Interferente.ro Lifestyle Retete Dulceata de trandafiri reteta

Duminică, 17 Iunie 2012 14:55

Dulceata de trandafiri - reteta

 

Dulceata de trandafiri e una dintre cele mai aromate, parfumate si gustoase dulceturi. Se face din petalele trandafirilor de dulceata (Rosa centifolia si Rosa rugosa) sau a trandafirului de Damasc (Rosa Damascena). Acestia au un miros ametitor si fac din aceasta dulceata o delicatesa.

 

Reteta dulceata petale de trandafiri

Ingrediente:

§         250 gr petale de trandafiri de dulceata

§         1 kg zahar

§         750 ml apa

§         1 lingurita cu sare de lamaie

Mod de preparare:

Desprindem petalele de trandafiri prin ruperea de partea alba si le scuturam pentru a indeparta polenul dintre ele. Petalele se spala cu apa rece. Le punem intr-un vas si presaram peste ele 1 lingurita sare de lamaie si 1 lingura de zahar. Frecam petalele cu mana pana devin rosiatice si curge din ele un suc rosu. Intr-un vas se pune apa cu zaharul la fiert, se amesteca pana ce se topeste zaharul si se fierbe pana ce se leaga siropul. Apoi se adauga petalele de trandafiri cu tot cu zeama pe care au lasat-o. Se spumuieste ori de cate ori este nevoie si fierbem in continuare dulceata pana cand dulceata are consistenta pe care o dorim. Dulceata se pune fierbinte in borcane pe care le inchidem ermetic.

 

Pofta buna!

 


Newer news items:
Older news items: