Interferente.ro Lifestyle Retete Jeleu de gutui reteta

Sâmbătă, 07 Septembrie 2013 20:04

Jeleu de gutui - reteta

 

Este anotimpul gutuilor, fructe cu beneficii deosebite asupra starii de sanatate, eficiente pentru o imunitate de fier. Iata o reteta pentru jeleul de gutui.

 

Ingrediente

300 g miere

350 g gutui

0.450 l apa

gelatina

 

Mod de preparare

Se curata gutuile de coaja, se inlatura casuta cu seminte, se taie bucati mici si se pun la fiert intr-un vas cu apa necesara ca sa acopere gutuile.

Se lasa sa fiarba cu capac la foc mic pana se inmoaie gutuile. Se ia de la foc, se trec fructele prin sita, apoi se amesteca cu apa in care au fiert si cu mierea. Se pune din nou la foc si dupa ce da un clocot se da la o parte. Se masoara cu ceasca si se pune gelatina: la fiecare ceasca 2 foi de gelatina. Se amesteca bine (sa se dizolve gelatina), apoi se toarna speciala pentru jeleu. Dupa ce s-a racit bine se lasa la frigider.


Newer news items:
Older news items: