pun la praji in ulei. Se servesc cu mamaliguta, cartofi si, bineneteles, cu mujdei de usturoi.

 

 

Peste pescaresc

Ingrediente:

750 g crap, 3 linguri ulei, 2 cepe, 4-5 catei usturoi, 1/4 lingurita cimbru pisat, 2-3 linguri bulion, 1,5 pahar apa, zahar, sare

Mod de preparare:

Pestele proaspat sau dezghetat, taiat in bucati nu prea mari, se sareaza si se lasa sa stea intr-un vas acoperit pana se prepara urmatorul sos: se pune intr-o cratita ceapa taiata marunt, se toarna apa si se lasa sa fiarba la foc mic 10-15 minute, apoi se adauga uleiul, zaharul, usturoiul bine strivit, cimbrul si bulionul. Dupa ce fierb putin, se pun bucatile de peste, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba acoperit, la foc foarte mic sau in cuptor pana cind scade bine sosul.

 

 

Peste cu usturoi

Ingrediente:

4 bucati file de peste oceanic, 1 legatura patrunjel, 4-5 catei de usturoi, ulei, 1 lamaie, 1 pahar de vin alb, sare, piper, rozmarin uscat

Mod de preparare:

Se amesteca vinul cu 4 linguri ulei si se adauga usturoiul si patrunjelul tocate, sare, rozmarin uscat si piper. Se amesteca bine sosul in blender, apoi se unge pestele cu acest sos si se asaza bucatile intr-o tava unsa cu putin ulei. Printre bucatile de peste se asaza felii groase de lamaie si se adauga restul de sos pe si printre fileurile de peste. Se da totul la cuptor, la foc mediu, timp de 25-30 de minute. Pestele se serveste cu o garnitura de orez cu usturoi.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: