Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010 13:03 |
Mancaruri cu peste de postCrap cu mentaIngrediente:1,5 kg crap, 2 morcovi, 2 cepe, 2 linguri cu boabe de piper, 2 linguri de otetPentru sos:100 g frunze de menta proaspete sau 20 g frunze uscate, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, 1 lingura otet aromat de fructeMod de preparare:Pestele se curata de solzi, se portioneaza, se sareaza, se lasa 24 ore la rece, apoi se pune la cuptorul infierbantat 20 de minute. Menta se pune la fiert in 200 ml de apa si se da intr-un clocot. Dupa racire se adauga uleiul de masline, otetul, sare si piper dupa gust. Cand pestele este gata se toarna sosul deasupra.Icre de pesteIngrediente:50 g icre, 1/4 kg untdelemn, 1-2 linguri de zeama de lamaie, 4-5 linguri apa, 1 lingurita rasa mustarMod de preparare:Icrele proaspete, fara sa fie spalate, se sareaza putin, se lasa 2-3 zile la frigider si apoi se pregatesc. La congelator, se pot pastra in acest fel in punga timp indelungat.Icrele proaspete se pun intr-un castron, impreuna cu zeama de lamaie sau 5-6 picaturi de otet sau o lingurita rasa de mustar, se bat bine cu furculita dupa care turnam incet untdelemnul, ca sa se lege, batand incontinuu cu furculita, ca la maioneza. Cand devin prea tari, se adauga treptat 4-5 linguri cu apa, care le inmoaie si le inmulteste. Se poate pune si ceapa rasa fin, dupa gust. Salata se asaza pe platou si se orneaza cu masline/lamaie.Nu se pune nici franzela, nici gris, deoarece le denatureaza gustul si aspectul.Peste la cuptor cu sos marinatIngrediente:1 kg peste proaspat sau congelat, 80 ml otet, 50 ml ulei, 200 ml apa, 150 ml suc de rosii mai gros sau 2 linguri bulion dizolvat in apa, 5 catei usturoi taiati feliute, 1 lingurita piper boabe, 2-3 foi de dafin, 1 crenguta cimbru, sare, piper, rozmarin, condimente pentru pesteMod de preparare:Pestele, spalat si curat, se taie in bucati de 3-4 cm. Il condimentam, il lasam 10-15 minute deoparte, apoi il asezam intr-o tava. Se adauga usturoiul, piperul boabe, foile de dafin, cimbrul, rozmarin. De asemenea, se pune si uleiul, otetul, apa, se potriveste de sare si piper, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 2 ore la foc mic. Se ia folia de aliminiu de pe tava, apoi se adauga si sucul de rosii sau bulionul amestecat cu apa. Se tine la cuptor inca 20-30 minute, pana cand pestele se rumeneste putin. Se poate servi atat ca aperitiv, cat si ca si garnitura de cartofi sau orez.Peste crocantIngrediente:rondele de peste congelate - 12 bucati, faina alba, apa minerala, sare, piper, fulgi de porumb, uleiMod de preparare:Se sareaza si se pipereaza rondelele de peste, se amesteca bine faina cu apa minerala si cu sare. Dupa aceasta se trec bucatile de peste prin acesta compozitie si prin fulgi de porumb zdrobiti. Se pun la praji in ulei. Se servesc cu mamaliguta, cartofi si, bineneteles, cu mujdei de usturoi.Peste pescarescIngrediente:750 g crap, 3 linguri ulei, 2 cepe, 4-5 catei usturoi, 1/4 lingurita cimbru pisat, 2-3 linguri bulion, 1,5 pahar apa, zahar, sareMod de preparare:Pestele proaspat sau dezghetat, taiat in bucati nu prea mari, se sareaza si se lasa sa stea intr-un vas acoperit pana se prepara urmatorul sos: se pune intr-o cratita ceapa taiata marunt, se toarna apa si se lasa sa fiarba la foc mic 10-15 minute, apoi se adauga uleiul, zaharul, usturoiul bine strivit, cimbrul si bulionul. Dupa ce fierb putin, se pun bucatile de peste, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba acoperit, la foc foarte mic sau in cuptor pana cind scade bine sosul.Peste cu usturoiIngrediente:4 bucati file de peste oceanic, 1 legatura patrunjel, 4-5 catei de usturoi, ulei, 1 lamaie, 1 pahar de vin alb, sare, piper, rozmarin uscatMod de preparare:Se amesteca vinul cu 4 linguri ulei si se adauga usturoiul si patrunjelul tocate, sare, rozmarin uscat si piper. Se amesteca bine sosul in blender, apoi se unge pestele cu acest sos si se asaza bucatile intr-o tava unsa cu putin ulei. Printre bucatile de peste se asaza felii groase de lamaie si se adauga restul de sos pe si printre fileurile de peste. Se da totul la cuptor, la foc mediu, timp de 25-30 de minute. Pestele se serveste cu o garnitura de orez cu usturoi.
Newer news items:
Older news items:
|
Cartofii in alimentatie si beneficiile asupra sanatatii Cartoful este una din cele mai comune si apreciate legume. Cartoful se remarca, in principal, prin aportul bogat in vitamina C si...
Read moreZeii greci - Artemis Artemis (Ἄρτεμις) este, în mitologia greacă, zeiţa vânătorii, asimilată de timpuriu de către romani cu Diana, o veche divinitate de origine italică. Artemis, sora geamana cu Apollo,...
Read moreCosmetologia si stiinta proestetica “Daca nasul Cleopatrei ar fi fost mai scurt, toata fata lumii ar fi fost schimbata.” Blaise Pascal Faptul ca laboratoarele ajuta la comercializarea produselor destinate infrumusetarii, “aplicand” cosmeticii...
Read moreRetete de cozonac cu rahat Cozonacii nu sunt usor de preparat, insa gustul lor este unul deosebit. Majoritatea pastram traditia si, mai ales la evenimente si sarbatori - Paste, Craciun, etc.,...
Read moreCitate de Halloween in limba engleza Citate de Halloween celebre scrise de-a lungul timpului. Citate de Halloween in limba engleza. Le puteti folosi ca sursa de inspiratie pentru a crea mesaje...
Read moreCulegatoarele de spice pictura Millet Culegatoarele de spice a lui Jean-Francois Millet reprezinta o pictura pe panza, 83,5 x 111 cm care se afla la Muzeul Orsay din Paris. Se pot...
Read moreMesaje de 8 Martie 8 Martie este ziua cand, de la o margine la alta a lumii se sarbatoreste FEMEIA – simbolul vietii, al iubirii, puritatii si frumusetii spirituale, al gingasiei,...
Read moreAlgele - factor ecologic catastrofal Daca intr-un articol anterior am facut referire la alge ca hrana, ingrasamant si combustibil, acum dorim sa ne referim la alge ... ca factor ecologic catastrofal....
Read moreComplexul de vitamine B Vitamina B este, de fapt, un complex de mai multe vitamine. Ele provin, in general, din aceleasi alimente si actioneaza sprijinindu-se reciproc, intr-o stransa colaborare. Termenul mai...
Read moreLa manastire si mantuirea prin credinta Poporul roman este iubitor de tot ceea ce este sfant si inaltator pentru suflet. Iubeste credinta si iubeste biserica. Dar mai ales a indragit ca...
Read moreLa multi ani de Sf. Gheorghe si felicitari An de an, pe 23 aprilie crestinii il sarbatoresc pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe. Sf. Gheorghe este unul dintre cele mai...
Read moreO băutură miraculoasă: „apa amară” Theobrama – în limba greacă înseamnă „mâncarea zeilor”. Theobrama cacao – astfel numesc oamenii de ştiinţă arborele de cacao, ale cărui seminţe servesc drept materie primă...
Read moreMos Craciun - planse de colorat Sarbatoarea sfanta a Craciunului, cu mireasma-i de cetina de brad este incarcata de bucurie. Cel mai iubit si cel mai asteptat personaj in aceasta perioada este...
Read moreCitate F. M. Dostoievski - Idiotul [...] in orice idee geniala, ori noua, sau in orice idee, cat de cat serioasa, ce incolteste in capul unui om, exista un ceva care...
Read morePrin secole in pas de dans - valsul Valsul este de origine germana, provenind din anticul dans taranesc landler, foarte raspandit in Austria. Francezii aspira si ei la gloria de a...
Read morePesteri din lume Numarul pesterilor cunoscute azi pe Terra este destul de mare. Nu stim care este cea mai mare pestera din lume sau cea mai profunda, insa cert este faptul...
Read more